Ochráňme naše deti a deti naších deti

marika6
24. aug 2013

Mozno niektori viete, ini nie, nasa vlada v sucasnosti na MZV pripravuje
velmi kontroverzny dokument, nazvany Celostatna strategia ochrany a podpory
ludskych prav v SR. Na ochrane prav by nebolo ic zle, ide vsak o to, ze v
celom dokumente sa zvyraznuju prava homosexualov a rodova rovnost - v zmysle
gender ideologie.

Ide o tento dokument:

http://www.radavladylp.gov.sk/celostatna-strate...

Podotykam, ze v dokumente spominana rodova rovnost, je v zmysle gender
ideologie, teda nejde o rovnost prilezitosti medzi muzmi a zenami. Ide o
velmi pravnicky prespekulovany dokument, takze mnohe veci sa z neho daju len
velmi tazko vycitat, ale ak bude teraz v septembri schvaleny, stane sa pre
SR zavaznym a bude nasledovat uprava legislativy a zavadzanie opatreni,
ktore sposobia:

- zriadenie širokého byrokratického aparátu štátnej správy na masívne
financovanie a presadzovanie záujmov tzv. homoloby
- zmenu slovenskej legislatívy v prospech okrajovej homoloby a
feministických skupín podľa cieľov rodovej ideológie
- monitorovanie občanov, ktorí verejne neschvaľujú sodomiu a rodovú
ideológiu ako šíriteľov nenávisti
- zavádzanie štátnej propagandy a perverznej sexuálnej výchovy na školách v
duchu rodovej ideológie.

Je to tu mozno radikalne napisane, ale, zial, v zahranici sa uz taketo veci
deju, uvediem priklad Chorvatska, kde tento rok zaviedli neskutocne
perverznu sexualnu vychovu na skoly a rodicia rok bojovali so statnou mocou
o jej zrusenie, pricom bola v skolach stale povinna a ktovie, kolko skody na
detoch stihla sposobit:
Tu je zopar linkov, co som o tom nasla:

http://www.hlavnespravy.sk/sexualna-vychova-det...

http://www.hlavnespravy.sk/bezmocni-chorvati-a-...

Ked sme boli v Chorvatsku, osobne som sa na to pytala niekolkych znamych,
kedze sme s Edim neverili, ze nieco take by bolo naozaj mozne, ale, zial,
bolo.

Velmi ma ako mamu znepokojuje, ze takato manipulacia deti a vlastne vsetkych
obcanov ma byt schvalena vladou a financovana z nasich dani a myslim si, ze
je velkym problemom, ze sa o tom v mediach vobec nehovori, o co v
skutocnosti ide. Naozaj by som chcela, aby sa to rodicia dozvedeli a mali
moznost zabojovat, kym nebude neskoro. Preto som sa obratila prostrednictvom
jednej mojej kamaratky aj na Uniu materskych centier, pricom dufam, ze budu
ochotni sa aj oni zapojit do (medialneho) boja za nase deti.

Inak, k pripomienkovaniu dokumentu boli prizvane aj MVO, ktore napisali
otvoreny list premierovi:

http://www.zakrestanske.sk/sites/default/files/...

marika6
autor
24. aug 2013

som z toho zdesená preto ak aj ty chceš ovplyvniť vývoj na Slovensku môžeš urobiť jednu vec:

chcela by som vas vyzvat k pisaniu hlavne LISTOV a tiež EMAILOV na
ministerstvo zahran.vecí. a premierovi, na zaklade odporucania Frantiska Neupauera,
predsedu Fora krestanskych institucii.
Staci par riadkov na vyjadrenie nesuhlasneho postoja k dokumentu: Celostátna
strategia ochrany a podpory ludskych prav v SR:

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky
ul. Hlboká cesta 2
833 36 Bratislava 37
info@mzv.sk

Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie slobody 1
813 70 Bratislava
premier@vlada.gov.sk

Nie vsetci maju cas si studovat tuto temu alebo infosky, preto posielam niektore dôvody, prečo nesúhlasíme:

- pretože v celom dokumente sa v zmysle gender ideologie -rovnosti
rodov zvyraznuju prava LGBTI osob na ukor ustatnych skupin

- lenze ludské práva boli vždy chápané ako univerzálne práva, ktoré si
môže nárokovať každý človek. LGBTI práva si však môže nárokovať iba
úzka skupina ľudí a tým rozbíjajú koncept ľudských práv. Na tomto
princípe by mohli o uzákonenie svojich práv ako základných ľudských
práv požiadať všetky skupiny osôb, ktoré sa cítia byť znevýhodnené
(napríklad mnohopočetné rodiny, majitelia psov a ktokoľvek
ďalší).http://www.hlavnespravy.sk/preco-nove-„ludske-p...)
alebo ako pedofili v CR
http://www.hlavnespravy.sk/gay-pride-pochod-v-p...

