Odpočúvajú ma?

21. aug 2024

Ahojte, stále sa mi dejú také veci, neviem či to je len náhoda alebo ma mobil odpočúva alebo čo 😀. Napríklad rozprávam sa s mužom o niečom a potom v ten deň mi zrovna tá vec vyskočí ako reklama v mobile alebo sa mi to deje aj tu na koňovi, zrovna taká istá téma na akú sme sa bavili tak mi vyskočí tu na MK a to sa mi deje nonstop. Stačí, že sa rozprávam o niečom a hneď v ten deň mi to vyskočí v mobile. Deje sa toto aj vám? Prečo to tak je?

nika23t
21. aug 2024

Áno, nie raz sa mi to stalo, aj mužovi. Nejdem špekulovať radšej, ze ako sa to deje 😊 Ale nehľadali sme nic, len sme o tom rozprávali. A v priebehu dna som to mala v reklamách.

lienka9
21. aug 2024

Ak mas v telefone zapnuty mikrofon a povoleny v apkach,tak vedia informacie z rozhovorov pretransformovat do reklamy..mne sa to stava casto.

autor
21. aug 2024

@nika23t presne, ani nič nehľadám, negooglim, stačí sa len o tom rozpravat s niekým

jumama
21. aug 2024

Baader-Meinhof fenomén - taký myšlienkový klam, kde si človek začne všímať určitý jav, slovo, produkt alebo tému častejšie, pretože sa nedávno o ňom rozprával rozmýšľal. Zdá sa ti, že zrazu sú všade reklamy, boli aj predtym, len si sa o ten produkt nezaujimala a nevšímala si si ich. Teraz sa zaujímaš, a preto tvoja myseľ také reklamy odchytí.

autor
21. aug 2024

@lienka9 nevieš ako si to vypnem?

30katrusa40
21. aug 2024

Stačí ak máš povolený záznam zvuku. Telefón aj keď priamo nevyhľadáva niečo môže zaznamenávať o čom sa rozprávaš a na základe toho ti posiela reklamy.

nika23t
21. aug 2024

@jumama toto určite nie. U nás šlo o blbosti, len sme spomenuli napr filter k bazénu, alebo neviem, ze o rok dva meniť indukčnu dosku. Žiadne plány na kúpu, alebo nejaký hlboký rozhovor. Takže toto určite nie.

lienka9
21. aug 2024

Skus pogooglit,neviem presne.muz mi to vypinal,ale v podstate ides do nastaveni,sprava aplikacii a vies tam dat povolenia,alebo ich rusit.tam treba pozriet..a urcite viem ze to nebola nahoda,lebo sme sa raz so susedmi rozpravali o jednom vinarstve,ktore som predtym ani nepoznala a ked som vecer isla na FB mi tam vybehla od nich reklama..a pritom je to male lokalne vinarstvo,takze nebola to isto reklama,ze ved to ma polka slovenska..

marienka1989
21. aug 2024

Aj mne sa to deje dosť často....manžel mi hovoril o tom zaznamenávaní zvuku mobilom a následnom ponúkaní reklám, neverila som tomu, tak sme to vyskúšali. Cielene sme sa pri mobile začali rozprávať o úplne mimo téme, že by som rada šla stanovať. A manžel na to, že nemáme stan. A ja na to, že veď kúpime, manžel, že kde? Ja že napríklad v Decathlone. A on že, nechceš radšej z Sportissima? A o hodinu som mala na FB reklamy na rôzne typy stanov z Decathlonu aj zo Sportisiima😉 je to troška desivé, ale v dnešnej dobe sa už ničomu nečudujem....

sisska96
21. aug 2024

Hej stáva sa

suge
21. aug 2024

Nie je to pravda. Toľkokrát som v blízkosti mobilu hovorila o zvýšení platu a stále nič.😄

jomarch
21. aug 2024

keby len pri rozpravani, mne raz ukazalo sponzorovanu reklamu na caj, na ktory som iba pozerala 🤣🤣🤣 nikdy som tu znacku predtym nevidela a ani som ho negooglila. alebo take, ze reklama na nejaky produkt cca 10sek po tom ako som sa o nom bavila s mamou...je to sranda. udajne tie reklamy naskakuju nielen vdaka zvuku, ale aj povolenemu location info. mobil si potom zbiera udaje z danej oblasti.

la_dolce_vita
21. aug 2024

Tiez som si to vsimla veru..

chichua
21. aug 2024

@suge škoda, že to takto nefunguje 😂

caroline_
21. aug 2024

ano,mobilne telefony nas odpocuvaju 🤷‍♀️mozno ked vypnes povolenia sa to prestane diat...

