Aký máte názor na to, že počas dusickoveho obdobia sa dajú získať odpustky pre duše v očistci. Myslíte si, že to tak je? A čo potom neveriaci alebo iného vierovyznania - tí nikdy nejdú do neba?
Ja som ateista a teda absolútne neriešim kam pôjdem po smrti. Teda môj plán je venovať telo na vedecké účely a zvyšky do kremačnej pece. Prípadne v rámci srandy si vyberám peklo, lebo v nebi je síce možno lepšie počasie, ale v pekle lepšia spoločnosť 😀
No a iné vierovyznania majú svoje alternatívy tvojho neba / pekla.
@sissy27 Ja inak ani nechapem, ako moze byt pre niekoho upokojuce pred smrtou dufat v to, ze sa dostanem do nejakeho neba, co vlastne ani neviem, co je za miesto 😅 a stravim tam vecnost. Co tam budem tak dlho robit? Zit rovnako ako na zemi? Dostanem aj nejaku pracu? 😅 Alebo tam budem iba cele dni hrat karty? 🤷 Pre mna je ovela viacej upokojujuca skutocnost, ze som spravila maximum pre stastny zivot a po smrti, uz vlastne nebude nic, iba tma a v konecnom dosledku mi to uz vsetko bude jedno 🫣😁.
Vidíš.Ateistom je to jedno. Osobne sa modlím za všetky duše. "Priveď do neba všetky duše. Najmä tie, ktoré najviac potrebujú Tvoje milosrdenstvo. "
@oceanahory my kresťania vieme, čo je to za miesto a sme s tým celkom v pohode. ✌🏻😘♥️
@mamamasama A co je to za miesto, ak sa mozem spytat? 🙂 Co presne vas tam caka?
@oceanahory Nie je tam čas, možno ani priestor. Len my ľudia si potrebujeme všetko vizualizovať. Preto si Boha predstavuješ ako deduška s bradou. Nebo je pocit blaženosti, pokoja, svetla, radosti, lásky. To už nie je o fyzickom tele, ale o duši. Peklo tiež nie je o čertoch a ohni, ale o pocitoch. Žiješ so svojimi hriechmi, bolesťou, utrpením, strachom, samotou
dobre, ze sa zamyslas, ocividne je to vymyslena blbost
@oceanahory celkom by ma potešilo, keby bolo nebo ako nekonečný orgazmus. 🤭
@mamamasama Chapem, takze po smrti sa dusa krestana dostane do neba. Takze moja dusa bude v tom nebe celu vecnost "posobit" a zazivat euforiu stastia, blazenosti a pod. Moja dusa uz tympadom nebude pocitovat ziadne ine pocity iba stastie? Vsetky ostatne pocity sa vytratia? Budem vlastne iba jedna velka kopa stastia?
@mamamasama 😁 Okej, takze uz chapem preco budes raz zomierat s usmevom na tvary. Budes sa tesit na ten nekonecny orgazmus 🫣😅👍!
@oceanahory Viera mi dáva nádej. S ňou nemáš čo stratiť. Môžeš len získať. Zomriem s pocitom, že moje deti ešte niekedy uvidím. Neviem aká je pravda, ale ten pocit, že smrť nie je koniec, ale začiatok niečoho lepšieho je pre mňa dosť uspokojujúci.
Zistíš po smrti, za života každý buď neverí( ateisti) alebo verí, že tá jeho viera je pravá, preto odpoveď vo fyzickom svete neexistuje , že ako je to v skutočnosti.
Netráp sa tým. Ži slušný a čestný život. Tým nič nepokazíš.🙂
Osobne si myslím, že tí, ktorí neveria, nemali možnosť spoznať Boha.. budú súdení podľa svojich skutkov. Teda nie za to, koľkokrát neboli v kostole… ale ako žili.. a vlastne si myslím, teda verím, ze duša človeka je nesmrteľná a verím vo vecný život, všetci na poslednom súde budeme spovedať zo svojich skutkov. Snažím sa žiť tak, aby som bola spravodlivá, a ak mám moc pomôcť, aby som tak urobila. Svätá nie som, mám svoje chyby, je mi to jasné…ale to sa asi ani neočakáva.. rešpektujem neveriacich, iné vierovyznania.. pre mňa je dôležité, že sú to dobrí ľudia.
Myslím si, že to tak je áno. Aj na tú druhú otázku existuje odpoved a síce, že:„Lebo tí, čo bez vlastnej viny nepoznajú Kristovo evanjelium a jeho Cirkev, ale s úprimným srdcom hľadajú Boha a pod vplyvom milosti sa snažia skutkami plniť jeho vôľu, poznanú hlasom svedomia, môžu dosiahnuť večnú spásu.“338
Ži a nechaj žiť 🤷🏻♀️
@mamamasama Plne chapem, mnohi to tak maju a myslim, ze moze byt naozaj upokojujuce takto zmyslat. Len teda ja ako velky realista a s casti aj obcasny nihilista 🫣 by som nikdy nebola schopna takto uvazovat. Uz na pripravu svateho prijmania som isla s predsudkami a kopou otazok na farara...ktory rovnako nebol schopny naplnit moju potrebu odpovedi v tomto smere, takze som si vybrala vlastny smer. Zit naplno a stastne v zivote, ktory naozaj poznam...bez nedelnej omse 😅.
