Sú octavia dobre auta na spotrebu?
Spotreba je iba jedna časť nákladov na auto. Radšej napríklad starší benzínový motor s vyššou spotrebou ako starší diesel. Každopádne Octavia je výborne auto (pomer cena / výkon).
Ja mám Oktáviu s motorom 1,5 Tsi benzín s výkonom 150 koni alebo 110kw. Spotreba dlhodobá je 5,9 a keď som bol pri mori tak som mal spotrebu 5,3. Aj vďaka tomu že ten motor vypína dva valce keď nejdem naplno. Aj na diaľnici pri 120-130kmh rýchlosti vypína dva valce. Vôbec to necítiť a keby mi to nepísalo na palubovke tak ani neviem.
Maximálnou som šiel v Nemecku na A7 diaľnici v treťom pruhu 225kmh plne naložené auto.
No podla toho akej je farby... 😀
Dobré motory sú s označením MPI-hladký benzín, určite nechoďte do motory ktoré majú turbobenzín… ak teda chcete benzínové auto…
Za mňa Octavia úplne super auto aj spotreba aj nekazivost.viem porovnať a ľutujem že som skúsila kúpiť iné hneď by som sa vrátila k octavii
OCTAVIA je široký pojem. Upresni, model, rok výroby, motorizáciu. Na spotrebu ma vplyv viacero faktorov. Okrem štýlu jazdy aj trasy (mesto, diaľnica), či je to benzín, diesel. S turbom, alebo bez...
Áno,