zdravim, prosim vas, mate niekto macku ,ktora odmieta ist k veterinarovi? proste ju nieje mozne dostat do prepravky , akoby to vycitila, bud sa schova tak ,ze ju nenajdete alebo proste vas doskriabe. ako to riesite?
Mačka je pán alebo ty? Treba ju chytiť za kožu na chrbáte to je znehybni a dať ju do prepravky..môžeš jej tam dať aj kúsok nejakej šunky alebo odmeny..a ak škriabe tak pouzi hrubé rukavice
Ani moje deti neradi chodia k doktorovi, poplacu, prestanú. Mačky by som sa určite nepýtala, či chce. Chytím za kožuch, hodín do prepravky a idem.
Neviem,ci moje zviera odmietaju veterinara,podavanie liekov,strihanie,upravu paznechtov atd...ja sa ich nepytam.proste co je treba sa urobi.dve hlavne veci v chove zvierat - 1.vediet ako s tym ktorym druhom manipulovat 2.hned odkedy su u mna ich na manipulaciu ucit pozitivnym pristupom
Môj by odmietal ale veľmi na výber mu nedávame doma :D prepravka je pre neho hrôza. A naozajstné odmietanie nastáva až v ambulancii, kde buď stuhne na sochu z mramoru alebo je nepríčetný :D strieda to. A teda za tie roky by si mohol zvyknúť ale pánko je posera :D Dokonca vakcíny dostáva v takej klientke :( lebo je veľký, silný a ja ho neudržím, keď má stavy.
Nechajte prepravku v miestnosti ako bezny ,,nabytok,,. Nech ma to makke vnutri. Macka si zvykne, ze je tam ta vec. Bude do nej chodit, aj spavat. Potom ju lahsie dostanete do prepravky a pre nu to bude mensi stres.
@majkakvet presne tak, nasa ma tasku k dispozicii stale s deckou, obcas v nej aj pospi, ale vetosa neznasa🙄🤣
Ako píše vyššie majkakvet, aj u nás to tak funguje. Naša terajšia mačička je ale veľký extrovert, ona sa normálne k veterinárovi teší a u doktora si všetko chce obzrieť. :D Skús dať mačke do prepravky obľúbenú hračku, pamlsok. Ked sa ide na kontrolu, je dôležité nestresovať, prihovárať sa jej, dať jej čo najviac najavo, že "o nič nejde"- proste, byť maximálne v kľude. Mali sme predtým aj introverta, chodieval k veterinárovi s obľúbeným plyšákom.
macku davam do vystlaneho pruteneho kosika, normalne zvrchu, hodim a idem, prevesim cez ruku a zvrchu macku istim, aby nevyskocila, boji sa, ale nesalie, pozoruje cez kosik okolie, u vetky je nehybna, ale paprcky da ostrihat, aj sa prezriet, doma je torpedo - hlavné je, ze musi z teba musi citit istotu, ze je vsetko normalne, a nema sa coho bat, ziadne drama vystupy a krik
Naša miciš pani nemala nikdy problém a u Dr sa chovala ako grófka. Zato kocúr, toho chcieť dostať do prepravky, tak nepomôžu ani rukavice ani triky, ani chytenie za kožu. V tom momente sa mení na blesk, ktory slaha údery ako elektrina na všetky strany, má 800 nôh, dlhých aspoň meter a človeka doskriabe tak, že by ticho potupne vykrvacal do dlazky a susedov. Taky je bojko a stresko. Lenže je extrémne zvedavý. Stačí nechať prepravku v izbe, a deckou, hračkou, maskrtou a on sa tam o chvíľu nasťahuje. Už len nenapadne zavrieť 😁
ano mame s tym problem. ten smrad uz par dni pred tym vyciti, ze ma ist veterinarovi a nepriblizi sa ku mne ani na krok. uz si nedovolim ani nahlas muzovi povedat, ze kocur ide na veterinu. len si o tom napiseme. a ked pride ten cas, tak mu idem akoze dat jest a odidem...on vyckava a ked vidi, ze som tam neni pride k miske. vtedy sa ja vkradnem poza neho a schmatnem ho. do prepravky ide ale tych reci okolo toho co maaa.
Môj je iba v byte a prepravka sa mu spája čisto s návštevou u veterinára.. Je to 8 kg maco a keď vidí prepravku že ju prinesiem do bytu,v tom ho momente ho niet.. Dnu sám nevlezie, musíme ho tlačiť dvaja prepravku otočiť otvorom hore a jeho zadkom dnu..😄😄U veterinára ani za svet vyliezť von,to ho musím vysypať zas..ale keď ho vyšetrí a prepravku položím,v tu ranu je v nej skryty..🙂macky majú rozumu až až,vedia čo ich čaká.. 🙂
Máme dvoch kocúrov ... jeden má 4 kg, toho tam bez problémov natisnem, druhý má 9 kg, s ním je to náročnejšie, je silný, ale natisnem do prepravky aj toho ... boja sa obaja veterinára, ale keď musia, tak musia ... im stačí vidieť prepravku a už sú obaja "nezvestní" 😀