Odborný detský liečebný ústav Trávnica

slsp
18. máj 2010

Máte niekto skúsenosti s týmto ústavom?

esther03
28. máj 2010

ahoj slsp, no my sme tam boli uz davno cca 7 rokov dozadu, a boli sme velmi spokojni. Malej to super pomohlo na ekzem. Pristup skvely. Len sa mi nieco mari, ze uz to tam nefunguje... 😒

mata35
29. máj 2010

ahoj ja som tam bola cca pred 5 rokmi a otras, ako v pionierskom tábore, postele vrzgali, poprecikávané, mali hádam 40 rokov. Boli sme tam v obodbí, keď nemali tú pravú liečivú vodu, ale zarábali normálnu vodu z vodovodu a sypali do nej normálnu soľ, dobre čítaš, normálnu jodidovanú soľ, na vlastné oči sme videli plné koše pri vaniach sáčkov od soli. Zistila som to asi až po dvoch týždňoch, riadne som im vynadala, a potom som chodila malého kúpať priamo do Podhájskej autobusom, a tej ich vane so soľou som ho viac nekúpala. Inak strava sa dala, a sestričky boli super.
Ale tá dedina, no nuda, nemáš kam s dieťaťom ísť, iba popri ceste sa prechádzať, ale ak by to liečenie pomohlo, tak sa to dá vydržať.

jarus1
31. máj 2010

ahojte...bol niekto v Trávnici v poslednom období? Zmenilo sa niečo oproti tomu čo píše mata35?

jozef123
25. jún 2010

ano a vela sa pomenilo liecba je uspesna na 95 % odporucam

andrej92
30. júl 2010

Na liečení v Trávnici som bol 4krát za sebou vždy cez letné prázdniny...naposledy tento rok=/...toto liecenie urcite odporucam,pretoze mne pomohlo,nevravim,ze na 1krat(stav sa mi zlapsil) a 2krat mi ekzem uplne zmizol...potom som sem chodil len tak preventivne,pretoze niekdy cez zimu som mal mensie zhorsenia...partia bola super,sestricky tiez,okolie je pekné a nikdy nelutujem,ze som tam bol...este by som aj isiel,ale je to len do 18 rokov...co sa tyka toho zariadenia,je mozno starsie na niektorych izbach,ale postupne sa kupuje nove...a rodicia s detmi si mozu priplatit specialnu izbu,kde maju vlastnu kupelnu,zachod,TV+Digi,chladnicku,mikrovlnku,rychl.kanvicu...a je to za rozumnu cenu,nic neunosne...peniaze na nove postele nie su aj preto,lebo kúpele majú málo detí,pretoze mnohí o takejto moznosti liecenia nevedia...preto sa nevahajte spytat svojho lekara na liecenia alebo sa nan aj sami vypytat,pretoze mnohi z lekarov vás do týchto kupelov ani neposlu...aj ja som sa vypytal na vlastnu ziadost co je dost smutne...ak má vase dieta kozny problem urcite neváhajte a toto liecenie vyskusajte,pretoze nic za to nedáte...jedinou podmienkou je,aby dieta pravidelne navstevovalo kozneho lekara alebo alergologa...navsteva obvodneho lekara nestaci...tak vam drzim palce a dufam,ze budet mat dobre skusenosti...ja som ich mal=)...co sa tyka tej vody tak uz ziadnu sol do nej nedavaju...napustaju do vaní tu istú vodu co je aj na Podhájskej.....ak chcete dalsie info kuknite sa aj na stranku www.odlu.sk

mata35
7. aug 2010

Andrej, čudujem sa, že mladý chlapec chodí na stránku pre mamičky, ale nič, v pohode. Ja som tam bola asi pred 5 rokmi a zrovna v tom období mali problém (písalo sa o tom aj v novinách, veľa rodičov písalo sťažnosti na ministerstvo...) s tou liečivou vodou, proste majiteľ pozemku, kde bol ten prameň ich tam nechcel pustiť, aby tej vody nabrali a liečili naše deti v liečebni, aj keď vraj na to nemal právo. Ale mne vadilo to, že nám to nepovedali a my také mladé maminy, sme tam veselo kúpali naše deti a potom mi jedna povedala, pozri sa do koša, a ten plný papievových obalov od soli, a sestričky priznali pravdu, a neskôr aj doktorky, že nemajú vodu z Podhájskej. A ja som sa čudovala, že prečo sa mu ekzém nelepší.
Ale ak majú už vodu správnu, a aj sa tam lepší ubytovanie, modernizuje, tak to treba vyskúšať, neviem ako to je teraz, ale ja som vtedy platila nejakých 1000 Sk, za 3 týždne. Dá sa to vydržať, a sestričky boli milé, aj jedlo bolo ako domáce.

