Ahojte nesmejte sa mi už je to rok od maminej smrti a deju sa mi občas divne veci môže to byt tým že jej manžel jej neurobil pohreb ?ziadnu rozlúčku ? My sme chceli no on nechcel dal ju iba spáliť a nič viac môže sa trápiť že nemala žiadnu rozlúčku?:(dakujem
@lenicka999 tak spáliť ale podľa mňa pohreb ma mať každý nejakú rozlúčku aspoň
ved civilny pohreb musel byt
Podľa mňa zosnulej už nechýba nič, ale tebe tá posledná rozlúčka chýba k tomu, aby si situáciu spracovala a uzavrela…a tak niečo, čo vybočí z radu prisúdiš mame… Pohreby sú podľa mňa pre pozostalých, aby sa rozlúčili a túto príležitosť si nemala. Zájdite s niekym blízkym k hrobu a rozlúč sa…
Alebo pod rozlúčkou myslíš kar (posedenie v reštike)?
Rozlúčku musela mať, ak si veriaca daj odslúžiť omšu a rozlúč sa s ňou.
mama to bola koho? tvoja či mužova? a komu tak strašne ublížila že ani pohreb nemala?
Pohreb je pre pozostalých, nie pre zomretého. Myslím to v tom najlepšom význame, mame už je naozaj jedno, akú a či vôbec rozlúčku mala. Mysli teraz na seba, skús porozmýšľať, čo by tebe pomohlo uzavrieť to. Prajem veľa síl, smutenie je ťažké.
@lisacka1 moja si zela iba spalit a popol rozsypat do zahrady
@klementinka58 prečo by musel byť?
Ja si skôr myslím, že Ty to nemáš v sebe vysporiadané ...
Môžeš sa s ňou rozlúčiť aj sama, aby si v sebe uzatvorila oficiálne túto kapitolu. Môžeš dať za ňu aj odslúžiť omšu, ak máš pocit, že to pomôže.
@klementinka58 nemusí byť žiadny pohreb..ani cirkevný ani civilný...
jednoducho telo len spália bez rozlúčky...viem o takých pohreboch.
@klementinka58 nemusel byť,teraz zomrel mamin brat a dali ho len spáliť,bez rozlúčky na cintoríne
A čo si priala mama?