Ahojte ! Po preventívnej prehliadke u GYN mi vyšlo vysoké HPV, dnes som musela ísť na podrobnú cytológiu... doktorka mi povedala že je všetko ok, že to máme väčšina žien zvýšené. No spýtala sa ma, či som neuvažovala nad očkovaním. Je to naozaj drahé, a určite nie 100% účinné, preto neviem ako postupovať. Čítala som o tom veľa, na niektorých stránkach je, že to je len farmaceutický klam, a na niektorých, že to naozaj chráni, aj proti iným ochoreniam.
Budem vďačná za všetky názory a skúsenosti, ďakujem !!!!
Ďakujem!
@katulienkax už je nová dávka, kde nie je potrebné byť pred prvým stykom... 🙂
@mirdzug Indonal beriem, býva mi z neho ťažko no snažím sa to v sebe udržať, čítala som o tom veľa pozitívneho🙂
Ahojte, aj mne boli pred nedávnom zistené rovnako vysoké výsledky HPV.
Neváhala som ani sekundu nad očkovaním. Konšpirácie vždy boli a aj budú.
Akurát sa chccem spýtať. Lekárka mi predpísala Indol woman 250. Máte s ním niektorá skúsenosti?
@hanulka31 🙂 nebolo mi nič 🙂
Maximálne ma bolelo rameno po vpichu. Injekciu mi vpichli o druhej a fakt môžem povedať, že zhruba tých 24 hodín bolo cítiť taký tlak v ruke 🙂
Inak mi nebolo ani zle, ani ma nebolela hlava, ani mi nebolo na vracanie (lebo na fórach som sa dočítala všelijaké príznaky) :D
Ja osm bola v poriadku ;)
@hanulka31 Ahoj, pozri si už existujúcu diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ockovanie-proti-rakovine-krcka-maternice-2/
Kočky, je tu niektorá, ktorá ste si dali prvú vakcínu a ďalšie už nie?
Ja som totiž urobila chybu, pretože som v strachu, ktorý mi lekárka v danom momente privodila, súhlasila s očkovaním vakcínou Gardasil 9.
V tom momente mi to prišlo ako skvelý nápad.
Prvé dva mesiace po očkovaní prvou vakcínou som však v stave plného rozhodnutia, na ďalšie očkovanie neísť a vykašľať sa na zvyšné dve vakcíny.
Urobili ste niektorá rovnaké rozhodnutie?
Ďakujem vám pekne 🙂
Môj názor je ze pokial už infekciu máš je to zbytočne, dáva sa to mladým dievčatám ktore este nemali styk a nie su infikovane