janavana1
6. okt 2010

Ahoj všetci, ja som so svojím synom aktuálne v odlú. Až mi je ľúto že v sobotu odchádzame. Dôležité je že kúpanie na kožu pomáha. Sme tu už tretí krát, atopický ekzém sa nedá vyliečiť hneď. A prídeme určite ešte raz, tak ako písal Andrej, treba si to zopakovať a aj kombinovať v lete s pobytom pri mori. Ja bývam na nadštandardnej izbe (s kúpelkou + chladnička, microvlnka, telka-digi tv,varná kanvica), žiaľ sú tu len dve a už na dlho dopredu obsadené. Ale aj bežná izba (s umývadlom) je dobrá. Na každom poschodí je jedáleň, slúži aj ako spoločenská miestnosť. Na prízemí je herňa pre deti s mamami, na poschodí miestnosť pre rodičov - kuchynka). Vane, v ktorých sa deti kúpu sú v suteréne aj s malou telocvičňou, kde sa pred kúpaním cvičí. O zariadenie sa príkladne starajú a podľa možností vynovujú. Aj nadštandardných izieb by urobili viac, keby boli peniaze. K vybaveniu prispievajú aj rodičia. Už sme tu ja a iné mamičky nechali zopár hračiek, knižiek v herni pre deti (veď vždy sa časom niečo pokazí). Jedna maminy doniesla sušiak, ja som mala v pláne golfový kočík čo by tu ostal - verím ho donesiem nabudúce. Je tu čo vylepšovať, pre spokojnejší pobyt mamičiek. Personál (od vedenia, doktorov cez sestričky, pani kuchárku, upratovačku až po pána údržbára) sa už vylepšiť nedá, je dokonale :o))) nápomocný všetkým maminým požiadavkám. No to som sa rozkecala. Je to skrátka rodinný typ zariadenia. Ak má Vaše dieťa už od 6mesiacov problém s kožou neváhajte ísť do zdravotnej poisťovne a dožadovať sa odlú. Náš kožný tiež nebol nadšený keď som ho žiadala o potvrdenie prvý krát, teraz mi ho dá s potešením. Aby som nezabudla NIE JE TU NUDA. Ak máte možnosť pozrite diskusiu mnou založenú alebo priamo Facebook, skupinu "Liečebňa Trávnica odlú"

babulina
23. okt 2010

mame doma maleho atopika, momentalne ma skoro 4mes, od akeho veku sa tam da ist? a mame doma este jednu malu slecnu, ktoru si neviem predstavit nechat doma, vdakabohu bez koznych problemov, mate niekto skusenost ist aj s inym dietatom nez "pacientom"?

janavana1
22. nov 2010

Ahoj až teraz som sa sem dostala. Viem že berú deti od 6 mesiacov do odlú. Najlepšie je však zavolať tam a opýtať sa. Aj druhé dieťa ktoré nemá kožný problém tam môžete zobrať. Dohodnite sa s hlavnou sestrou v odlú.

mamicky1
6. dec 2010

@esther03 To vrchna sestra vyhlasovala lebo bola na neplatenom volne a myslela si ze bez nej to nepojde, ale sa to rozbehlo aj bez nej .CHcela sa ukazat ze len ona je tam ta naj,nech sedi doma dochotkina. Ona nema ziadny zaujem o liecebnu , co to jej nadriadeny nevidi asi mu napiseme nemate niekto jeho mail. ked tara take bludy ze to konci.

