Odkaz od upratovačky

25. mar 2022

"zamysleli ste sa niekedy nad tým, že váš čistý riad odkladám tými istými rukami, ktorými drhnem toalety? Prichádzam o piatej, dovtedy máte šancu uložiť si ho sami a uvoľniť tým odkvapávač, ktorý potrebujem umyť" .. Čo si o tomto myslíte? Toto nechala upratovačka pri dreze v kuchynke, podľa mňa maximálne nevhodné. Pracujem v banke.

0silvia0
25. mar 2022

Odkaz od upratovacky treba ukazat jej nadriadenemu.

deti95060810
25. mar 2022

súhlasím s 0silvia0... podľa mňa je to od upratovačky drzosť... však ak nechce nech ho neodkladá či?

ckocka
25. mar 2022

A zamysleli?

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
25. mar 2022

@vifoncitta tak ktovie koľko tam je tých riadov kde ich treba dávať...ona nemusí po nich ukladať šálky a taniere.Ale napísala to dosť drzo...a možno to robí po nich denne

pribinak
25. mar 2022

Okrem toho že by som kontaktivala jej nasriadenu, pomyslela by som si, že je dobre prasa, keď všetko robí s 1 rukavicami.
Alebo najskôr má urobiť napr kuchynku a potom toalety ak má teda len 1 rukavice

katarinka89
25. mar 2022

No myslím si ze upratovačka nie je platená za upratovanie riadu- ci áno?

stastna17
25. mar 2022

A mozno nema nadriadeného 😁🤔 sama sebe pan a ma to na haku.

stastna17
25. mar 2022

Inak zalezi od dohody ja upratujem ale riadu sa nedotýkam zachodu áno

marca12
25. mar 2022

Toto som ja nikdy nechapala,preco si ludia po sebe neupracu a cakaju,ze to spravi upratovacka. Upratovacka tam podla mna nie je na to,aby vam robila tieto sluzby. Ma poupratovat priestor a nie vase riady.

oli2782
25. mar 2022

@luccija
trocha mimo témy ale u nás upratovačky majú vyslovene za úlohu i to. Je to u nás brané ako náplň práce , minule nestihli a riaditeľka ich zato nepekne sprdla 😕 Potom je to už iba o ľudskosti. Ja si dám denne 2 kávy a nemám problém umyť tú šálku, otázka jednej minuty
@katarinka89

janinah
25. mar 2022

Nemá vám ten riad ešte aj poumývať? však ho nechajte špinavý v dreze,slúžka upratá....je to človek ako každý iný a má tiež len jedny nervy

autor
25. mar 2022

@0silvia0 ukázala som to a ten sa jej ešte zastal, že má pravdu a máme si riad odkladať, pretože ona to nemá v náplni práce. Vraj musí umyť a vydenzifikovať drez a okolie, riad tam zavadzia aj tri dni a bla bla bla. Rovnako keď sa sťažujeme, že sú zle utreté stoly tak nám povedia, že si z nich máme odložiť osobné veci ak chceme mať stôl čistý. Vraj má zostať len počítač. Podľa mňa to je nonsens, nevie zdvihnúť pár papierov a utrieť to?

nikaeli
25. mar 2022

@marca12 ja to neočakávam.. svoje hrnčeky a dózu si umývam po skončení práce pred odchodom domov, nechám na odkvapkávači v spoločnej kuchynke a ráno si ich beriem k sebe. Robíme to tak všetci a nikdy to nikomu nevadilo. Často si aj sami pretrieme drez, či odkvapkávač.

Ten odkaz je nechutný a možno to od nej ani nikto nečaká.
Každopádne dvíhať zo stola vaše papiere a utierať pod nimi - to už nie. Tak ako sa tebe nechce odložiť ich, jej sa nechce dvíhať ich na každom stole.

stastna17
25. mar 2022

Upratovačky nemaju dvihat ani presuvat veci to je normálne ani papiere ani nicim posuvat

deti95060810
25. mar 2022

no ak to nemá v náplni práce, tak potom by si každý po sebe mal upratať...

oli2782
25. mar 2022

No ja by som ju sprdla kebyže mi tam presúva papiere 😃 Vezmi si , že ona sa ponáhla. Predpokladám, že neupratuje len jednu miestnosť. Nemá čas všetko vám tam poposúvať - poutierať - a naspäť

sense
25. mar 2022

U nás v práci je nápis ze každý si ma použitý riad umyť a upratať, takže takýto odkaz by so mnou nič neurobil.... A myslela by som si o tom akurát to ze si ľudia po sebe nespratuju, a aj práve preto ze to zaberie minútu dve nechápem prečo si to každý po sebe nespráce a čaká ze to urobí upratovačka kt to v náplní nemá ale žiaľ musí upratať ešte aj naviac aby mohla urobiť to co ma v náplní práce... A úprimne niekedy by ma zaujímalo ako to vyzerá v domácnosti niektorých žien keď občas človek nájde s prepáčením doslova osrany à ošťany celý záchod... A utierky papierové po zemi hoci je kos prazdny. A nie nechodia tam všetcia... len zeny zamestnankyne

