Odložená svadba a koronavírus

11. sep 2020

Ahojte, už ma nebaví celý korona vírus.. Už sme raz odložili svadbu, teraz Maju byť svadby len do 30 ľudí, som na nervy ženy.

jaja8_9
11. sep 2020

Až od 1.10. Tuším sú tieto nariadenia zase..... Aj ja som na nervy 😥

jaja8_9
11. sep 2020

My sme tiež už raz odložili svadbu, neviem si predstaviť co bude teraz

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terezia323
11. sep 2020

Zatiaľ je to len návrh, možno to neschvália

sasa1310
11. sep 2020

závisí od okresu. V červenej zone 30 ľudí, v iných 100 ľudí. Treba čítať

qetka
11. sep 2020

@sasa1310 teraz som citala, ze pre svadby jento plosne do 30

pukanec123
11. sep 2020

Svadby do 30 ľudí majú byt ale iba ak ste v červenej zóne. Ak nie je vaša obec alebo mesto v červenej zóne tak môžete mat do 100 ľudí. Aspoň tak som to čítala.

miskooo1987
11. sep 2020

Dôvod pochopíš v dohľadnej dobe, asi 3 -4 týždňov.... a reálne skôr v novembri rátajme, že nebudú svadby vôbec, nie to do 30 ľudí ako je predpoklad...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cezpat
11. sep 2020

Ja som tiež tak pochopila, že svadby na celom Slovensku max 30 ľudí...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
11. sep 2020

Riešenie zredukovať hostí na tých pre vás najdôležitejších... Najbližšia rodina len... Žiaľ nariadenia sa menia zo dňa na deň... Co platí dnes zajtra už neplatí.. . A veľa pozitívnych je hlavne v rodinách a na oslavách lebo málokto dodržuje nariadenia

blondiee83
11. sep 2020

Nečudujem sa ti. A teda mrzí ma to, mňa by tiež porazilo, keby som musela prekladať a ešte s vedomím, že ani netusim, či ten ďalší termín nebudú ešte prísnejšie tie opatrenia. Baby si rok plánujú svadbu a potom príde nejaký idiot a celé to zruší, lebo nevie, čo už vymyslieť od dobroty.
Držím palce, bars by sa to zmenilo a mohli ste si užiť svoj veľký deň.

miskooo1987
11. sep 2020

Áno dovolenky bolo smutne, že sa to neobmedzilo nejako, ale aj tak by k tomuto došlo...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
11. sep 2020

@cezpat svadba je podľa mňa hromadné podujatie. Aký je rozdiel v svadbe a v podujatí v interiéri?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jeanne14
11. sep 2020

Svadby plošne do 30 ľudí .. 😭 3.10 sme boli pozvaní, tak sme sa tešili .. 🥺

ndrag
11. sep 2020

Bude horsie, ja tiez neverim, ze napr v novembri, ci decembri budu vobec nejake podujatia nad 10 ludi. Obavam sa, ze to co sa sem vali nam odstavi spolocenske udalosti mozno aj do jari ;(.

stefi_k
11. sep 2020

Dalo sa čakat, že na jeseň to tu bude zas. Kto chcel nieco riešit mal to riešit v lete. Inak ked niečo robia je to zle, ked nerobia nič je to tiež zlé tažko si z toho vyberať.

hettinka
11. sep 2020

Ja som nemohla vydržať bez mora a ty nevieš vydržať bez megasvadby. Každý má svoje priority.
Inak, ta moja dovolenka, kde sme boli ako rodina sami so sebou bola oveľa bezpečnejšia, ako svadba so 100 ľudmi v interiéri, kde sa zídu ľudia zo široka-ďaleka, často zo zahraničia a popije sa, stratia sa zábrany, ľudia sú v tesnom fyzickom kontakte.

Ja by som spravila svadbu v užšej rodine a hotovo. Pripadne ste sa mali vziať v lete, bolo jasne, že na jeseň to bude ešte horšie ako v marci.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
11. sep 2020

Ja som si urobila pred 20 rokmi 😂. Akurát plánujem vyrocie a malo byt pri mori. No nebude. Zbláznim sa???

sense
11. sep 2020

To nie je len dovolenkármi... , na osdlavach sa ľudia objímaju, nedidrzuju odstupy... Veľa krajín aj pri mori mali obmedzenia, uzavreté plaze pre obmedzený počet ľudí , v spanielsku nosili rušká aj na plazach... Plus sa teraz omnoho viac testuje ako keď bola prvá vlna... Teraz sa covid doslova hľadá... A prv boli pozitívny hlavne starí, teraz je veľa mladých lebo bary, diskotéky, party atd

sasa1310
11. sep 2020

úprimne? Ja by som na takú svadbu, kde by bolo viac ľudí ani nešla. Okrem toho v mnohých zamestnaniach nemôžeš prísť do práce, ak si bola na hromadnom podujatí ako je svadba. Takže je otázne, koľko by vám aj prišlo hostí.
A zamestnávateľ si to môže nariadiť na základe opatrenia hlavného hygienika.

hettinka
11. sep 2020

Navsteva nočného klubu bola vyhodnotená ako úplne najrizikovejsia aktivita. Rodinne oslavy a navsteva kostola v tesnom závese za tým.

Treba rozmýšľať reálne, ako by ti bolo, keby sa na tvojej svadbe nakazí 20 tvojich príbuzných a kamarátov? Ja osobne by som teraz pozvanie ani neprijala. Sociálne sa dištancujem od marca, či doma, či na pobyte a boli sme tiež pozvaní na väčšiu rodinnú akciu v exteriéri a nejdeme.

tslobik
11. sep 2020

Ja to poviem tak, že už nebude nikdy nič, kým nepresadia očkovanie.

sense
11. sep 2020

Inak tiež som bola pri mori v Taliansku, plaze kontrolované na určitý počet ludi a aj odstupy... A tiež som robila celú "koronu" . V reštauráciách tiež stoly v dostatočnej vzdialenosti, v interiéroch ruská, odst py, žiadne hromadné party ani disko sa nekonalo... A to juzania sú dosť kontaktný národ... Teraz to vidieť nebolo, návštevy atrakcií obmedzení počet ludi miesta rezervovane dopredu inak smola, plus meranie teploty... Plus contact tracing pekne, meno adresa telefón... To pri rodinných oslavách nikto nerobí... Obzvlášť keď sa co zo popije a už sa zabúda na ruška, odstupy, a dezinfekciu...

miskooo1987
11. sep 2020

Autorke: Pendleri problém nie su, neboli tam zaznamenane prenosy... teda pendleri sú pomerne úzka skupina ľudí čo pracujú vo vedľajšom state a denne dochádzajú... ako dnes povedali, v poslednej dobe 30% si chorobu prinieslo zo zahraničia(väčšina dovolenky, alebo importovaná pracovná sila, nie pendleri) , 30% sa nakazili bohvie kde(komunitné prenosy) a zvyšok sú ich priame kontakty...