Keby máte možnosť odídete ?
Mám možno odísť žiť do Čiech
Pred pár rokmi by som ani nerozmyslala ale
Mám malého syna ktorého vychovavam sama.
Tu pracujem ma mi kto pomôcť ale v Prahe žijú moji rodičia
Žijeme na strednom Slovensku kde je prace a nejakých možnosti stále menej menej
Desí ma však myšlienka že mu pokúsim detstvo ktoré by mal možno tu neviem
Ak máš možnosť žiť v blízkosti rodičov, tak prečo nie?
Spis si pre a proti a podla toho sa rozhodni.
A nechapem, ake detsvo by si mu pokazila… detstvo moze mat pekne aj v tej Prahe, este ked bude mat blizko starych rodicov, aspon s nimi bude mat blizsi vztah.
Ja by som volila Prahu. Máš tam rodičov, väčšie možnosti.
Podla toho co tam vies robit. Ak sa budes zivit niecim co dokaze hocikto tak mas v Prahe ovela vacsiu konkurenciu. A tvoj zivot bude podla toho aj vyzerat
praha nieje daleko s jazykom problem nebude a pre dieta lepsia buducnost .. pomoc od rodicov sa zide.. ak suhlasi otec dietata chod skusit
najprv si zisti, ci otec dietata je ok s vystahovanim do cudziny, aj ked iba do prahy.... toto nie je len o tebe, ci sa ti to paci alebo nie, aj on ma pravo ti do toho kecat
Neboj sa toho. Detstvo mu nepokazíš.Dieťa potrebuje v prvom rade lásku a tá nie je viazaná na miesto bydliska.
Urcite by som isla do Prahy.
Nešla by som do Prahy. Česká republika veľmi zdražela, nájmy vyleteli do obrovských výšok, kúpiť byt v Prahe pre priemerného človeka takmer nemožné.
Isla by som určite za rodičmi 🙂
Keby som chcela odist zo slovenska, tak isto nepojdem do ciech… sak to je takmer nulovy rozdiel.
Prečo preboha pokaziť detstvo? Z môjho pohľadu, keď moji rodičia žijú na jednom kontinente, mužovi rodičia na inom kontinente a moje deti v úplne inej krajine ako starí rodičia, musím povedať, že presťahovať sa k starým rodičom je obrovské plus - nie preto, že budeš mať pomoc, ale preto, že dieťa bude mať s nimi oveľa intenzívnejší kontakt.
@vanilkovazmrzka Nulový rozdiel? V životnej úrovni? V školstve?? O zdravotníctve, ktoré je o svetelné roky pred Slovenskom, ani nehovoriac...
Už by ma tu nebolo
@vanilkovazmrzka to sa veľmi mýliš, Česko je pred nami 15-20 rokov
Mas tam rodicov, nie je o com rozmyslat … al by som si mala vyberat krajinu, kam sa odstahujem, tiez beriem len taku kde ovladam jazyk a mam nejaku rodinu a zabezpecene byvanie … praca sa najde vzdy.
Polozila by som si základnú otázku, či chcem žiť s rodičmi. Nemám z teba pocit,že máš sama na byt či prenájom.
@vanilkovazmrzka Praha a stredne Slovensko nie je rozdiel? To si tam asi nikdy nebola. Porovnavas neporovnatelne........
V Prahe není blaze, už nie. Nájmy sú astronomické, kúpiť byt pre priemerné zarábajúceho človeka priam nemožné. Dieťa Ti do škôlky, školy bez trvalého pobytu nevezmú. Trvalý pobyt dostaneš po 5 rokoch prechodného. V Prahe sú modré zóny na parkovanie, ak máš auto a chceš si ho zaregistrovať v ČR, musíš mať prechodný pobyt. Následne môžeš žiadať o parkovaciu kartu atď. Ukrajinci sú všade uprednostňovaní.
Záleží kde, v akej sfére by si pracovala, nie je pravda, že v Prahe každý rozprávkovo zarába.
Ja som tu spokojná, veľmi, ale aj tak vidím že to tu ide dole kopcom.
Ďalšia samostatná kapitola sú lekári, priam nemožné pre deti zohnať lekára, čo mi potvrdila kolegyňa. Musí dochádzať do Kladna. Strašiť Ťa nechcem, len si zváž pre a proti. Nie je to tu už také ľahké ako si myslia ľudia, ktorí tu nežijú.
@kittykat22 Áno, ale skúšky mi boli odpustené, lebo som tu študovala vysokú školu.
Nemať deti už tu dávno nie som 😊
@kittykat22 Ja som čakala rok a 4 mesiace a to som ich stále otravovala a bombardovala telefonátmi. Katastrofa ako dlho čakáš.
@bmolko preco by som mala porovnavat stredne slovensko? Ja zijem v bratislave.
Podla mna je Praha idealnym miestom na zivot. Keby som rozmyslala,kam odist,urcite volim Prahu.