marci77
21. aug 2024

tiez sme sa minule s kamoskou o tom bavili, iba sme si na ture rozpravali o nejakom konkretnom vyrobku .....a potom vecer hned reklama vyskakovala presne na ten typ produktu

januska12323
21. aug 2024

1. Viac si to všímaš.
2. V telefóne si prihlásená vo viacerých aplikáciách, ktoré majú povolené používanie mikrofónu tak ho aj používajú.

malaopicka
21. aug 2024

Bežná vec. Pozri si film Snowden a bude ti to jasné 😃 keď máš mobil/pocitac/tablet, nevyhneš sa tomu.

sissy27
21. aug 2024

Vies ako vzdy ked si instalujes nejaku apku, tak si to pyta suhlas na pouzivanie kamery, galerie, mikrofonu a ty to vzdy odsuhlasis a ani tomu nevenujes pozornost? Tak to je presne ono, nemas za co.
@jumama nie, nie je to ziadna “porucha v hlave”, je to normalne technicka zalezitost a nie je to ani nic tajne. Len ako obycajne su ludia nepozorni pri podpisovani dokumentov a udelovani suhlasov a potom su prekvapeni.

fadama
21. aug 2024

Mne minule vyskočila na MK reklama s náhrobnými kameňmi 😱 až som sa zľakla. 😂😂
A ani som o tom nehovorila ani nič. 😄

lavender94
21. aug 2024

Kedy si si prečítala obchodné podmienky pri sťahovaní nejakej appky? Ja nikdy. A teraz ťa každá appka žiada o zdieľanie polohy, mikrofonu, fotoaparátu. Niektoré ale to je možno uz konspiračna teoria maju prístup aj k správam, tuším o tiktoku sa to hovorilo. Je to crazy, ale keď s tým ľudia súhlasia, tak to budú robiť. Mne osobne to je jedno, nevyhneš sa tomu, môžeš si zrušiť povolenie v nastaveniach, ale nie každému to ide, nie všetko sa zrušiť dá. A v konečnom dôsledku… v čom ťa to obmedzuje. Tak nejaký robot vie, že si sa rozprávala o kvetináčoch a máš ich v reklame. Tak nikto nestojí a nepočúva pikantne rozhovory slovenských domácnosti 😂

fajnova
21. aug 2024

Samozrejme že áno. Nám to hovoril aj kriminalista na školení. Dokonca aj keď máš vypnutý telefón. Je naivné myslieť si, že postlacas niečo v nastaveniach a nebude sa to diať. S mužom sme sa bavili o naklicovacich miskách, čo je naozaj veľmi špecifický produkt. A bum zachvilu reklama. Alebo boli sme v obchode s nábytkom, obaja sme mali telefóny v taškách. Hovorila som mu, že by som chcela takú rohožku pred dvere, kde je zobrazená čierna mačka s nožom a je tam napis welcom madafaka 😁 a hádaj čo. Hneď reklama na presne túto istú rohožku.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hara_vara
21. aug 2024

áno stáva sa to pomerne často
vypnúť wifi trochu pomôže

margotka17
21. aug 2024

Presné tak, mne o niečom rozprával pán v práci čo bol pri mne a do večera som mala 2 reklamy presne na to, o čom sme sa bavili.

jarmilaj
21. aug 2024

Môj otec je stará škola, a tvrdil, že také nič sa nedeje, nieeee, to by si nikto nedovolil, to sa nesmie.
Bolela ho noha, pozrela som a vravím : no jasné, kurie oko, to treba vypáliť takou vidličkou z lekárne. Zobral do ruky mobil a tam ponuka na produkty na liečbu bradavíc😀😀😀. Už mi verí

jarmilaj
21. aug 2024

vodičkou

rozculena
21. aug 2024

nie,nikdy sa mi to nestalo,mám zakázanú polohu aj mikrofón v každej apke.

misanthropicdann
22. aug 2024

@nika23t je leto, všetci riešia bazény takže jasne ze vidíte reklamy na bazény

nini1978
22. aug 2024

@jumama nie ,to nie je to iste
Fenomen o kt píšeš ty ,uvediem na príklade z bežného života
Ideš si kúpiť auto a vyberieš si konkrétnu značku a ešte lepšie model
Zrazu sa ti bude zdať,že tých aút je nejak vela,doteraz si ich vôbec neevidovala
Tvoj mozog selektuje a upriamuje tvoju pozornosť na to,nad čím sa zamýšľas
Autorka príspevku opisuje úplne inú vec a síce,doslovne aktivovanie mikrofónu v mobiloch a potom podľa tvojich dialógov sa selektujú produkty o kt ty rozprávaš
Napr -večer som debatovala s kamoskou,že chcem kúpiť filter na vodu ,bavili sme sa o cenách,značkách,ponuke,výhodách a nevýhodách
Kamoska ide domov,ja večer pozerám telku,telefón už nepozerám
Ráno,káva a pozerám na Instagram a tam medzi prvými čo na mňa nevybehne?
Super ponuka na filter-proste si to povolila a oni to využívajú na komercne’ účely