- obavame sa diskriminacie obcanov, ktori verejne neschvaluju rodovu ideologiu

- nesuhlasime so zavadzanim perverznej sex. vychovy v predskolskych a
skolskych zariadeniach v duchu rodovej ideologie, kde pohlavie
nezohráva žiadnu úlohu, a to či sa správame žensky alebo mužsky je len
dôsledkom stereotypných sociálnych konštruktov. Táto ideológia za
pomoci Juvenilnej justície má potenciál úplne rozložiť
rodinu.http://www.hlavnespravy.sk/preco-nove-„l...

- nesúhlasime so zriadovanim byrokratickeho aparatu statnej spravy na
masivne financovnie a presadzovanie zaujmov uzkej skupiny LGBTI na ukor iných skupin

na záver:
Slovensko nemá žiaden právny záväzok voči EÚ, z ktorého by vyplývala
povinnosť akceptovať rodovú ideológiu. Často však naši politici
nedokážu čeliť tlaku na jej presadzovanie z toho istého dôvodu, aký
uviedla v odpovedi na moju otázku komisárka Redingová: "Robia to aj
inde, takže my asi musíme tiež."
Presný opak je pritom pravdou. Aj my máme možnosť priamo ovplyvňovať a meniť podobu budúcej európskej legislatívy. A tým pádom nesieme svoj diel zodpovednosti za to, ako
bude vyzerať Európa a Slovensko už v blízkej budúcnosti.
(http://www.zaborska.sk/?q=node/203)

marika6
autor
24. aug 2013

a posledný článok - mám dosť, je mi smutno
http://www.lifenews.sk/content/prečo-nové-„ľuds...

mahu74
24. aug 2013

@marika6 Tiež som o tom tento týždeň počula a som rovnako zdesená. Kde to žijeme? Je to naozaj možné???? Bolo by potrebné to rozšíriť, aby sa o tom vedelo... Myslíš, že stačí napísať mail na uvedené adresy?

bianca2
24. aug 2013

Ja neviem ci staci pisat maily a chodit protestovat.ved politici rozhoduju sami, to je paradox kedze su nami voleni.momentalne sa mi zda lepsie vychovavat deti doma ako ich dat do skolky ci skoly kde ich budu vyucovat zvratenu sexualnu vychovu.zakladna vec je ta, ze sexualnu vychovu by deti vobec nemali vyucovat a upriamovat na to ich pozornost pod akoukolvek zamienkou.ak toto je len hladanie sposobov ako uputat deti.deti je potrebne od toho chranit za akukolvek cenu.prilozim neskor jeden odkaz z webu vedy.in kde vysvetluju nasu staru slovansku kulturu a preco je skodliva akakolvek sexualna vychova deti.treba sa nam opierat skor o Rusko, ktore jedine odolava, nie preberat zvratene praktiky zapadu.

bianca2
24. aug 2013

http://www.vedy.in/vedy-a-viera/kony-rita/kony-...
Tu je ten clanok preco sa v ziadnom pripade nema upriamovat pozornost deti na sexualnu vychovu.

warholette
24. aug 2013

@marika6 mne je smutno z ludi ako si ty, ktori upieraju ostatnym ludske prava. prosim ta, co mas proti rodovej rovnosti? ty si skutocne myslis, ze pohlavia si nie su rovne, ale ze jedno je nadradene druhemu? a len preto, ze sa niekto rozhodne mat rodinu s clovekom na zaklade jeho duse, nie genitalii, mu chces toto pravo odopriet? velmi smutne a velmi spiatocnicke. je mi luto, ze ludia ako ty stale existuju, pretoze prave taketo sirenie nenavisti je to, co znici nase deti.

bubulka722
26. aug 2013

Chcela by som vás všetkých, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť našich detí upozorniť na debatu, ktorá sa uskutočnila v rádiu Slobodný vysielač dňa 22.7. 2013. Nájdete ju na http://www.slobodnyvysielac.sk/informacna-vojna.... Odporúčam vypočuť si čo sa to tu vlastne deje. Nejde tu vôbec o žiadnu toleranciu ale o násilné, surové a hlavne legálne unášanie detí, ktoré nie sú ďalej ničím iným len nástrojom obohacovania sa na úkor ich zdravia a života. Naozaj úprimne odporúčam!

