Odchod zo Slovenska

monika12323
25. aug 2022

Ahojte mám strašnú dilemu a som nerozhodná.. pomôžte mi napísať svoj názor ,čo by ste robili na mojom mieste . Manžel je Poliak žijeme na Slovensku v prenajatom byte .. máme prácu v mieste trvalého bydliska nemusíme dochádzať .. máme dobrú prácu obaja .. v polsku nás svokrovci volajú žiť tam ,žiť s nimi vo veľkom dome ,ktorý prepisu na nás s tým ,že oni tam budú mať doživotne právo . Vychádzame spolu dobre je to veľký dom čiže všetko je osobitne vrch spodok my by sme mali vrch oni spodok . Lenže problém je v tom ,že manžel by tam mal prácu kde by robil 10 hodín z toho musí dochádzať 40km a zarobil by to iste čo ma tu a nemusí dochádzať a robí len 8 hodín. Tu svoje bývanie nechceme ,pretože žijeme v meste , kde nic nie je a ide to tu dole vodou čiže nehnuteľnosti tu hodnotu nemajú a zadlžiť sa nechceme ,keď v polsku môžeme mať svoje “zadarmo” .

amy2807
25. aug 2022

Mňa by nik nedostal ísť bývať do cudzieho štátu a ešte k svokrovcom..

mimi3008
25. aug 2022

@monika12323 z toho, co si napisala tam vidim len same proti...urcite nie.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koniarova
25. aug 2022

Ani za svet k svokrovcom.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monika12323
autor
25. aug 2022

Ide o to že chceme svoje byvanie a tu kde žijeme je veľa neprisposobivych ,čiže tu kúpiť nechceme a ďalej sú nehnuteľnosti strašne drahé

mimi3008
25. aug 2022

@koniarova ani k svokrovcom, ani k rodicom, proste idealne je byt sami. My sme prechodne, kym sme kupili svoj dom, byvali u svokrovcov. Musim povedat, ze vztahy s nimi su podla mna nadstandardne, mali sme zvlast vchod, zvlast kupelne, zvlast kuchynsky kut, proste cele podkrovie nase. Niekedy sme sa (vacsinou v zime, ked sa netravi cas na dvore) nevideli aj 5 dni😆ale vzdy ten pocit, ze keby som chcela zavolat napr.kolegov na grilovacku, jednak ich tym rusim a obmedzunem na spolocnom dvore, jednak nemusi kazdy vediet, ake mam navstevy, koho si pozvem grilovat atd....takze jedine sami

vani190493
25. aug 2022

@monika12323 nešla by som ani náhodou, bývanie so svokrovcami i keď v oddelene, nikdy viac.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vani190493
25. aug 2022

@mimi3008 a nemôžeš byť na dvore aspoň raz sama, lebo vždy sa motaju alebo spehuju z okna

marmelada13
25. aug 2022

@monika12323 ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti...nerob to. Tiez som bola takto ,,zlanarena,, mojou mamou do velkeho rodinneho domu so zahradou. S manzelom sme byvali v podnajme, odisli sme k mojej mame...oddelili sme si obytne jednotky, my sme byvali hore a mama dole, zahrada spolocna.
Aj ked sme mali ,,oddelene byty,, aj tak sme sa obcas hadali a niekedy to bolo naozaj velmi velmi neprijemne. Teraz sme zase v podnajme a sice platime viac nez sme platili u mamy, mame aspon opat nasu pohodu a pokoj a hlavne ziadne zvady. S maminou sa navstevujeme a mame zase dobre vztahy, hoci ked sme byvali spolu to velakrat vyzeralo, ze tie vztahy exploduju.

nely1704
25. aug 2022

@monika12323
Nie , nie a ešte raz nie ! Ver mi, že neskôr by si to olutovala a NEBOLO BY CESTY SPÄŤ! Dom prepísaný, svokra sklamaná....načo?! Ak ho mate zdediť, zdedite ho tak či tak a .....žiadny majetok Ti nestojí za svoj pokoj a slobodu

glorikarebeka
25. aug 2022

Určite nie

alexas56
25. aug 2022

@monika12323 bývala som v poľsku 8 rokov a úprimne nikdy viac..

andreatytler
25. aug 2022

@monika12323 Vyhladaj si diskusie: Spolocne byvanie so svokrou a citaj.
Nielenze vam to pravdepodobne nastrbi vztahy ale co budete robit s takym domom po tom ako svokrovci umru? Budete prenajimat spodok? Bude to stat ladom? Spojite to a budete zit v jednom obrovskom dome? Ani jedna moznost nie je dobra... iba ak by ste boli bohati a mohli si dovolit platit energie a upratovacku na obrovsky dom, alebo je upratovanie tvoja zaluba cislo 1.
Alebo taky detail ako prerabky a zmeny kym este svokrovci ziju... myslis ze by ste vy dvaja mali uplne volnu ruku kedze je dom na vas?

pinkgirl
25. aug 2022

Buďte spokojní tam kde ste - nič vám nechýba, svokrovci môžu mať časom nereálne požiadavky.

monika12323
autor
25. aug 2022

@andreatytler svokra povedala ,že na vrchu si môžeme prerábať čo chceme iba spodok kým žijú tak nie …

luccija
25. aug 2022

@monika12323 on ma surodencov?vies si predstavit, ze budes mat dieta rodina daleko, kamaratky......ako tam budes ty s pracou?nie, nesla by som aj pre muza je ta praca nevyhodna

marca12
25. aug 2022

@monika12323 chcete svoje byvanie,tak robte na svoje a nie ist k svokrovcom a cakat,ze ti daju dom. To uz bude ake vase a kde mas zaruku,ze ten dom naozaj na vas prepisu,teda aj na teba nielen na muza.

monika12323
autor
25. aug 2022

@luccija ma súrodencov oni sa domu zriekli ,majú svoje bývanie muž je z nich najmladší

monika12323
autor
25. aug 2022

@marca12 prepisu ,poliaci celkovo sú inýí ľudia ako slovaci a aj keby nie sme manželia všetko čo nadobudne on je aj moje

mimi3008
25. aug 2022

@monika12323 aha a ani nebudu chciet, aby ste ich vyplatili? Resp., ak su rodicia spravodlivi, mali by od tvojho muza chciet, aby vyplatil surodencov. Jedine teda, zeby mali este majetok v hodnote domu krat pocet surodencov

marmelada13
25. aug 2022

@mimi3008 asi bude manzel jediny syn, inak by s tym navrhom neprisli myslim si

mimi3008
25. aug 2022

@marmelada13 oooch, fakt asi, to mi nenapadlo, hrozne😑

monika12323
autor
25. aug 2022

@mimi3008 súrodencom prepise lesy podelili si to

monika12323
autor
25. aug 2022

@marmelada13 ma ešte dvoch bratov ,im prepise lesy muž chcel dom

mimi3008
25. aug 2022

@monika12323 jaaaj, takze majetku a majetku👌

luccija
25. aug 2022

@monika12323 zriekli ako zriekli😀nechcem malovat certa na stenu, ale raz, ked k niecomu pride a svokrovci sa pominu, aby nededili...neviem ako to je v Polsku, ale aby ste tam nezveladovali dom a muz Ta posle s igelitkou prec.Dobre si to premysli.A ty tam chces kde pracovat?vies ine je prist v lete na navstevu a byvat pri svokrovcoch

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika12323
autor
25. aug 2022

@luccija nebudú mať čo dediť , keď dom bude na nás prepísaný vtedy už do dedičského konania nepôjde dom