Odber krvi v UK

simonka2000
25. feb 2022

Pekný deň prajem,
Dneska som bola na odber krvi, žijem v UK,
sestrička mi išla vziať krv a pred tým mi nedezinfikovala zápästie,
pýtam sa jej prečo ….odpoveď, že vraj nie sme v nemocnici 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ skoro ma tam porazilo, povedala som, že veď možem mať špinavú ruku, ona sa len kyslo zatvárila, že ona sa toho len na chvíľu dotkne ….no v živote som sa s tým nestretla 🤷🏻‍♀️Ale tá odpoveď ma dostala ešte viac.
Ak by sa do miesta vypichu dostala nejaká baktéria, zapáli sa mi len miesto vypichu ?

xiaomi_
25. feb 2022

tak si to doma vydezinfinkuj

ivaa_
25. feb 2022

@xiaomi_ to jej už nepomože! Vždy treba najprv dezinfikovať , treba pichať aj zavádzať kanyly za aseprických podmienok .
Nechcem ťa vystrašiť ale presne pred včerom mi vyskočilo na tiktoku ale je aj na youtube dievča Amy Pohl tá má tiež takú skusenodť ked ju pichali

simonka2000
autor
25. feb 2022

@ivaa_ idem na to pozrieť, ďakujem

simonka2000
autor
25. feb 2022

@ivaa_ tak teraz mam ešte viac dosť 🤦🏻‍♀️

kandelabra
25. feb 2022

tiež žijem v UK, vždy a všade normálne pred injekciou/braním krvy dezinfikujú, čiže bežný postup to určite nie je. Teraz už asi nenarobíš nič, ale ak by sa ti to stalo ešte raz tak na dezinfekcii trvaj, prípadne sa aj sťažuj.

simonka2000
autor
25. feb 2022

@kandelabra áno bola som aj sukromne na odber a normálne dezinfikovali …ale pri mojom GP zjavne nie …čo som pozrela recenzie na nete tak nie som jediná čo sa na to sťažovala 🤷🏻‍♀️.

kandelabra
25. feb 2022

treba sa ozvať, očividne to zanedbávajú, aby sa tam raz niečo vážne nestalo
https://www.ombudsman.org.uk/sites/default/file...