Odporučte ojazdené auto do 3000 eur

4. okt 2022

Ahojte.
O pár dní ma čakajú skúšky na vodičák a ja sa už obzerám po nejakom vhodnom ojazdenom autíčku.
Mám predstavu : cena maximálne 3000 eur, manuál, 5 dverové, 5 miestne, malé, diesel, el.okná a vyhrievané predné sedadlá.
Veľmi sa mi páči päťkový golf, no manžel krúti hlavou nad cenou za 15-17 ročné auto.. Benzín nechcem, sú na to dôvody ktoré nechcem rozpisovať..
Autoservisy mám preklepnuté, ale z ich odpovedí som dosť zmätená, preto by som chcela radu odtiaľto, myslím, že určite tu máte skúsenosti so značkami/typmi áut..
PROSÍM o slušnú konverzáciu.
Ďakujem.

wheel
4. okt 2022

5kovy golf moze byt uplne v pohode. Kup si 1.9tdi a manzel moze krutit hlavou, ale ceny tych aut maju svoje opodstatnenie a vseobecne ceny aut sli hore, kedze sa prisposobuju inflacii. Pripadne zachovaly 4kovy ak by sa vyskytol by tom tiez kludne vzal.

jeanne14
4. okt 2022

Golf, pripadne Fiat punto .. 😉

jeanne14
4. okt 2022

Dodám že som mala strašnú averziu voči Golfom, keďže ich je strašne veľa, a vadilo mi niekoľko veci napr rozdielne veľké spätné zrkadlá .. ale po dohode s mužom sme kúpili golf 4, 1,9tdi .. má 400 tisíc km, bývala autoškola .. 😀 zatiaľ spokojnosť. Je to druhé auto v rodine na behačky po okolí.

Rataj ale že šli hore aj diely, dokonca aj u áut kde boli predtým z tých najlacnejších. Naposledy sme nechali za brzdy cez 250€ len diely… minuly rok by to bola možno stovka len. Ale zasa spotreba 4L ani nie niekedy.

doriiis
4. okt 2022

Skoda octavia combi 1.9 tdi....moje prve auto.Skvele auto,milovala som ho

autor
4. okt 2022

Aj punto, aj yaris som pozerala z nafťákov, aj swift, aj sx4.. - tie sú bohužiaľ benziňáky..
Počítam samozrejme aj s vyššou sumou za náhradné diely. Manžel hovorí, že on by skôr kúpil štvorkového golfa, než päťkového, vraj sú na tom po motorickej stránke lepšie..
@jeanne14
@wheel

@doriiis kombi nechcem, máme kombičko- dvojkovú oktáviu, ale je to pre mňa pridlhé auto 😁 chcem sa najskôr naučiť na menšom, v budúcnosti nevylučujem ani kombi, syn má veľmi pekný šestkový passat kombi, ten je ešte dlhší než oktáviaa ten sa mi páči 😁, ale kým sa nenaučím dobre šoférovať isto do dlhého auta nepôjdem. Autoškolu robím na toyote aygo x, teda úplne malinké spratné autíčko...

doriiis
4. okt 2022

Ak ti mozem poradit...zdokonaluj sa na dlhych autach a nebudes mat problem ani s kratkymi.Odhad,cuvanie,nic.Ale to je iba moja osobna rada a skusenost

renka30
4. okt 2022

Uvažuješ správne - určite choď smerom VW Golf alebo Škoda Octavia - lepšia dostupnosť dielov, možnosť repliky náhradného dielu, žiadne japonce, kórejce (máme autoservis a muž vždy nadáva na takéto autá lebo na diely sa dlho čaká)

lilinka88
4. okt 2022

Nedávno som kupovala ojazdené auto, veeeelmi dlho som hľadala,vyberala. A teda neviem či za takú cenu kúpiš. a golf V už asi vôbec nie, ten ide výrazne vyššie a tie ceny stále stúpajú. Ja som nakoniec vybrala Peugeot 208,ale takmer nový. Rozhodla som sa,že radšej zainvestuje viac do novšieho ako kúpiť staré 12-15 ročne auto, ktoré už nie je spoľahlivé a bude každú chvíľu v servise a v konečnom dôsledku ma bude stáť viac ako to novšie. Mne viacero mechanikov odporúčalo Yaris, Swift, prípadne Hondu, sú to vraj spoľahlivé autíčka

olimuc
4. okt 2022

Mozem odporucit 5tkovy Golf 1.9 tdi … osobne ho mam, uz 300k km , mini spotreba a do servisu chodi len pozriet pred STK a na vymenu oleja. Samozrejme, ze opotrebovane diely sa menia, ale pri ktorom aute nie … ja som spokojna a uvidime do kolko potiahneme (kupila som ho s 1500km, takze si ho poznam)

tanyan
4. okt 2022

Z malých VW sú fajn aj 3-dverové Lupo a Fox. Ja mám Lupo 1.7 SDi a milujem to auto... Má menej ako 4 metre na dĺžku a veľa miesta vnútri. Vôbec mi nevadí, že nemá zadné dvere. Vždy som sa smiala, že mám istotu, že si dieťa vzadu dvere samo neotvorí, lebo tam žiadne nie sú. 😝

konvalinka41
4. okt 2022

ja mám toyotu yaris a je top. žiadna závada. s toyotou neurobíš chybu. do ceny neviem ako sa vojdeš, diesel to nebude

autor
4. okt 2022

@doriiis máš pravdu a ďakujem za radu. Pôjdem si postupne, od menšieho po kombi 😉 len chcem nadobudnúť nejakú prax.

