Ahojte maminy prosim vas ako riesite kupu nepotravinoveho tovaru ked je teraz zakaz nakupu.Chodite po susedoch prosit alebo zhanate kto by popripade vec daroval,vacsina asi kupujete na internete ale teraz nemam namysli kupu oblecenia.Mam namysli skor veci do domacnosti (naradie,zabranu na schody,bezpecnostne zamky pre deticky ktore lozia a vytahuju sufle,veci do skoly...)Cez internet ked kupim vec napr. za 1euro lebo ju potrebujem zaplatim kuriera alebo postovne ze sa mi oci pretocia preplatim aj gate.
Normalne kupim v Tescu (nablokuju vsetko) pripadne objednam z netu.
My sme zháňali vlastne len interiérovú farbu,
ostatne sme ani nejako nepocítili, že by nám niečo chýbalo. Ale je pravda, že sme si zvykli už predtým nakupovať cez internet, takže stav že nám nič nechýba - pripisujem tomu 😉 a treba ešte podotknúť, že niesme nejakí maniaci do nakupovania zbytočnosti.
Ja to riešim, že zavolám do obchodu a väčšinou sa dohodneme na osobnom odbere (čiže je to akoby výdajne miesto). Tak polovica predajcov je ochotná.
Alebo sa dohodneme cez messenger ženy, ktoré byvame na jednej ulici aj tri, štyri a nazbiera sa toho na poštovné zadarmo.
Ja nakupujem v takom internetovom obchode, kde poštovné už neplatím, lebo som stálym klientom a majú širokú ponuku. Čiže fakt všetko možné.
@malinoismum no to ani my nie sme ziadny maniaci len nakolko mame male dieta potrebujeme veci ktore sme pred tym nepotrebovali a teraz to tazko zohnat ano cez net sa da vsetko ale ako som pisala kupovat 1eurove veci ktore potrebujem a zaplatit dopravu co cloveku sa naozaj vlasy stavaju
4home.sk
@nela01 To verím, nezávidím, a najmä ak nejde fakt o nákladné veci a dáš do košíka a zrazu že kurier pomaly 5€ diky.... to je na nervy celé... a čuduj sa svete že proste v drogérii som prisaham ja nevidela cumlík na flasu(kupovala som kamarátke) resp nekupovala....
@malinoismum no sak prave toto ako pises :(
@malinoismum cumlíky a fľašky sa dajú kúpiť aj v lekárni, zdravotníckych potrebách napríklad.
@hettinka vidis toto by mi ani nenapadlo...
Inak, ja bývam v malom meste a väčšina obchodov tu funguje ako vydajne miesta. Človek si zavolá na predajnu a oni to nachystaju a podajú cez dvere. Takze dá sa aj takto kúpiť najnutnejšie veci, aj domáce potreby, hračky, knihy.
Elektro som objednavala cez Hej do predajne Datart (tam majú vydajne) a to je odber zadarmo.
My máme na fb skupinu, okolité obce. Každú chvíľu správa, že niekto niečo daruje. Alebo otázka, nemáte toto a toto náhodou predať /požičať? A vždy sa niekto nájde, kto to má, alebo minimálne poradí, kde to teraz vieme kupit...
Mali by už obchody a nutne služby otvoriť. Skoro 2 mesiace sú už dosť dlho. Kto chce chodiť, aj tak chodí, stretáva sa s ľudmi. A kto sa chce chrániť, sedí doma a aj tak nebude zbytočne behať po obchodoch, len čo mu nutne treba. Aký je rozdiel v tom, že idem do vydajne, po balík na postu, za kuriérom, alebo normálne kúpiť do obchodu?
menšie veci do domácnosti som si zobrala z regála vložila do košíka a na pokladni bez slova nablokovali
Tesco,Lidl a Jednota bežne predajú, iné som neskúšala