Ahojte. Chcela by som Vás poprosiť o radu/názor. Plánujeme svadbu a je tu problém stým, že by sme chceli aby ma videl 1x len pred oltárom. No v našich krajoch sú zvyky s odobierkami atď. Takže nevieme čo robiť.
Mali ste svadbu bez odobierky? Svadba by mala byť s tých väčších cca 130ludi. Sme už tak povediac zúfalí. Lebo rodina jedna aj druhá si to bez odobierky nevie predstaviť. Všetci priatelia aj známi hovoria, že máme kašľať na ten priateľov prvý "wau pohľad" pred oltárom a urobiť tak ako sa to robí...
Díki za názory a rady. ☺️☺️☺️
ja som mala tiež odobierku doma....no mne to pripadá ako už prežitok....možno tak ešte pred 50 rokmi...
niekedy rozmýšľam keď budú moje deti mať svadby či to budeme ešte praktizovať....
takže ja som mala odobierku doma, môj ex asi ťažko niečo také mal ako ho poznám a potom sme sa stretli pred kostolom....len jeho mali oliať kýbĺom svätenej vody aby z neho niečo bolo...
hm...podla mna je to krasne ist do zivota dalej s rodicovskym pozehnanim a podakovanim za to,co pre nas urobili,vychovali nas
a osobne....myslim,ze aj ked sa to teraz nenosi....je to voci rodicom pekne gesto,to vyjst z mody nemoze,nema preco...
Ja som odobierku nemala, nechcela som, navyse manzel je zo zahranicia, vacsina rodiny z daleka, tak sme sa vsetci stretli az pred oltarom. Maminke som sa za vsetko podakovala uz milionkrat, plus vecer pred svadbou sme si dali poharik vinka a urobili si prijemny vecer, kedy som jej este raz podakovala. Nepotrebujem mat pritom milion ludi, navyse mi to pride take umele a silene, kedysi, ked sa mladi brali a odchadzali z domu ok, ale zijem roky prec z domu, par rokov s muzom a pride pytat povolenie a dakovat.. no neviem
Je to o tradi iach ktore sa takymto sposobom prenasa z pokolenia na pokolenie.
Dnes sa uz nic nenosi-na velku noc sa nekupa ani nesibe,na vianoce pride Santa Klaus a sa chodi na dovolenku do teplych krajin,na vsetkych svätych oslavujeme helouin-sory neviem ako sa to presne pise....
A na svadbu si odpustime odobierku a v kostole niekto zaspieva Halleluja...
Skoda.velka skoda,ze nam to uz je jedno....
Pre mna toto nie su prezitky.
Opicime sa po zapade-lenze to nie su nase tradicie,nase korene...
Clovek by sa nemal hanbit za to,kym je...
Ved ten uau efekt bude ked ta zoci.
Nemusi to byt v kostole.
Tam je dolezite nieco ine-prisaha ktoru si date na cely zivot...
Haaaa ja som ziadnu odobierku nechcela, ani starejsieho, ani trieskat o zem pohare a potom ich zametat, toto mi je uplne cudzie.
Ale, obrad sme mali o tretej poobede a fotenie svadobnym fotografom o jednej. Takze som v satach nabehla na fotenie, dve hodky sme sa s muzom zabavali a pozovali a potom na obrad, kde sme sa zobrali. Dokonca sme fotografovi pozovali s obruckami na ruke este predtym, ako sme si ich oficialne vymenili.
Takze si to urob, ako ty chces. Ked chces, aby ta prvy raz videl pred oltarom, tak odobierku zrus. Rodina to prezije a ty budes mat krasne spomienky 🙂
Nezabudnem na manželov pohľad,keď ma zbadal vo svadobných šatách,šla som dolu schodmi,on stál pred našimi dverami so starostom a hľadali nevestu a naši mu podstrčili moju babku,že takú majú voľnú😉 nemusí to byť pred oltárom,na to nezabudneš....
som za tradície,svadba je aj pre rodinu,keby že ste sa chceli brať sami a "zírať" jeden na druhého,tak choďte sami kdesi na pláž....mne by bolo dodatočne určite ľúto,ak by som nemala oficiálnu odobierku od rodičov
Podla mna svadba je tak trosku ako divadlo.ok.ma svoju oficialnu stranku,ak ma,lebo kde sme boli naposledy,bolo v prirode,kde nikto z uradnikov nechcel ist,tak mladi sa brali na radnici o desiatej rano len svedkovia,mamka este dohliadala pripravu hostiny,otec sa bavil s hostami,ktori prisli z daleka, takze na svadbe ich oddal najlepsi kamarat,herec,do svojho prejavu dal aj rozlucku od minuleho zivota,od rodicov,surodencov,kamaratov.aj ked to hebolo to prave officialne,bola to najkrajsia svadba,na ktorej som bola
Prosim nemate niekto odobierku odpitavanie od rodičov 🙏 prosim ...aspon niečo dik
No mala by som všetkých na háku . Keď by som to chcela mať ako chceš ty .na pozvánky by som dala priamo kostol a čas kedy tam majú byť a čas omše. Len to musíte chcieť na 100% obi dvaja
@vero96 tak my sme odobierku mali-mne sa to velmi paci...a naviac,ja som uz mala iba mamku,manzel iba ocka,ked sme mali svadbu...
ale neviem,aky zvyk je u vas....ale u nas sa odobierka nerobi spolu,ja som mala svoju doma,manzel svoju tiez doma....a potom sme sa stretli-teda,prisiel pre mne,lebo zase,je zvyk,ze si pride vypytat nevestu....takze ci to VAUUU bolo doma,ci by bolo v kostole je jedno
my sme sa na to,ze budeme manzelia velmi tesili a vychutnali si prve stretko,cestu do kostola,slub v kostole...
urob ako chces-ale len kvoli VAAAUUU efektu to urcite nerob-svadba je o inom😉
drzim palce,nech vam to dobre dopadne-nie iba svadba,ale zivot a roky rokuce po nej spolocne