Odchod s deťmi do Francúzka bez znalosti jazyka

klara308
28. apr 2015

Ahojte mamičky.
V najbližšej budúcnosti sa plánujeme spolu s deťmi presťahovať do Francúzka. Syn je predškolák, dcéra predškoláčka od septembra.
Zbieram informácie o fungovaní francúzkeho školstva. ako fungujú školy počas dňa, od kedy do kedy, prázdniny a podobne. Aké sú možnosti, čo by bolo najlepšie pre deti cudzincov, ktoré neovládajú reč........
Viem že deti sa učia veľmi rýchlo, ale predsa len mám obavy....
Niečo som si už naštudovala, ale informácie z pravej ruky od niekoho kto má praktickú skúsenosť sú najlepšie....

Ďakujem

evuliki
28. apr 2015

Ahoj, existuje tu skupina svk/cze vo FRA, skus sa obratit tam. Kazdopadne bez znalosti jazyka to bude velmi tazke, no da sa.My sme tiez tak zacinali 😉 A to idete za pracou do fra?

tenerifka
28. apr 2015

@klara308 Co sa tyka skolstva vo Francuzsku ti neporadim, ale mam skusenost s najstarsou dcerou co sa tyka reci.1. rocnik absolvovala na Slovensku, prestahovali sme sa cez leto do Spanielska a v septembri nastupila so 2.rocnika s nulovou znalostou spanielskeho jazyka, len tak sme ju hodili rovno "do vody", za mesiac uz komunikovala, do polroka mala jazyk prakticky zvladnuty a bola najlepsou v triede, teraz je VS....
Jazyka sa neboj, deti sa naucia v spolocnosti kamaratov velmi rychlo

tenerifka
28. apr 2015

@klara308 Este dodam, ze cim mensie dieta, tym to bude jednoduchsie....

klara308
autor
28. apr 2015

mali by sme vycestovať za prácou.. zatial je to v štádiu riešenia.. neviem si celkom dobre predstaviť ako to s nami bude, najprv by som chcela odíst ja, potom manžel, alebo naopak... ďakujem pekne za rady a skúsenosti.