Viete mi náhodou poradit?? Potrebovala by som vediet, od kolkých rokov sa platí za deti komunálny odpad ?? Kedy to treba nahlásit mestu ?
Za každú odpoved vopred ďakujem 🙂
Od narodenia a nahlasit to treba hned po narodeni. Matrika posiela do miesta trvaleho pobytu oznamenie po vydani rodneho listu. U nas sa plati od narodenia.
Ahoj my sme platili za malého hned po narodení.Z mesta nám ihned poslali šek na úhradu.
U nás sa nenahlasuje nič, automaticky po prihlásení dieťatka na matrike si to matrika posúva na Mesto a z mesta nám prinesú podklady na platbu. Pri dcérke (narodená začiatkom júna) sme platili hneď po narodení, resp. ešte v júni. Synček (narodený koncom novembra 2013) sme platili až v nasledujúcom kalendárnom roku - čiže za rok 2013 už nie.
ahoj ani my sme nič nenahlasovali a jo platí sa o dnarodenia
Ked bol manzel este v novembri 2014 prevziat rodny list, rovno ho poslali do pokladne kde mu nauctovali 3 eur - zostavajucu sumu do konca roka 2014!! Bola som z toho v soku, ale tak to proste funguje...len ma ide rozthrnut ked vidim ako ludia vyhadzuju odpadky len tak na zem a este povedia, ze chybaju kose....no, ale to je na inu temu
ako Ti baby píšu - od narodenia, náš malý sa narodil teraz v septembri a doplácali sme za oktober, november a december iba alikvótnu čiastku a za 2015 už celú. a u nás si to vyriešila matrika.
Od narodenia
U nás sa platí od narodenia, netreba ani nič nahlasovať - na Obecnom úrade už vedia že sa narodilo decko, oni si to už len skasírujú.....
od narodenia
Kosice, od narodenia, treba nahlasit
U nás sú na úrade sú veľmi pohotoví, hlavne keď ide o platby občanov. Hneď po narodení nám prišlo oznámenie, že je treba platiť. Nič sme nemuseli nahlasovať.
od narodenia,však aj plienky sú odpad 😉 ....ale nie som na toto odborník