Vedeli by ste mi prosím poradiť ? Mám aloe vera, pomerne veľké, veľmi dobre sa mu darilo a zrazu z ničoho nič takto začali opadávať celé zväzky akoby odhnili. Vody dávam stále rovnako, pôda je až suchá by som povedala, čím to môže byť spôsobené ? Dajú sa takéto výhonky ešte zasadiť a zachrániť alebo už nie? Ďakujem
To by aj mňa zaujímalo, ak ti niekto poradí, lebo neviem ci to ja robím správne ...
Mne sa také z času na čas tiež stane, ohnite obtrham a presadí, nie vždy všetky prežijú, ale podarí sa mi časť zachrániť 😉
tak ich skus hodit do vazy s vodou a kazdy tyzden tu vodu vymienat, mozno pusti korienky a budes to moct zasadit
@bianka_012 ahoj, co to sposobilo neviem, mozno sa vam podarilo omylom naliat na listy do ruzicky vodu, ja polievam iba odspodu, inak aloe ako sukulent sa v zime nepolieva ale zimuje od novembra do marca v 10st miestnosti bez vody, ak je teplejsie, polievat podmokom 1x mesacne.
zachranit idu iba zdrave casti, cele zhnite odrezte nozikom, prip ulomte, nechajte 2dni na vzduchu zaschnut ranu a dajte do suchej hliny, po 3tyzdnoch opatrne zalievat... urcite nie do vody, je to sukulent, odhnije cely.
@viestta vies co je zvlastne? ja vzdy zabudnem polievat kvety, preto som sa potesila, ze hadam aloe mi vydrzi a veru prave ked ho nepolejem vidim ako sa mu nedari a najdlhsie mi vydrzalo pekne cca 2 roky na polici bez slnka, ale zrazu aj tam bolo zle, tak som ho teraz dala na okno a uvidim. Tiez si myslim, že by malo byt spokojné suchsie a na slnku ale to moje je opacne 😀😀😀
tu je velmi pekné video aj o využití. My veľmi nijak, pestujeme len ako rastlinku, ale raz sme robili takú tinktúru (fotka prevzatá zo stránky idnes...)
@zuba1987 Dala som na vašu radu, len sa mi zdá akoby sa nejak veľmi nedržali v tej pôde, takže polievať až po 3 týždnoch ? Zatiaľ som nepoliala.
@bianka_012 dobry den ano az po 3 tyzdnoch, oni pustia take "vyckavacie korienky" zatial... take akoby hrcky na tej zasusenej strane a potom ked zacitia vodu, vyrasia z nich korene a uchyti sa rastlinka pevne v hline..
@zuba1987 Ďakujem krásne budem čakať a verím že sa mi aspoň niektoré podarí zachrániť.
@bianka_012 rada som poradila, napiste potom ako sa im dari 🌷
môžem sa spýtať, ako ho využívate doma?