Odpracovala som 19 hodín. Preplatia mi ich?

kasokri
26. okt 2017

Dobrý den.
Odpracovala som u potencionalneho noveho zamestnávatela 19 hodin. Rozhodla som , ze uz tam nepojdem. Povedali , ze som pomalsia to skonstatovali uz hned na druhy den. Chcem sa vas opytat, ci by ste si dali preplatit tých 19 hod. práce. Ja som este nemala nic so zamestnávatelom podpisane. Dakujem za odpovede.

dominika6
26. okt 2017

@kasokri ked nemáš zmluvu,nemáš mať aké prachy

tyelde
26. okt 2017

Zadarmo ani kura nehrabe, ale keď si nemala zmluvu tak neviem či niečo vymôžeš...

tenerifka
26. okt 2017

@kasokri nie je ok, ze di nemala zmluvu, ale odpracovane hodiny by ti mal zaplatit, ak sa bude zdrahat, povedz mu nadrzo, ze ho zazalujes za to, ze si pracovala bez zmluvy

vetthy
26. okt 2017

Zialbohu, je to na Slovensku zaužívané. Ja som išla privyrobiť do hotela.manqzerka tvrdila,že prvá smena bola test,či som dobrá,druhá smena zaucanie sa, horko ťažko už od tretej smeny začali platiť.stvorhviezdickovy hotel s extrémne vysokými nárokmi na chyžné.nemala som este podpisanu dohodu,nemohla som robiť nič.

katarinamarkova
26. okt 2017

@kasokri ak si nemala podpísanú zmluv, dohodu, ani nie si SZČo, taksi pracovala tých 19hodín na čierno.

ak sa nič nemenilo tak:
Rozdiel je vo výške pokuty. Kým zamestnávateľ dostane za nelegálne zamestnávanie pokutu od 2-tisíc do 200-tisíc eur, nelegálne pracujúca osoba sa dopúšťa priestupku a môže jej byť uložená pokuta až do 331 eur.

http://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000161/1405919...

fakt by si chcela za porušenie zákona odmenu?

otázka: prečo si pracovala bez zmluvy, dohody? veď v skúšobnej dobe môžeš odísť, resp. ťa zamestnávateľ môže poslať kade ľahšie bez udania dôvodu hneď

vetthy
26. okt 2017

@katarinamarkova je to pravda,ale keď potrebuješ peniaze a prácu a vo firme ti povedia,že s tebou uzavrú dohodu až po tom,čo ta vyskúšajú a zaucajú,čo potom?!

katarinamarkova
26. okt 2017

@vetthy ak potrebujem peniaze tak nebudem pre niekoho cudzieho robiť bez papiera a riskovať že aj tak nakoniec dostanem veľké nič. Ak potrebujem peniaze tak nebudem riskovať 300€pokutu. To sú všetko cesty ako skôr prerobiť ako zarobiť. Nepoviem fuška pre niekoho znameho...ale cudziemu by som sa pri takejto ponuke podakovala a odisla.

zupka33
27. okt 2017

Ak si mala zmluvu tak hej, no ak nie je to na dobrej vole zamestnavatela, ci ti tych 19 hodin preplati. BNohuzial, no je to tak☹