bianka234
22. jan 2011

ahojte, veľmi uvažujem nad tým liečením pre malého, síce som čítala na ich stránke, že stravu prospôsobia príp.alergiam, ale neviem ako by to bolo s nami, malý mi reaguje na všetko, testy má síce robené naposl.pred rokom ale boli negatívne, musíme ísť znova. Rok neviem prísť na hlavný alergén a teraz pod dohladom kožnej sme tak zúžili jedálniček, že až mi je do plaču a reakcie má stále. Je tu niekto taký, kto aj napriek tomu že nevedel vlastne čo vadí mu to pomohlo? A ešte ako to je s návštevami, dá sa tam niekde aj ubytovať keby nás prišla ostatná osádka navštíviť? A ešte sa mi zdá že na víkend môžme ísť domov je to tak?

michaelabj
9. feb 2011

@bianka234 ahoj, ja som tiež čítala túto diskusiu ale najnovšie info nájdeš na Facebooku - Liečebňa Trávnica ODLU

bianka234
9. feb 2011

super idem tam díky

richard2010
4. máj 2011

Môžete si prečítať môj príspevok v diskusii "Odlu Travnica", možno Vám pomôže. Je to trochu komplexnejší pohľad.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/odborny-detsky-liecebny-ustav-travnica-kto-sa-chysta/

lola31774
9. sep 2011

@janavana1 ahoj rada by som vedela ako to je s poplatkami,moj syn ma tri roky,takze to budem vsetko platit? mame mat izbu kde budeme sami a je tam pripojenie na telku,ta izba stoji 5 eur,netusim kolko ma to vlastne vyjde co vsetko mam uhradzat?

miriampetikova
27. feb 2012

No ahoj. Ja som bola v Trávnici pred rokom a bolo tam veľmi pekne 🙂 Bola tam síce taká sestrička ktorú som si moc obľúbila. Bolo tam veľa deti s ktorými sa moja malá Marcela hrala a každý večer sme chodievali von.... Chodíme do Trávnici každý rok a ako som už povedala je tu veľmi pekne 😎 My sem chodíme radi cez leto aj s mojím manželom. Každý víkend chodíme domov 😀 Mojej malej to veľmi pomohlo a aj som si tu našla nové kamarátky s ktorými sa často stretávame.. Akurát sem dávajú nové postele 😝 a nový nábytok . Teraz čakám už druhé dieťa a možno budeme mať ešte jedno dieťa.
A sú tu fakt tu milé sestričky 😉 😵

miriampetikova
9. mar 2012

:( mám pre vás zlú správu travnica koncii je mi to moc luto od prveeho apriila to koncii 😖 😨 😨 😨 😨 😨 ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

miriampetikova
9. mar 2012

@bianka234 preepaac ale us to koncii :( :( :(

mummy01
12. mar 2012

@miriampetikova akoze Travnica uz nebude fungovat?spravne som pochopila? 😕

obycko
13. mar 2012

@mummy01 Ahojte. Ja pochadzam z tejto dediny. Ano. Tento ustav konci. Mesto Surany, ktory je vlastnik budovy a arealu uz nemieni dotovat tento ustav. Rozhodol sa ho k 1.4.2012 zatvorit a predat. Vsetci zamestnanci uz dostali vypovede. Je to hlavne preto, ze nemaju na nove vyssie platy sestriciek a doktorov. Keby to zostalo pri starych platoch, este by uvazovali. Bolo to uz aj v Novom čase pisane a tiez aj v spravach myslim na STV, alebo na Markize, teraz presne neviem.

mummy01
13. mar 2012

@obycko vdaka za odpoved,vobec som o tom nevedela a to sme sa tam tento rok chystali,to je velka skoda ☹

kacho22
2. mar 2017

@mata35 - prepac ale mi to neda:
andrej92 ti napise relevantnu skusenost a recenciu na zariadenie a ty ho zvozis za to ze tu vobec komentuje?! Prave kvoli (a jedine kvoli) zapalenym byvalym pacientom a mamickam co tam boli a mali vyborne skusenosti sa da Travnica zachranit a oplati zachranit. Salutujem tej partii ludi, ktora vtedy bojovala za zachranu liecebne. Som podobne ako Andrej "odchovanec" ODLU a mimo morskej vody som este nenasla nieco co by zaberalo ako voda v Podhajskej.
Samozrejme, mrzi ma skusenost ktoru si mala spolu s ostatnymi mamickami ked pridavali sol - to je neospravedlnitelne.

samo_blaho
3. mar 2017

@kacho22 už je aj tak zatvorená