Odkúpenie pozemku od pozemkového fondu

bachrana
23. mar 2017

Ahojte, chcem sa tu niekoho spýtať, ako to je odkúpením pozemku od SPF? Prípadne ani nie odkúpením len vytýčenie nezistených vlastníkov na kraj parcely...je to možné?

daskamila
23. mar 2017

Ahoj, toto riesime aj my s muzom. Od 1.7.2015 je v platnosti zakon c.122/2015 v ktorom sa hovori o nadobudani vlastnictva polnohosp.pozemku. My sme si podali ziadost na spf na odkupenie pozemkov, ktore spravuje spf...jednalo sa o ludi, ktori su uz 100 rokov mrtvi, nebolo to mozne prededit, nakolko tam boli uz desiatky dedicov. My odkupujeme 2 parcely, cast z nich uz vlastnime( to sme odkupili od zijucich vlastnikov), no a na zvysnu cast, ktora je v sprave spf mame na GR v Ba ziadost. My sme si museli zaplatit znalca, ktory nam ornu podu ocenil, ale aj tak to bolo na figu, lebo spf nam stanovilo ich cenu. Cakame na ich vyjadrenie. Najlepsie bude ak sa pojdes opytat na najblizsie okresne spf.

dubek
7. dec 2020

Dobry deň znovu otváram túto tému ako dlho ste čakali na schválenie

daskamila
16. dec 2020

@dubek Dobrý deň, asi tak pol roka.

maruska987
19. sep 2021

@dubek ahoj pracovala som na SPF.. takže viem ako to tam chodí, ak by si mala nejaké otázky pýtaj sa☺️

pepo1977
9. nov 2021

@maruska987 ak by sa dalo ja by potreboval poradiť s SPF vlastne s e podaním na konci žiadosti je účel ale neviem co mam vybrať dakujem

maruska987
9. nov 2021

@pepo1977 napíšte mi do správy o co ide... Dakunem

bluesky33
7. máj 2022

@maruska987 ahoj mohla by som sa spytat ohladom spf dakujem.

maruska987
8. máj 2022

@bluesky33 kľudne sa pýtajte

luboslava_d
3. jún 2022

@maruska987 , som spoluvlastník parciel, kde maju spoluvlastnícky podiel aj súrodenci môjho pradeda, veľmi dávno odisli do USA, ich podiel je v správe SPF. Dá sa ich podiel vydržať, alebo odkúpiť od SPF? Ak odkúpiť cena je trhová, alebo dávajú zlomok ceny, ide o ornú pôjdu, ale už sa aj orná pôda predáva ako stavebný pozemok.

maruska987
3. jún 2022

@luboslava_d v prípade ak ide o neznámeho vlastníka dá sa podiel vysporiadať, odporúčam zalobou cez sud nie cez SPF, zalobou je to oveľa rýchlejšie a lacnejsie, nájdite si právnika, ktorý sa tomu rozumie a ma s týmito vecami skúsenosti, čo sa týka ceny, ta sa odvíja od toho na čo sje pozemok určený v územnom plane

majinka81
13. jún 2024

@maruska987 Ahoj mohla by som ti poslať správu?

maruska987
28. júl 2024

@majinka81 áno pošli

majinka81
8. aug 2024

@maruska987 poslala som,ďakujem.