Pekný večer prajem, chcem sa spýtať ohľadom povinnej karantény, ja som prišla na Slovensko z Česka 07.03 a vtedy ešte nebolo povinné nahlasovanie, neboli ešte zatvorené hranice, obchody... Myslím, že povinnosť je to od 13.03. Napriek tomu som bola len doma, vôbec nikde som nechodila až do dnes, dnes som bola v Tescu nakúpiť, samozrejme s rúškom.
Niečo som čítala, že budú pokutovať tých, čo nedodržia karanténu, ale odkedy to teda platí? A čo to vlastne znamená, nemôžem ani do obchodu?
Nehnevajte sa za otázky, len tých info je strasne veľa a už neviem.
@zuzanka.zuzu Ja sa pýtam hlavne kvôli tej pokute, že odkedy to platí, odkedy je to povinné. Ja som nechcela riskovať zdravie nikoho, tak som to dodržala, veď teraz by to mala byť priorita.
Dodrzala si 14 dňovú karanténu, aj ked teba sa ta povinna, pokutovana netykala.
Možno vám to pomôže - https://ekonomika.sme.sk/c/22357877/co-presne-z...
@ajka0207 Ďakujem, takže to platí od 13.03?
@jozefmix Ďakujem, to už som čítala, len tam nie je presný dátum.
Od 13.3. od 7.00h. A ano nikam. Aj keď som niekde čítala ze v nevyhnutných prípadoch ak ti fakt nema kto tak môžeš ist si nakúpiť samozrejme rusko, rukavice, co najmenej ludi.
ak si od 7.3. nikde nebola, aj tak už je dnes 15ty deň
Manzel dosiel 7.3. z Nemecka a tiez sme boli radsej v karanténe aj ked to nebolo povinne.nakupy nam rodina nosila k dverám takze dalo sa nastastie bývame v dedine a mohli sme sspon na slniečko na terasu .Mame male deti 3 a 6m ale vsetko sa da zvládnuť
Karantena je povinna pre tych, co sa od 13.3. od 6.00 vratia na Slovensko http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
Zakon neplati spatne, avsak je zodpovedne karantenu dodrzat, aj ked sa niekto vratil este pred jej vyhlasenim. Aj nam sa vratil domov clen domacnosti par dni pred a vsetci sa drzime doma, nikam nechodime, okrem jednej vynimky. S manzelom robime z domu, deti su doma a nakup nam priviezli domov.
Teba urcite pokutovat nebudu, nie je na to dovod.
7.3..nebol oficialne schvaleny status ,,ak prides zo zahranicia,musis do karanteny ,, tyka sa to oficialne az od 13.3..A za dalsie,take sankcie by boli v takej vyske az vtedy,keby si realne niekoho nakazila,preukazatelne..atd..Inak ta nema kto odsledovat..mozes byt kludna..Ale je super ze si nikde 14 dni nebola 🙂
od 7 do 21 si nikde nebola - super, ďakujem 🙂 kiež by podobne disciplinovaní boli aj tí, ktorí prišli 8,9,10... a niektorí žiaľ aj len pred pár dňami ☹
nedostaneš pokutu.