Od akého dodávatela odoberáte elektrickú energiu?

zuzana581
10. nov 2011

Ahojte. Chcela by som zmeniť ZSE, nakolko nie som spokojná z ich prístupom a praktikami. Uvažujem nad SE Predaj, ale potrebovala by som nejaké odporúčania na nich. Prípadne aj na iných dodávatelov. Nie som ešte rozhodnutá, takže maminy prosím píšte, od koho beriete elektriku, prípadne, či ste už uvažovali o zmene dodávatela alebo aký je váš postoj ku zmene dodávatela. Ďakujem.

simonka18
10. nov 2011

skús na modrú strechu napísať 🙂 tam ti možno lepšie poradia

patrissia
10. nov 2011

@zuzana581 my odoberáme od ZSE dlhé roky a sme spokojný... Chodili k nám aj iný dodávatelia na podomový predaj,ale ich prístup a arogantnosť nemá hraníc... Každý nasľubuje hory doly a odrazu to potom nieje pravda...V cenách tiež nieje nejaký rozdiel, na začiatku každý dáva nižšiu cenu,aby presvedčili ľudí,ale potom sa ich ceny vyšplhajú do takých výšok že sa až hlava zatočí.....

zuzana581
autor
10. nov 2011

@simonka18 No práveže tam je diskusia ohladom alternatívnych dodávatelov el. en. ale je tam len nejakých 6 príspevkov a keď som sa tam pýtala, tak nikto neodpísal. Myslela som, že by maminy prispeli, akého majú dodávatela a prípadne či uvažovali o zmene, alebo ak zmenili, či sú spokojné.

zuzana581
autor
10. nov 2011

@patrissia Tí podomoví boli aj u mňa. Tiež sa mi ich prístup nepáčil. Ja som so ZSE nespokojná. Nemám s nimi dobrú skúsenosť.

marlenka1404
10. nov 2011

U nňa už boli 2 podomový predajci a čo sa mi nepáčilo obidvaja, chceli hned podpisovať zmluvu, ked som im povedala, že potrebujem čas na preštudovanie si podmienok a všetkého,tak jeden len zaklapol tašku a odpochodoval a druhý ma presviečal, že to potom bude možne podpísať len na ich centrále v BA. Takže u mna zatial boduje len SSE.

zuzana581
autor
10. nov 2011

@marlenka1404 to boli asi tí z energetického centra. Počula a čítala som na nich už vela sťažností a raz tu bol jeden ich "predajca". Poslala som ho kade lahšie. Nemusí to byť zlá spoločnosť, ale zvolili velmi zlý prístup a toho sa chcem práve zbaviť a nie ísť k takým istým.

marlenka1404
10. nov 2011

@zuzana581 ale ináč som počula, že nie su ferovi aj ohladne tých cien. Neviem či je to pravda, lebo ja som zmluvu nepodpísala, ale tí čo podpísali, mali ževraj nízku cenu len prvé 2 mesiace a potom im to riadne navýšili a ludia boli viazaný zmluvou, tak sa nemohli ani odhlásiť asi jedine s nejakou pokutou. Tak radšej si pred nimi dávam pozor.

zuzana581
autor
10. nov 2011

@marlenka1404 Ďakujem za upozornonie. Tiež som na nich už počula zlé hodnotenia. Mňa hlavne zaujíma ten SE Predaj, ale zatial som nenašla nikoho, kto by od nich mal. Čítala som dobré hodnotenia na Magna ea.

zuzana581
autor
11. nov 2011

Nikto ďalší, kto by mal skúsenosť z inými dodávatelmi elektriky ako ZSE, SSE, VSE?

dm1
12. nov 2011

My sme zmenili na CEZ. Zatial to mame len od leta uvidime ked pride vyuctovanie 😝

janka46
14. nov 2011

tiež uvažujeme nad CEZ 😕

mimijato
14. nov 2011

my sme tiez presli do CEZ 😅 ,tak uvidim ci to bude lepsie ohladom vyuctovania. 😵

zuzana581
autor
15. nov 2011

@dm1
@janka46
@mimijato a komunikácia so zákazníkmi v CEZ je dobrá? Lebo ja som zatial ceny neriešila, keďže čo ma napálilo na ZSE je ich komunikácia a praktiky.

mimijato
16. nov 2011

@zuzana581 k nam dosla domov jedna prijemna pani ,porozpravala rozdiel cien, a potom mi dala podpisat zmluvu .takze dobra komunikacia.

janka46
18. nov 2011

@zuzana581 skus pozrieť www.chcemtolacnejsie.sk vypocita ti to platby a porovná so siedmimi dodávateľmi elektriny. Najlepšie ak tam zadáš spotrebu za rok 🙂 Len ceny sú ešte za rok 2011. Nové ceny bude schvalovat úrad od 1.12.2011 pre všetkých dodávateľov elektriny.

janicka83
19. okt 2012

@zuzana581 ahoj chcem sa spýtať, či si nakoniec zmenila dodávateľa elektriny alebo nie??? ak áno, ku komu ste prešli ?? ja som v roku 2010 prešla do Energ. centra, všetko v pohode funguje, len kým nie je potrebné vyúčtovanie a posielanie preplatku...vyúčtovanie došlo o 3 mesiace neskôr, ako chodí zo ZSE, lebo v našej dedine je 3/4 ľudí v ZSE a tí, čo sa dali nahoroviť a podpísali zmluvy, sú v energ. centre, nakoľko nikto iný tu už neotravoval...síce pri tom vyúčtovaní napísali nejaký ospravedlňujúci list, že mali dáta vo forme, ktorú nevedel ich systém spracovať či čo, ale napr. mne dĺžia 7 Eur, čo nie je nejaká závratná suma, ale keď im túto sumu nechá len 10 občanov, tak je to pre nich krásne +...napr. svokra ma preplatok okolo 150 Eur a ten jej prišiel po 1/2 roku od vykonaného odpočtu...takže sa pekne vyfarbili a teraz sa neviem rozhodnúť, kam ísť...chcela som ísť naspäť do ZSE, ale zrejme v zakaznickom centre (myslim telefonickom) sedia samí dementi (sorry tým, čo poriadia a vedia v tom chodiť, ale ja som to šťastie nemala) a tento týždeň vyšlo aj v denníku SME skoro 10stranová príloha a bolo tam porovnanie spotreby a cien a vyšli z toho ZSE zasa najdrahšie...tak teraz veru že neviem ....

zuzana581
autor
19. okt 2012

@janicka83 ahoj. Ja som zatial neprešla nikde, ale teraz ponúka elektriku aj SPP a keďže ja osobne mám s SPP dobré skúsenosti, tak prejdem asi k nim.. Idem teraz riešiť kuchyňu a ruším plyn, tak sa s nimi asi dohodnem na elektrike.. Zhruba do mesiaca sa rozhodnem, tak ti potom môžem dať vedieť..

totka12
13. sep 2014

No, keď si pozriem výpočet cien elektriny od SPP, tak nemám pocit, že by boli cenovo nejako veľmi zaujímaví. Teba však uznať, že SPP je značka, ktorú každý pozná...
https://www.vyhodnaenergia.sk/domele

jozo2809
10. nov 2014

uz viac nemusite pozerat kazdeho jedneho dodavatela zvlast. na stranke www.porovnajenergiu.sk si mozete objektivne porovnat vsetkych dodavatelov na jednom mieste.