@oceanahory tiez nechapem tie bachorky. Kto by chcel existovat vecne?Ved to nie je odmena, ale trest. 😁 Naco? Proste zhnijem a koniec. Mozno sa tesia na 72 panien v nebi ako moslimovia.😂
Mna udivuje, ze niekto im nakeca blbosti a oni uveria.😁
@oceanahory zažila si niekedy pocit, že si nechcela, aby niečo skončilo? Taký nejaký pocit budeš zažívať v nebi. My ľudia si to nevieme veľmi predstaviť, lebo všetko sa snažíme pripodobniť tomu, čo realne poznáme.
Celkom sa mi páčila paralela v príbehu o bábätku v brušku, ktorému bolo v brušku dobre, žilo si v tme, nebolo hladné a
mama bola všade okolo....a nevedelo si predstaviť, že môže byť ešte niečo viac a lepšie. Bolo spokojné a netúžilo sa narodiť. A keď sa narodilo žaslo nad tým, že môže mamu vidieť z tváre do tváre a fyzicky cítiť jej objatie.
Tak nejako si to ja predstavujem.
Aj v Biblii sa píše, že "Ani oko nevidelo, ani ucho nepoculo, ani do ľudského srdca nevystupilo, čo má Boh pripravené pre tých, ktorí ho milujú!" (1Kor 2,9)
@oceanahory v nebi karty - čertove obrázky? 😀 nesranduj 😀 podľa mňa v nebi sedíš na obláčiku a súdiš ľudí zhora 😀 ale ja sa bojím výšok, takže nič pre mňa 😀
@oceanahory inak páčiš sa mi, máloktoré dieťa ide na 1.sv.prijimanie s otázkami 🙂 prajem ti, aby si raz stretla niekoho, kto ti bude vedieť dostatočne odpovedať!
@oceanahory Buďme dobrí ľudia, žijme dobrý život. Možno sa raz stretneme. 😉
@glade22 Samozrejme zazila! 🤗 Ale ked si to tak vezmem, najstastnejsie obdobie mojho zivota bolo, ked som mala 20, zurovala do rana s pivom v ruke a kvalitnou punkovou hudbou 🫣. Samozrejme sa tesim aj z deti a rodiny a pod...😅 ale ak mam byt uprimna, bol to vrchol mojej radosti, slobody.
To si ale nemyslim, ze Boh akceptuje ako sposob zazivania uplneho stastia v nebi...🫣 ved to je uz pomaly hriech. Co potom?
Alebo tam teda bude iba moja dusa, ktora nebude nic robit iba zazivat priamo ten dany pocit? 🤔 Vsak to mi pride ako na drogach potom 😅.
Hej no, moju babku skoro vykotilo, ked videla moj zoznam na pripravku s fararom, ze vsak to je hriech sa taketo vobec pytat ...😅🤦. Ale nechcela som ju sklamat a slubila mi aj zlaty prsten 🥴 tak som prijmanie mala, na birmovku ma ale uz nepresvedcila, to som bola uz rozhodnuta a nenechala sa podplatit 😅.
@mamamasama Krasne napisane 😉! Prejem pekny den a dakujem za rozhovor.
@palicka a tí ktorí spoznali boha,už nebudú súdení podľa svojich skutkov? Im stačí,že sa vyspovedajú a oľutujú? Čiže taký Čikatilo keď bol hlboko veriaci a všetko čo napáchal oľutoval jeho dusa bude spasena a pôjde do neba podľa teba?
Je 21.storočie a potom sa čudujeme, že to u nás vyzerá tak ako to vyzerá 🫣
Ak je po smrti nejako zarucene ze stretnem este raz svoju rodinu co pomreli tak to teda dakujem velmi pekne . Ako sa da tomu vyhnut?
@stanulienkat Ved mne to slovo "vecne" tiez pripada hrozostrasne, ja potrebujem presne vediet do coho idem. 😅 Nie ze budem iba nejaka guca stastia a "poletovat" nebom vecne 🥺 ... Bez ciela, bez akychkolvek inych perspektiv, usmievat sa cely den na rodinnych prislusnikov a zazivat spolu euforicke stavy. Iba byt a zazivat blazenost, ci co 🥴. Mozno to niekomu staci, ale pre mna to uz nie je "zivot", sucastou zivota je aj vsetko ostatne a ano aj taky smutok, nepohoda, zial, vsetko nas to formuje, posilnuje, vedie dalej v zivote a vlastne obcas aj zavedie tym spravnym, stastnym smerom...
A teraz mi povedia, ze to mam vsetko zahodit a fungovat nejaku vecnost v blazenosti, bez ciela a pod. Mne to pride jednoducho nepodstatne 😬 asi som divna 😅.
My do neba nepojdeme, lebo nic take neexistuje.🤷🏼♀️
Neveriaci nejde do neba logicky podľa neho neexistuje. Iné vierovyznania majú svoje "nebo".