Odporúčate Mazdu CX5 pre 5 člennú rodinu?

zinulienka
5. apr 2014

Mile mamicky, chcem sa spytat, ci mate niekto Mazdu CX5 a ci sa Vam zmestia 3 autosedacky dozadu, dakujem za odpovede 🙂

matkahelka
1. máj 2019

@zinulienka ahoj.co sa sedaciek tyka, neporadim, ale priestoru tam vela nie je.nasi znami ju kupili v septembri a pred mesiacom ju predali, pretoze ak vpredu sedi "vacsi" clovek, teda je sedadlo posunute viac dozadu, ten vzadu nema miesto na nohy.na kratucke trasy zvladnutelne, na dlhsie ani nahodou.zvonku to vyzera byt velke auto, vnutri je priestoru fakt malo.

zinulienka
autor
1. máj 2019

Dakujem za odpoved, ale uz je to neaktualne. Ale ostatnym to pomoze v rozhodovani. Pekny den 🙂

jaruskatt
1. máj 2019

@zinulienka a kupili ste ju?

zinulienka
autor
1. máj 2019

@jaruskatt ano, my sme spokojni. Dozadu sa zmestia 3-autosedacky bez problemov. Mne sa zda vsetko super v nej, ale je pravda, ze sme stihli, tak sa to tazsie hodnoti.

cvirenka
1. máj 2019

@zinulienka a ako ste spokojní? My zvažujeme... Rozhodujeme sa medzi jeep patriot a Magda cx5...

zinulienka
autor
1. máj 2019

Z tychto dvoch by som urcite volila Mazdu, je to pravy Japonec, kedze sa vyrabaju iba v Japonsku, no preto su dlhsie cakacie doby. Na Jeep som zatial necitala chvaly. Neviem aka je motoricky najnovsia CX5, ale nasa ma vyborny vykon s nizkou spotrebou. Priestorovo nam vyhovuje, asistencne systemy su bohate. Ak by ste radsej americana, tak Ford Kuga, ten sme na konci aj my zvazovali.

cvirenka
1. máj 2019

@zinulienka Ford ani zadarmo 😉 práve toho ideme meniť.
Mame jeepa grand cheroky a teda max spokojnosť... Sú to jedny z naj motorov. Ale konkrétne tieto patriot majú mercedes motor, teda ak sa bavíme o motore 2.2... Tie 2.0 sú už kazove a aj pazravejsie.
Zvažovali sme aj Dodge Journey, ale to nie je stvorkolka. Co teda je mojou podmienkou. Takže to ide mimo hru...
Mame prenurane rôzne varianty. Ale vždy je niekde to ale.
Včera som sa zamilovala do mazdy. Len ešte neviem nič o motore, tak zisťujem skúsenosti a spokojnosť. Muž práve nie je zástanca elektroniky, tak ho budem musieť "presvedčiť" 😉

mravvcek
1. máj 2019

Cize do cx5 sa zmestia 3 sedacky?

eviq
1. máj 2019

@zinulienka ahoj, aké sedačky máte vzadu? Lebo my máme mazdu cx5 a tri tam teda určite nevojdu... Mame tam dve a sotva medzi ne sadne superchudy dospelý človek aj to sa neoprie a nezapne pásy. Jednu sedačku mame protismernu a druhu už klasicky dopredu.

zinulienka
autor
2. máj 2019

@mravvcek
@eviq Mali sme 2 autosedacky Nania do 36kg a jednu do 18kg Neonato. Ani jedna nie je s isofix systemom. Preto sme kupili len tieto obycajne, lebo v testoch vysli rovnako ako tie drahsie. Merali sme rozne dlzky aut vzadu, len aby sa nam vosli 3 autosedacky ako Volvo, Opel, Ford, Honda. Len asi do 4 aut sa zmestili. Meral to manzel na autosalone a podla toho sme vybrali a pravdaze aj podla ceny. Na bokoch mame 2 velke a v strede tu mensiu autosedacku. Takto sme v pohode cestovali aj 12 hodin s 2 kratkymi prestavkami. My sme chudi, ale v pohode sa zmestime to auta, aj dozadu, naozaj zavisi od druhu autosedaciek.

lusinda1989
2. máj 2019

@zinulienka tri autosedackx sa zmestia aj do vw touran alebo sharan. Mali sme tourana a teraz mame sharana a sme spokojni s oboma. Menili sme lebo sme chceli 7miestne kvôli občasným výletom so širšou rodinou

zinulienka
autor
2. máj 2019

@lusinda1989 ano, mne sa zda, ze aj toto sme skusali.