Odmieta vaša mačka veterinára?

19. dec 2022

zdravim, prosim vas, mate niekto macku ,ktora odmieta ist k veterinarovi? proste ju nieje mozne dostat do prepravky , akoby to vycitila, bud sa schova tak ,ze ju nenajdete alebo proste vas doskriabe. ako to riesite?

dzulli1980
19. dec 2022

Máme dvoch kocúrov ... jeden má 4 kg, toho tam bez problémov natisnem, druhý má 9 kg, s ním je to náročnejšie, je silný, ale natisnem do prepravky aj toho ... boja sa obaja veterinára, ale keď musia, tak musia ... im stačí vidieť prepravku a už sú obaja "nezvestní" 😀

pikachu999
19. dec 2022

Mačka je pán alebo ty? Treba ju chytiť za kožu na chrbáte to je znehybni a dať ju do prepravky..môžeš jej tam dať aj kúsok nejakej šunky alebo odmeny..a ak škriabe tak pouzi hrubé rukavice

tosomja
19. dec 2022

Ani moje deti neradi chodia k doktorovi, poplacu, prestanú. Mačky by som sa určite nepýtala, či chce. Chytím za kožuch, hodín do prepravky a idem.

misulka22
19. dec 2022

Neviem,ci moje zviera odmietaju veterinara,podavanie liekov,strihanie,upravu paznechtov atd...ja sa ich nepytam.proste co je treba sa urobi.dve hlavne veci v chove zvierat - 1.vediet ako s tym ktorym druhom manipulovat 2.hned odkedy su u mna ich na manipulaciu ucit pozitivnym pristupom

dota6
19. dec 2022

Môj by odmietal ale veľmi na výber mu nedávame doma :D prepravka je pre neho hrôza. A naozajstné odmietanie nastáva až v ambulancii, kde buď stuhne na sochu z mramoru alebo je nepríčetný :D strieda to. A teda za tie roky by si mohol zvyknúť ale pánko je posera :D Dokonca vakcíny dostáva v takej klientke :( lebo je veľký, silný a ja ho neudržím, keď má stavy.

majkakvet
19. dec 2022

Nechajte prepravku v miestnosti ako bezny ,,nabytok,,. Nech ma to makke vnutri. Macka si zvykne, ze je tam ta vec. Bude do nej chodit, aj spavat. Potom ju lahsie dostanete do prepravky a pre nu to bude mensi stres.

mk1111111111
19. dec 2022

@majkakvet presne tak, nasa ma tasku k dispozicii stale s deckou, obcas v nej aj pospi, ale vetosa neznasa🙄🤣

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tripetta
19. dec 2022

Ako píše vyššie majkakvet, aj u nás to tak funguje. Naša terajšia mačička je ale veľký extrovert, ona sa normálne k veterinárovi teší a u doktora si všetko chce obzrieť. :D Skús dať mačke do prepravky obľúbenú hračku, pamlsok. Ked sa ide na kontrolu, je dôležité nestresovať, prihovárať sa jej, dať jej čo najviac najavo, že "o nič nejde"- proste, byť maximálne v kľude. Mali sme predtým aj introverta, chodieval k veterinárovi s obľúbeným plyšákom.

duracellko
19. dec 2022

macku davam do vystlaneho pruteneho kosika, normalne zvrchu, hodim a idem, prevesim cez ruku a zvrchu macku istim, aby nevyskocila, boji sa, ale nesalie, pozoruje cez kosik okolie, u vetky je nehybna, ale paprcky da ostrihat, aj sa prezriet, doma je torpedo - hlavné je, ze musi z teba musi citit istotu, ze je vsetko normalne, a nema sa coho bat, ziadne drama vystupy a krik

mamutka
19. dec 2022

Naša miciš pani nemala nikdy problém a u Dr sa chovala ako grófka. Zato kocúr, toho chcieť dostať do prepravky, tak nepomôžu ani rukavice ani triky, ani chytenie za kožu. V tom momente sa mení na blesk, ktory slaha údery ako elektrina na všetky strany, má 800 nôh, dlhých aspoň meter a človeka doskriabe tak, že by ticho potupne vykrvacal do dlazky a susedov. Taky je bojko a stresko. Lenže je extrémne zvedavý. Stačí nechať prepravku v izbe, a deckou, hračkou, maskrtou a on sa tam o chvíľu nasťahuje. Už len nenapadne zavrieť 😁

martina1985ba
20. dec 2022

ano mame s tym problem. ten smrad uz par dni pred tym vyciti, ze ma ist veterinarovi a nepriblizi sa ku mne ani na krok. uz si nedovolim ani nahlas muzovi povedat, ze kocur ide na veterinu. len si o tom napiseme. a ked pride ten cas, tak mu idem akoze dat jest a odidem...on vyckava a ked vidi, ze som tam neni pride k miske. vtedy sa ja vkradnem poza neho a schmatnem ho. do prepravky ide ale tych reci okolo toho co maaa.

janinamojka
20. dec 2022

Môj je iba v byte a prepravka sa mu spája čisto s návštevou u veterinára.. Je to 8 kg maco a keď vidí prepravku že ju prinesiem do bytu,v tom ho momente ho niet.. Dnu sám nevlezie, musíme ho tlačiť dvaja prepravku otočiť otvorom hore a jeho zadkom dnu..😄😄U veterinára ani za svet vyliezť von,to ho musím vysypať zas..ale keď ho vyšetrí a prepravku položím,v tu ranu je v nej skryty..🙂macky majú rozumu až až,vedia čo ich čaká.. 🙂