Odporúčate macbook?

27. dec 2022

Ahojte. Zvazujem kupu noveho notebooku a zacala som premyslat nad macbookom. Mate niekto z vas macbook, ak ano, ako ste spokojne? Vyuzivan by bol hlavne na studijne ucely, pisanie seminarnych, zaverecnych prac, google..

natalala
27. dec 2022

Ja mam macbook air (uz starsi) tiez som si ho kupovala pocas vysky, hlavne kvoli nizkej vahe a kovovemu telu, kedze som ho nosila do skoly. Dalsia vyhoda za mna je, ze mam aj iphone aj hodinky od apple, tak to spolu vsetko super “funguje”. Dnes uz ale vela znaciek vyraba kompaktne notebooky aj s kovovym telom a su lacnejsie, plus nebudes si musiet zvykat na iny operacny system, ine klavesove skratky atd. Ak vylozene chces vyuzivat office balik a pozerat si nejake veci na internete, tak logicka volba by bola ina znacka. Kvalita macbookov je ale super, ja ho mam 8 rokov a stale fici ani baterka neodisla a vydrzi dlho, nepotrebujes antivirus.

hopsadobrandejsa
27. dec 2022

Ja mam Macbook uz nejakych 7 rokov a spat na Windows by som uz nesiel.

Vydrz baterie stale vyborna, bez virusov uplna parada. Na to co potrebujes uplne postacujuce. Jedine co som menil bol SATA kabel a upgrade na SSD disk.

Urcite odporucam.

sima338
27. dec 2022

Áno, odporúčam.

moze
27. dec 2022

Mam uz treti Mac, Pro aj Air, su lahucke a dlho vydrzia. Operacny system je uzivatelsky privetivy. Ja urcite odporucam.

olimuc
27. dec 2022

Mam Macbook early 2008, je moja srdcovka … baterka drzi perfekte a vsetko funguje ako ma (z malymi upravami), dalsi Macbook som kupovala kvoli moznosti aj Windowsu, takze podla potreby pouzivam OS ktory prave potrebujem. Pre tvoje potreby je to trochu Luxus, ale neolutujes asi nepojdes do 17 Pro ale nejakej lahsej verzie.ja by som si privatny kupila len dalsie Pro.

kaktusik007
27. dec 2022

prechod na apple bol jednym z mojich najlepsich rozhodnuti v zivote.

macbook air 2013 stale slape ako hodinky a na beznu skolsku cinnost ma dostatocny vykon a este asi aj dlho bude mat, ntbk s win by bol minimalne 2x meneny...

jedine nie pre macbook - ak casto pouzivas v exceli makra a kontingencne tabulky. Toto naozaj applacky numbers neda. Ak excel potrebujes ako 90> ludi na tabulky a grafy - smelo do macbooku.

dlucy
27. dec 2022

Mam MacBook air uz 15 rokov a nikdy by som nemenila. Takze urcite chod do toho.

lenkasarka
27. dec 2022

Určite inú značku by som už nechcela

autor
27. dec 2022

Dakujem vam za odpovede😊.. Este by som sa chcela spytat, pocula som, ze vraj tie novsie modely su celkom kazive oproti tym starsim… neviete, co je na tom pravdy?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abdn16
27. dec 2022

@kaktusik007 nerozumiem, ved do macbooku si vies nainstalovat excel a predpokladam, ze zo skoly ma cely Microsoft office zadarmo k stiahnutiu
+ nahrada za excel je google sheets, numbers som asi ani nikdy nepouzila

cyberk
27. dec 2022

Moj mac pro z 2012 fici este stale :D menila som minuly rok len baterku+nabijacku a je ako novy 🙏 mam aj air ale teda oproti pro sa to neda porovnat… to procko som vyuzivala za cias VS a uplne mi vyhovoval

letter
27. dec 2022

Mne chyba veľmi dotyková obrazovka na macu. Hlavne počas VS som to využivala a uľahčovalo mi to prácu

kaktusik007
27. dec 2022

@abdn16 do macbooku si vies dat excel pre macbook - ktory ale nema vsetky funkcie ako ma excel pod windows..... ale ano, online oddice 365 by uz mohol mat toto vyriesene - macbooky mam verzie 2013 a 2020 a v exceli nepouzivam ani makra, ani kontingencne tabulky - ale ked som kupovala prvy macbook toto bol hlavny problem

pallacinka29
27. dec 2022

ja tu “milujem” otazky typu, mate niekto macbook, netflix… a pod. No nie, jedina budes…

autor
27. dec 2022

@pallacinka29 ja zas „milujem” ludi, ktori nemaju co uzitocne k teme, ale predsa komentuju. Myslim, ze normalny clovek pochopi, ako som to myslela a to, ze ty si nechapava, nie je moj problem.

cubo2
27. dec 2022

Je to určite privetivejsie prostredie ako Windows, má to však dve ale - prvé je cena, druhé je, že na pripojenie k externým zariadeniam (externý monitor, káblový internet, káblové slúchadlá) budeš potrebovať ďalšie drahé adaptéry.. ak to chceš len "na internet" a cena je dôležitá, budget laptop s Windows ti bude stačiť, ak chceš kvalitný hardvér a prívetivé a hlavne jednoduché prostredie (Apple rozhranie je jednoduché ako "pre debilov" a myslím to úplne bez urážky) tak s macom budeš spokojná