liusa82
25. mar 2022

Asi nefasuje viac rukavíc iba tie jedny.Ale nie. Určite ste sa mali nad tým pozamýšlať že vám ludovo robi slúžku.Ono záleži či má v pracovnej zmluve aj tie riady.Ja by som bola rovnako nahnevana

pribinak
25. mar 2022

@marca12 ako kde. Niekde máš v kontrakte že upratujú aj kuchynku.
To neznamená, že tam nechávame špinavý riad príbory a poháre. Ale pani u nás upratuje aj kuchynku

aalt
25. mar 2022

Tak asi je platena za umytie odkvapkavaca, ale nie za odkladanie riadu. Odkaz je mysleny "ironicky", na webe je podobnych kopec. To mate fakt problem po sebe riad odlozit? Radost mat takych "zamestnancov". K papierom detto ... kokos ze neutrela pod papiermi ... Ale ano, nemala nechavat odkaz, mala sa na vas rovno stazovat u sefa. A opravnene.

diamond007
25. mar 2022

Ja súhlasím so šéfom v celom rozsahu.
Upratovačka nie je na to aby ti chytala papiere. Náhodou jej to padne a máš to celé domotane.
Riady si po sebe upratujte, má upratovať priestory nie vám robiť upratovačku za zadkom.

simca06022011
25. mar 2022

A možno to uz xy krat riešila slovne a nedočkala sa pochopenia 😁 na vašom mieste, ako clovek, kt. Drzu upratovačku mal na firme odporúčam odchytit a teda ju poziadat ze ked tam ten riad na odkvapkavaci je, tak nech ho proste neumyva. Umyjete si ho sami, pochybujem ze je nutné ho denne cistit.

A to s rukavicami - osobne si myslim, ze to napisala schvalne ako "motiváciu pre vas". Inak je jedno ake ma rukavice, podstatnejšie su tie handry 😁 podľa mna ju odkladanie riadov zdrzuje a preto je z toho nervna 😁

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loyda
25. mar 2022

Ja sice nie som upratovačka, ale dostáva má v práci do vyvrtky, ak si idem umyť šálku od kávy a drez je plný pohárov a tanierikov. Niektoré kolegyne sa spoliehajú na to, že to umyje SAMO...a naša upratovačka v kuchynke umývadlo a odkvapkavac umyje len vtedy, keď tam nič nie je. ....akože ja neviem, ale aj doma asi nemáte šálku na odkvapkavaci celý deň, či?🙂 Inak, je tam strašne veľa baktérií 🙂)

magduska2
25. mar 2022

Ja si myslim,že ide o to ,že tá žienka má nějaký svoj systém..nejako je nastavená a toto ju zdržuje. Rovnako tak ako aj doma...ja například tiež mám na upratovanie systém a ked si niečo nachystám a medzi tym mi to deti alebo manžel narušia,ide ma rozhodit.
A rovnako mam pocit,že často si práve ženy v kanceláři myslia,že paní upratovačka je tam nějaká "slúžka" Ja som nastúpila rovnako do práce,dostala kanceláriu po nejakej žene, ktorá si evidentně poriadok sama nerobila...ja som nastúpila a davala som si kanceláriu do poriadku...pani upratovačka-staršia pani,taká milá babička prišla a začala sa ospravedlnovat, stým,že ona to porobí, len jej mám ukázat kde čo chcem a pod.Hovorim, nie ďakujem,šak som mladá a handru tiež viem chytit, vypytala som si od nějak handru a poslala som ju robit si svoje.Bolo na něj vidiet, že zřejmě sa tam skutočne cítila ako nějaký otrok.
Podla mna tieto pani upratovačky sú samostatné jednotky,nie niekto kto má roboť niekomu slúžku a cítit sa menejcenne.Ak nemá v popisi práce upratovanie osobního riadu,tak by tam nemal byť,aby sa nemusela zdržiavať vo výkone svoje práce.

nikpa
25. mar 2022

Ak to nemá v náplni práce tak si tie riady správajte, tebe by sa asi tiež nepáčilo keby si v robote mala pravidelne robiť niečo zadarmo. A ďalšia vec, keď nechceš jesť z taniera ktorý chytala potom čo umyla wc tak máš tiež motiváciu, upratať si po sebe. Nehovoriac o tom, že po práci na wc keď ide ďalej do kuchyne, by si mala minimálne vymeniť rukavice 🙄 ale to je na ďalšiu tému....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
25. mar 2022

Ja neviem, toto som ako vtip čítala pred viac rokmi.

katarinka89
25. mar 2022

@oli2782 je to vecou dohody s nadriadeným a pokiaľ by toto mala dana pani za ulohu- určite by odkaz nezanechála. Robila som v štátnej inštitúcií a nikdy by ma nenapadlo vyčítať alebo sa pohorsovat nad tým ze mi upratovačka neupratala moju šálku alebo tanier. A pani upratovačka to vystihla presne tou prvou vetou......práve preto by som si svoj riad upratala sama.