Očkovanie proti rakovine krčka maternice - názory

hanulka31
6. jún 2017

Ahojte ! Po preventívnej prehliadke u GYN mi vyšlo vysoké HPV, dnes som musela ísť na podrobnú cytológiu... doktorka mi povedala že je všetko ok, že to máme väčšina žien zvýšené. No spýtala sa ma, či som neuvažovala nad očkovaním. Je to naozaj drahé, a určite nie 100% účinné, preto neviem ako postupovať. Čítala som o tom veľa, na niektorých stránkach je, že to je len farmaceutický klam, a na niektorých, že to naozaj chráni, aj proti iným ochoreniam.
Budem vďačná za všetky názory a skúsenosti, ďakujem !!!!

katulienkax
6. jún 2017

Môj názor je ze pokial už infekciu máš je to zbytočne, dáva sa to mladým dievčatám ktore este nemali styk a nie su infikovane

mirdzug
6. jún 2017

@hanulka31 ahoj, ja som mala tiez hpv a presne tieto rizikove kmene. Uzivala som indonal asi 2 davky a bola som od vtedy uz 2x na kontrole a negativne... skus si o tom vygooglit viac info...

hanulka31
autor
6. jún 2017

Ďakujem!
@katulienkax už je nová dávka, kde nie je potrebné byť pred prvým stykom... 🙂

@mirdzug Indonal beriem, býva mi z neho ťažko no snažím sa to v sebe udržať, čítala som o tom veľa pozitívneho🙂

annie89
12. jún 2017

Ahojte, aj mne boli pred nedávnom zistené rovnako vysoké výsledky HPV.
Neváhala som ani sekundu nad očkovaním. Konšpirácie vždy boli a aj budú.
Akurát sa chccem spýtať. Lekárka mi predpísala Indol woman 250. Máte s ním niektorá skúsenosti?

hanulka31
autor
12. jún 2017

@annie89 ahoj, a uz mas prvu davku ockovania za sebou?? ja stale vaham :/ indol nepoznam, beriem indonal, ale ako tak pozeram, je to podobne

annie89
13. jún 2017

@hanulka31 Ahoj, áno, prvú dávku mám už za sebou a čakajú ma ešte dve... A ten indonal ti zabral?

hanulka31
autor
13. jún 2017

@annie89 vraj nejake zmeny mozu nastať az po 3 mesiacoch užívania. :/ treba to brat naozaj dlhodobo, aj dva roky...
A ako si sa cítila po tej vakcíne ? Nebolo ti zle, únava, atd ?:/

annie89
13. jún 2017

@hanulka31 🙂 nebolo mi nič 🙂
Maximálne ma bolelo rameno po vpichu. Injekciu mi vpichli o druhej a fakt môžem povedať, že zhruba tých 24 hodín bolo cítiť taký tlak v ruke 🙂
Inak mi nebolo ani zle, ani ma nebolela hlava, ani mi nebolo na vracanie (lebo na fórach som sa dočítala všelijaké príznaky) :D
Ja osm bola v poriadku ;)

hanulka31
autor
13. jún 2017

@annie89 dakujem !🙂 lebo ja mam panicky strach z vracania :( preto sa tak pytam, tiez som vselico citala. :D

annie89
13. jún 2017

@hanulka31 Tak ono je to určite individuálne, ale za seba môžem povedať ok ;)
Aj si sa už rozhodla? 🙂

hanulka31
autor
13. jún 2017

@annie89 na 99% ano, v piatok idem k doktorke sa o tom este poradit, 🙂 ale tak nemam co stratiť, chráni to vraj aj proti rôznym virusovym ochoreniam.. takze to je len dobre

annie89
13. jún 2017

@hanulka31 držííím ti palce ;)
A daj mi, prosím, určite vedieť ako si dopadla 🙂

hanulka31
autor
13. jún 2017

@annie89 dakujem ! 🙂 urcite napisem 🙂 drz sa🙂

annie89
27. júl 2017

Kočky, je tu niektorá, ktorá ste si dali prvú vakcínu a ďalšie už nie?
Ja som totiž urobila chybu, pretože som v strachu, ktorý mi lekárka v danom momente privodila, súhlasila s očkovaním vakcínou Gardasil 9.
V tom momente mi to prišlo ako skvelý nápad.
Prvé dva mesiace po očkovaní prvou vakcínou som však v stave plného rozhodnutia, na ďalšie očkovanie neísť a vykašľať sa na zvyšné dve vakcíny.

Urobili ste niektorá rovnaké rozhodnutie?
Ďakujem vám pekne 🙂