Odkiaľ objednať prvky na detské ihrisko materskej škôlky?

oblivian
4. aug 2022

Ahojte! Chcem nakúpiť vybavenie na dvor do novej materskej školy. Viete mi odporučiť pieskoviská, lavičky, hojdačky, šmyklavky, tienidlá v dobrej cene? Katalógové ceny sú nehorázne...
Ďakujem!

zuzanka.zuzu
4. aug 2022

a to sa môže? 😲 nemali by mať tieto preliezky nejaký bezpečnostný certifikát? akože z lidla nech si domov kúpi kto chce ale v škôlke by mali spĺňať nejaké kritériá či som naivná? akurát tak to tienidlo môžeš darovať, to by ma potešilo keby na ne prešlo viacero škôlok lebo učiteľky v tieni a deti behajú na ostrom slnku ☹

riskoh
4. aug 2022

Prave preto sa musia objednavat veci z katalogov,aby to splnalo vsetky nalezitosti...

monika2605
4. aug 2022

@oblivian skuste sa obratit na dextrade, robia certifikovane ihriska dexplay najdete na google

medyna
4. aug 2022

detské prvky musia spĺňať normy, ale aj montáž musí byť odborná, také veci sa nerobia svojpomocne

nika23t
4. aug 2022

@oblivian neviem, o akú škôlku ide, ale mal by byť vypísaný konkurz a ofiacialne vybrať dodávateľa aj s montážou. Musí to spĺňať viaceré kritéria, nie je to ihrisko do záhrady. Ak sa náhodou niečo stane niektorému z deti, ak sa prevráti preliezka, odtrhne hojdačka alebo ja neviem, kto ponesie zodpovednosť?

oblivian
autor
4. aug 2022

V budove už fungujú detské jasle, zatiaľ tu máme certifikované pieskovisko a maličkú preliezačku, nič iné. Jeden rodič nám daroval mini plastovú šmýkalku s hojdačkou - zostava je rozmermi vhodná aj do bytu. Rozmýšľala som, že by sa dali vyrobiť jednoduché pieskoviská alebo "kamienkoviská", kuchynka z paliet a podobné veci, ktoré vyrobia aj šikovní oteckovia. Nesmie sa?
Tiež som pozerala, že aj preliezačko-šmýkalky s hojdačkami sa dajú objednať z rôznych web stránok, ktoré ich ponúkajú ako hračky na záhradu a nie pre MŠ. Cenovo sú oveľa výhodnejšie ale myslím si, že majú aj certifikát, ináč by sa nemohli predávať. Musím si to ešte pozrieť, ale práve preto som sa na to pýtala, či sa tu nenájdu pani učiteľky, ktoré majú dobrú skúsenosť s firmou, ktorá má prijateľné ceny a hracie prvky vhodné pre MŠ.

elizabet173
5. aug 2022

@oblivian nie, nesmie, ani náhodou. Preliezačky, šmýkačky musia spĺňať normy, nemôžeš ich objednávať od koho ťa napadne. V prípade úrazu by mohol nastať dosť veľký problém

lenkakravcova
5. aug 2022

@oblivian "smie sa", ale iba raz - dokiaľ ti k tomu nepríde kontrola, alebo sa nestane nešťastie.
Pri kontrole ti hrozí par tisícová pokuta (stojí ti pokuta napr 7tisic eur za ušetrené 6 stoviek?) a pri nešťastí pár desiatok až stoviek tisíc vysudenych súdne..

derdia
5. aug 2022

@oblivian ahoj bohuzial sme v dobe, kedy toto stoji milion. Vsetko musi byt schvalene.. Ja chcem napr darovat smykalku aj to si myslim, ze sa nebude dat... Koli bezpenosti. Ale uvidim spytan sa riaditelky.

pallacinka29
5. aug 2022

@oblivian kuchynka z paliet je dobra akurat tak na triesky…

danusskaaa
5. aug 2022

@oblivian nie je to tak jednoduché. Škôlka musí mať všetko certifikované (nie čínsky zdrap papiera, že prešiel a trh) a hlavne odborne nainštalované a v prípade úrazu sa to rieši, či všetko vyhovelo normám. Preto tá cena. Dokonca na "štátnu " škôlku musí byť ešte aj verejná súťaž (obstarávanie) aby bolo všetko podla zákona (ktorý je "na hlavu"). Do nejakých lacných sektorový kusov by som nešla, môžeš na to doplatiť pri úraze, ktorých bohužiaľ byva veľa.