Ahojte odporúčate neoprén na plávanie? Rada plávam a keď nie som v pohybe, býva mi zima vo vode. Už som sa z bazénovej vody aj prechladila na močové, tak sa chcem opýtať, či by mi pomohol neoprén na plávanie a či stačí o hrúbke 1,5 mm - taká krátka kombinéza. Plávanie je moja láska proste a potrebujem to tak na 45 min.... A či sa v tom aj dobre pláva a zároveň ochrániť problematické partie... Ďakujem za dojmy a pojmy 🙂
@katarinaba áno viem mam tam vyhliadnute ale pýtala som sa na reálne skúsenosti. Snáď sa niekto ozve. Aj tak vďaka za reakciu.
@katarinaba priamo v decathlone mi hovorili ze stačí 2 mm preto sa pýtam aj na slabší... pokukala som aj recenzie ale tak viac informácií je vždy k dobru
@ivula7 ohladom hrubeho by som sa opytala priatela, ale s tenkym nepomozem. Ja by som sa asi riadila informaciami pri predaji. A osobne - ja som zimomravec - urcite by som sla do hrubsieho 🙂
Snad niekto so skusenostou napise.
Stacit ti bude aj taky tenky, ale otazne je, ci ta v nom pustia do bazena - to si over skor, nez ho kupis. V bazene je voda tepla, takze cokolvek si das, ta zohreje este viac.
Plavat sa v tom tiez bude inak, ale zvyknes si - neopren viac nadnasa 🙂 A aj na rukach to budes asi citit, no ale to uvidis ked si vyskusas.
@veselo_neveselo zaujímavý postreh by ma nenapadlo ze by nemuseli pustiť... teda ja chcem len krátku kombinezu a viem ze tie a la potápačský výzor existujú aj normálne plavecké pre sportovcov
@veselo_neveselo Wau tak niečo na tom je predsa len :D čítala som si teda prevádzkový poriadok plavárne a tam sa píše: "Osobám každého veku je z hygienických dôvodov povolený vstup na bazénovú halu a kúpenie iba v plavkách priliehavého typu alebo v bermudových plavkách. V prípade bermudových plaviek dolná časť plaviek musí siahať nad kolená"
chcel som ti napisat to iste, co @veselo_neveselo , ze v neoprene ta plavat nepustia. Co takto sportove plavky? Nemyslim si, ze budu hriat ako neopren, ale mozno koli materialu nebudu tak studit ako bezne plavky.
Neopren nie je podla mna do obyc bazena dobry napad. Plava sa v kratkom dobre, necitis rozdiel. Tie “neoprenove” plavky budu asi skor lycra, maju ochrannu funkciu, teplotu nedrzia. Ja by som skor odporucala obyc plavky a v bazene plavat. Ak neplavas, hned von a plavky dole
Vobec sa v tom nerozumiem, ale par dni dozadu som prezerala neopreny na Decathlon.sk a pri kazdom je napisane do ako teplej vody je vhodny a na aky cas - skus si pozriet. Je tam aj hrubka neoprenu uvedena.