@lilinka88 sú za takú cenu aj päťkové.. Dokonca aj za 2400 minule bol, len kým som stihla zareagovať na inzerát, bol už predaný..Do nového nechcem investovať, pretože sa môže stať hocičo a bolo by mi nového auta istotne viac ľúto, než jazdeného..

@olimuc ďakujem za komentár, predsalen uvažujem asi správne, keď sa prikláňam skôr ku golfu. Môžeš mi prosím napísať ročník aký máš?

@tanyan ďakujem, trojdverák nechcem, mám už väčšie deti-najstarší syn bude mať budúci týždeň skúšky z autoškoly, prostredný si bude robiť vodičák budúci rok a najmladšie baby sú školopovinné (deviatačka a prváčka) a keď ti mám pravdu povedať, sklápať sedačky u trojdveráku zakaždým, keď budem deti vysádzať pred školami, krúžkami atď sa mi nechce 😵😁

@konvalinka41 ďakujem aj tebe za komentár 🙂

lilinka88
4. okt 2022

Ja som si tiež hovorila,že mi to bude ľúto,ale nakoniec som rada, že mám novšie a bez starostí.

aaadkaaa
4. okt 2022

Za 3000 solidneho 5 golfa nekupis, trosku by si musela prihodit. Ale octaviu 2 ano. Ale ked tak combi, uvudis, lepsie sa ti bude cuvat ako so sedanom. Ja som sa ucila soferovat na passate combi a v pohode. Pri combi je lepsi odhad ako pri sedane

olimuc
4. okt 2022

Datum vyroby myslim nov 2005 - nie som si uplne ista, prva SPZ April 2006. 300 tkm je vidiet, ale je to spolahlive auto.

tanyan
4. okt 2022

A nezvažovala si Touran? On je síce vyšší, ale dobre sa s ním ide aj parkuje, lebo vzadu si pekne vidíš cez späťáky koniec auta. Určite stojí za vyskúšanie. Nám ešte stále pekne vrčí rv 2004 s už vyššie spomínaným motorom 1.9 TDi.

kulumulu123
4. okt 2022

Nechces radsej nove auto na leasing ako staru rachotinu ktora bude viac v servise ako na cestach a v konecnom dosledku ta vyjde rovnako?? Plus na nove auto mas aj zaruku a v pripade potreby za nahradne diely vtedy neplatis nic (aspon si myslim ak si dobre pamatam na svoje)...

tanyan
4. okt 2022

Ináč, neviem ako dlho sa chystáš vlastniť to auto. My keď sme chceli doplnkové tretie, tak som na bazoši hľadala z nášho mesta (aby sa nemusela platiť výmena značiek) a s čerstvou STK/EK, aby sme na 2 roky mali vozítko po meste, keď by sa náhodou niečo stalo s prvým alebo druhým v rodine. Našli sme vtedy Hondu Civic za 750€ a urobili sme na nej za tie 2 roky viac ako 30.000 km. Vlastne sme si na nej nakoniec jazdili hlavne pre radosť, lebo mala krásny športový zvuk a super sedela na ceste. A to ani nemám rada benzín, ale ten "športový" zážitok bol pohladením pre dušu.
Mimochodom, tie 15 - 17 ročné autá majú podľa mňa nižšie náklady na údržbu, lebo majú menej elektroniky a tým pádom menej falošných chýb. Cena zodpovedá kvalite, nie len veku.

kozova87
4. okt 2022

Beetle,za mna nezaplatiteľné auto,mala som ho 4 roky,najlepšie autíčko pre ženu a sú diesle,taketo nieco

autor
4. okt 2022

@olimuc na ten rok pekne. Nech ti ešte dlho slúži 🙏🏼

@tanyan nie, zdá sa mi byť dlhý 😁 pozriem nejaké inzeráty ešte. Možno motyka vystrelí 😉

@kulumulu123 nechcem. Nechcem sa zadĺžiť. Radšej starú rachotinu, ako hocijaký úver/pôžičku/leasing... Syn sa druhým rokom učí za automechanika, nejaké kontakty na lacnejšie diely atď.. má. Ale ďakujem za komentár.
@tanyan chcela by som čo najdlhšie 😁 veľmi túžim raz vlastniť Tiguana, prípadne volvo xc90 (je to hudba budúcnosti, možno sa mi dovtedy aj prestanú páčiť a budú iné- lepšie autá) kým si nenašetrím tak určite 😁 aj syn vraví, že tá elektronika v autách nie je šťastným riešením... Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Ďakujem

@kozova87 ďakujem, ale toto sa mi vôbec nepáči 😁

kulumulu123
4. okt 2022

V pohode bol to iba napad urob ako to najlepsie vyhovuje tebe oekny den 👍❤️

autor
4. okt 2022

@kulumulu123 veď ja to v pohode beriem. Pýtala som rady, tak radíte a ja všetkým ďakujem ❤️ aj tebe ❤️ Príjemný deň o tebe 🙂

fotoarch
4. okt 2022

Ackovy mercedes cca 2000 rok , mate nazor ?

autor
4. okt 2022

@fotoarch aj ten bol v hľadáčiku. Buď áčkový, alebo béčkový.. Ale nepodarilo sa mi zistiť viac, len, že sú nedostupnejšie náhradné diely ako napríklad na golfa a sú aj drahšie..