Odkladali ste si oblečenie po deťoch?

26. júl 2024

Ahojte mám dcéru má 1,5 roka, takže už z vela oblečenia a veci vyrástla, niečo sa mi darí predať niečo nie, ďalšie dieťa určite teraz neplánujeme ani v najbližších rokoch (sťahovanie atď.) skôr tak o 5,6 rokov odkladali by ste toľko oblečenie alebo nie? Nebude to už zatuchnute?

gejb
26. júl 2024

Keď to budeš skladovať v suchu bude to OK. Mam podedene babatkovske veci ktoré majú tak 8 rokov a su v super stave

simca06022011
26. júl 2024

zatuchnute to nebude ak to dobre uskladnis, ja som odkladala asi 3roky apotom to bolo neunosne pre mna a vytriedila som iba fakt take najnutnejsie = odlozila. Sice pri stahovani dostali nohy a vyparili sa zazracne, ale teda nic by im nebolo ani po 10rokocho :DD mam napr. dcerinu bundu odlozenu uz tolko a absolutne nic jej nie je :D a moje veci tiez tak... ja som skladovala vo vakuovych vreciach

ivanakal
26. júl 2024

Odkladam takmer vsetko. Mam strasne vela krabic oblecenia, po detoch a veci ktore sme podostavali. Teraz som to po x rokoch pootvarala a prebrala, niektore veci boli zazltnute, to som vyhodila, ale zatuchnute nebolo nic.

vanilkovazmrzka
26. júl 2024

Ale prosim ta my sme mali ako deti veci aj po rodicoch a boli ok 😄 staci dat do poriadnej krabice a nic mu nebude. Takze otazka je len ze ci to mas kde skladovat.

pojezdalova
26. júl 2024

Najlepšie kúsky oblečenia vždy odkladáme.Syn má 19 rokov a ešte aj po ňom sa niečo nájde a je to v peknom stave🙂

katica06
26. júl 2024

Odkladala som všetko, ale mám malý vekový rozdiel medzi deťmi

deti95060810
26. júl 2024

ja som niečo po viac ako 10 r. musela vyhodiť... napr. bavlnené tielka , trička ...kvalita mizerná.

autor
26. júl 2024

Ďakujem za odpovede, to mi ani nenapadlo ako píše @vanilkovazmrzka veď aj mne dávala mamina pár veci po mne 😃 nechcem odkladať všetko, niečo predávam ale nie všetko ide mala som v pláne to dávať do vakuovych vriec a na poval.

deedol
26. júl 2024

nechala by som si cca do 2-3 rokov veci, potom uz mam pocit, ze to dieta viac znici, lebo uz nerastie tak rychlo. na uskladnenie odporucam vakuove vrecia.

andulka1988
27. júl 2024

Tiež plánujeme ďalšie dieťa ale nič nemám odložené po prvom ,už potom niečo pozhanam a kúpim z druhej ruky alebo nové

nerya
27. júl 2024

Co je pekne a neutrálne posielam sestre (ja mam chlapca a ona dievčatko) a zvyšok do charity, ďalšie dieťa nechcem a nemám to ani komu posunúť ani kde skladovať. Prvé roky som to dávala do vákuových vriec, ale keď bolo jasné že druhé dieťa nebude tak som to dala preč

earlgrey
27. júl 2024

Nie, nikdy, nič, vždy som sa všetkého zbavovala, buď predaním, darovaním alebo šmarila do bedne (recyklácia).

siska53
27. júl 2024

My sme odkladali, medzi mojim a sestrinym synom je 12 rokov a mnohe sestra vyuzila. Takisto aj po nas vecicky mama dala po rokoch rodine, tam je dokonca dakedy aj vacsi rozdiel, aj 16 rokov a to oblecko bolo ok...

petronela1985
27. júl 2024

Odkladala som 9 rokov po dcérke, čakám synčeka 😊 takže prakticky zbytočne. Ale už sú skoro všetky preč, od 122 som si vymenila s jednou mamičkou - ona mi dala po svojom synčekovi pre môjho a ja po mojej dcérke jej dcérke. Od 86 som dala bratovej dcérke a do roka ešte mám, nemám komu dať zatiaľ. Skladovala som vo vákuových vreciach, niečo napriek tomu zatuchlo a zažltlo.

momoftwo
27. júl 2024

Ja som odkladala, normalne do skrine pekne do vriec, o 6 rokov sa nam narodilo opat dievcatko takze parada, niektore veci mali este visacky😄 malej obcas nieco kupim ked neviem odolat ale gro veci nosi po starsej. Samozrejme som odkladala len tie zachovale veci, ale ved tie deti to nosia par mesiacov, cize mi to bolo luto vyhadzovat a na predaj nemam nervy takze takto som dost usetrila🙂 teraz co je malej male uz neodkladam(neplanujeme dalsie dieta) davam vsetko na charitu.

majka99999
27. júl 2024

Ja som odkladala najskor rok, lebo ze kamoskam dam alebo predam, potom sme sa rozhodli po roku, ze dalsie budeme mat, tak som odkladala dalej, narodil sa druhy chlapcek, tak stale odkladam, len vzdy pretriedim pri odlozenim a posuniem, lebo 152 teplaky su o dost vacsie ako 92. 🤣. A starsi mal 140 v prvej triede a v pohode auticka a Mickey, maly ma teraz 140 a ziadny Mickey nehrozi, skor uz Minecraft a zraloky ho este drzia. Ale kratasy pohoda. Rifle nechce nosit maly s gombikom a tymi gumickami, ale len joggery, predala som, kedze vacsina ako nove, tak dokupim v kazdej velkosti par triciek a rifle. Aj topanky do vody/crocsu odkladam, lebo v skole je bazen a ked to dieta obuje 40x do bazena a spat, tak nie su poskodene.
Po malom darujem priamo, do charity alebo vyhodim, uz nemam cas predavat velmi.

ekira1
27. júl 2024

Len tie miminkovské, je to kvalitná bavlna a pár krát oblečené. Väčšie už nie, aplikácie sa vekom poškodia, strih bude zastaralý.. hneď to posielam ďalej, darujem kolegyniam, dávam na charitu a do kontajnery na textil..

dory11
27. júl 2024

Áno mam3rocnu dcérku odkladám si hlavne veci ktoré dostala darom alebo som jej kúpila ja veci ktoré sa mi páčili bola v nich na zoratie a nezáleží či už boli z druhej ruky alebo nie proste si ich nechávam veci .
Dávam veci preč iba tie čo nechcem koktretnre ja som to dala na charitu ale mala veci zdruhej ruky po deťoch z rodiny tak že som si veľa veci nechala lebo ma to cíti vracia do čiast keď ich nosili deti zrodiny keď sú dobré uskladnené nič im nebude

terry658
28. júl 2024

Ja už neodkladám nič. Všetko posielam preč s vierou, že ak to bude treba tak sa ku mne zas nejaké veci dostanú. Nemá zmysel hromadiť veci, ktoré možno využijem alebo možno budú 15 rokov na povale, keď môžu niekomu poslúžiť.
Na veľa veciach som si inak všimla, že po roku dvoch začnú po praní mať také malé dierky. Sú fakt mini,ale aj tak to už nie je vhodné nikde ako na dvor. Ale sú aj veci, ktoré držia už roky (vidím ich na sestrinych deťoch) a sú stále ako nové.