Očkovanie psíka proti besnote

zuz_and
29. mar 2023

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na môjho psa
Fenku nemeckého ovčiaka
Keď bola malá zabudli sme na očkovanie proti besnote
A keďže je to povinne čo som zistila až v poslednej dobe vzhľadom na tom že ma už 1,5r a momentálne je gravidná do mája, tak či s ňou mám ísť po odstavení šteniat k veterinarovi alebo či budem platiť pokutu, alebo ako to je?

gejb
29. mar 2023

@zuz_and nebudete platit pokutu. Veterinár ju zaockuje,len vás upozornia ze je to povinnosť ale oni pokuty neriešia, to davaju mestskači keby vas niekde kontrolovali..

zelenakobyla123
29. mar 2023

@zuz_and rok a pol a hneď treba namnožiť🤦‍♀️ potom, že sú plné útulky…

nelca84
29. mar 2023

@zuz_and to ste s nou nechodili vobec k veterinarovi? ved on by si to vsimol...

gejb
29. mar 2023

@zuz_and a odčervujete?

sirka9
29. mar 2023

Tak hlavne, že ste ju nezabudli nakryt. Chudák suka v 1,5 roku.
Po odstave steniat k veterinarovi, zaočkovať. A nezabudnite šteňatá aj matku 2 týždne po pôrode odcervit, následne v 4 týždňoch, potom v 6 týždňoch. Šteňatá treba v 6 týždňoch zaočkovať proti infekčným chorobám a zacipovat.

zuz_and
autor
29. mar 2023

Samozrejme že odčervujem
Ako mladá bola očkovaná inými vakcináciami
A dočervujem pravidelne
Bol u nás doma veterinár keď bola mladšia lebo mala problém s kliešťami
Ale nepovedal nič o besnote
Som si vedomá že som si to mala naštudovať, a nie je to výhovorka, len sa pýtam o radu nič viac

alzbeta1301
29. mar 2023

@zuz_and pokutu platiť nebudeš besnota sa očkuje raz ročne mal na to upozorniť veterinar. Bežný človek ktorý sa v tom nepohybuje koľko krat nevie čo vsetko má naočkovať . Mne veterinar doporučil pre fenku tetanus samu by má to v živote nenapadlo

zuz_and
autor
29. mar 2023

@alzbeta1301 ďakujem

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janagem
29. mar 2023

@zuz_and neboj sa nie je to žiadny problém. Ja to napríklad beriem aj trošku pozitívne - je veľa ľudí ktori dajú toľko vakcín stenatu naraz, že to nie je zdravé. Takže ak je to len rok a pol a je to pes ktorý je doma tak je to ok

simca06022011
29. mar 2023

Preco sa vynechala prave ta besnota? Dufam ze mate oficialnu chovnu stanicu... inak ju potom nezabudnite dat zaockovat, aj kovli pokutam napr. (nie od vet.. ten ich nedava samozrejme, niekedy sa inak ockovanie odklada aj tak, kvoli inym komplikaciam, cize nie kazdy psik je zaockovany)

positivvibe
29. mar 2023

Dnes su uz vakcíny proti besnote ktoré sa dávajú 1x za 3 roky.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
29. mar 2023

@estrella5 aj ja, ale aj tak... mala som potrebu nejak do toho zarypnut. Mam dnes od rana dost bojovu naladu :D

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vkatush
30. mar 2023

@estrella5 mne takéto nezodpovedné množenie tiež dvíha tlak, ale potom si poviem, že by som bola riadny pokrytec, keďže pred rokom sme tiež mali šteňatá. Ale to bolo fakt že ... Nikto nečakal 😂
Moja 10 ročná labradorka s 11 ročným vlčiakom (ujov, je sused a často boli spolu na dvore). Myslela som si, že nám pomaly odchádza kvôli veku, keď bola tak zničená z ničoho nič a ona krava tehotná ostala na "starobu" 😂