Ahojte, prosím vás o radu, skúsenosť.. Máme starý plynový sporák tak som sa rozhodla pre kúpu nového kombinovaného 🙂 to že nový sporák nám musí prísť pripojiť niekto, kto je nato specifikovany už viem... 🙂 takže moja otázka znie či si môžem starý sporák odpojiť sama...? Predsa len tú špinu čo sa za ním nazbierala za 20rokov budem musieť poriadne poradiť ;) ďakujem za odpoveď 🙂
@daja025 Nie, akukolvek manipulaciu s plynom a plynovym potrubim musi robit na to odborne sposobila osoba. Aj odstavenie plynu aj odmontovanie sporaku aj namontovanie noveho. Spina by mi bola uplne ukradnuta. Ja viem, ze v 99% pripadov sa nic nestane, ale ani by ma nenapadlo sa hrat s plynom. 🙂
No ak by sa nieco stalo tak ti ani poistovna nepreplatí škody. Nerobila by som to.
musis mat potvrdenie, ze ti ho zapajal plynar, aj kvoli reklamacii sporaka - mne odisli 2 horaky na novom sporaku behom pol roka - aj kvoli tomu, keby sa cosi stalo. Kazdy ma bordel za sporakom 🙂 Pride, odpoji ho, vytiahne, ty ho posles na cigu alebo kavicku, zatial odrhnes a pripoji ti novy.
Ďakujem za vaše odpovede 🙂 včera sme to vyriešili... Na starom sporáku bola dlhšia plynová hadica (čo sme nevedeli) tak sme ho len odtiahli a vydrhla som všetko.... 🙂 sporák sme dali na miesto a v pondelok nám nový prídu zapojiť..... 👍
ahoj, my sme si odstavili plyn a odpojili, umyli a potom prisiel plynar a zapojil novy.