fra
26. aug 2013

@warholette a napísať človeku "je mi luto, ze ludia ako ty stale existuju" nie je veľmi smutné? Ak má človek iný názor, nemá teda už právo existovať?

maja22
26. aug 2013

@fra trafila si klinec po hlavičke, presne o toto ide, umlčať ľudí, ktorí pomenúvajú veci pravým menom 😒
@warholette kto tu tvrdí, že jedno pohlavie má byť nadradené druhému? To, čo sa skrýva pod rodovou rovnosťou, nie je len o "rovnosti pohlaví" v zmysle, že za tú istú prácu má mať žena rovnaký plat ako muž. Keby išlo len o to, tak by to nevyvolalo taký rozruch, aký vyvolalo... To nie je o šírení nenávisti (mimochodom, ak už hovoríme o šírení nenávisti, hovorme aj o tom, že ju šíria aj homosexuálne kruhy - nenávisť voči tým, ktorí ich vzťahom netlieskajú, nenávisť voči cirkvi, vsugerovávanie do našich hláv, že ak my nebudeme tancovať, ako budú oni pískať, tak my sme tí zlí, my sme neprispôsobiví, my sme sto rokov za opicami...a stavila by som sa, že nie všetci homosexuáli sú takíto, tých, čo najviac počuť, je len hŕstka, ale krik dokážu narobiť veľký...), to je o zachovaní "normálnosti" vo svete. Naša hranica sa posúva a chceme dať do normálu niečo, čo normálne nie je. Na gay pochode v Prahe sa k homosexuálom pridali s transparentmi aj pedofili. Vycítili tú šancu, opäť znížiť prah citlivosti. Tak, ako sa znižuje smerom k prejavom homosexuality, tak sa zníži aj k nim. Kedysi bolo väčšine ľudí jasné, že rodinu tvorí mama, otec, dcéra, syn. Dnes to je už rodič 1 a rodič 2, lebo na pohlaví nezáleží. Dnes ešte deti pred pedofilmi chránime. Nepotrvá dlho a ich chúťky na malé deti budeme tiež považovať za normálne, lebo ak sa dieťa rozhodne, že sex sa mu páči, tak prečo nie, je to jeho rozhodnutie... Lebo sme nasmerovaní na konzum a dovoľovanie si všetkého, čo nám "robí dobre". Preto to zlegalizujeme, verejnú mienku zmanipulujeme, obrátime na svoju stranu a akékoľvek protinázory obviníme z nenávisti a pošleme do stredoveku, možno časom aj do väzenia, vo Francúzsku sa to už deje, skúste si tam obliecť tričko s logom rodiny typu mama,otec, dieťa a zistíte... Až sem vedie tá naša domnelá vyspelosť a sloboda a šírenie tolerancie... Celá tá národná stratégia vedie k tomuto - k šíreniu nenávisti voči ľuďom, ktorí za rodinu považujú matku, otca a deti a nie páry rovnakého pohlavia... Tu ide skutočne o obranu, útok zahájil niekto druhý...

rienok
26. aug 2013

@warholette nie som nenavistna, az doteraz mi homosexuali nevadili..... odteraz mam vazny problem. Lebo sloboda druhého končí tam kde začína moja. Nebola by som rada aby sa moje deti hrali stylom ze Janko si zobral Jurka a zili stastne az kym nepomreli, Ved keby priroda/Boh/ univerzum suhlasilo s takymto usporiadanim tak by rovnako dobre rodili aj muzi ,,,, ci len ja tomu rozumiem tak ze samec+samicka= mladata???? chce mi tu niekto nahovorit nieco ine?

ank
26. aug 2013

http://ekonomika.sme.sk/c/6825303/naco-nam-je-m...
Zaujimavy clanok a zaroven pomenovany problem, preco sa homosexuali domahaju "prav" a preco sa dnes tolko manzelstiev rozvadza. Lebo to tak citim, lebo ho milujem, uz ho nemilujem....

warholette
27. aug 2013

@fra je rozdiel medzi inym nazorom a diskriminaciou na zaklade pohlavia/rasy/narodnosti/sexualnej orientacie/nabozenstva... nie, nie je ok ked moslimovia zabijaju krestanov na zaklade nabozenskej neznasanlivosti, nie je ok ked sa jeden narod rozhodne zotrocit cely kontinent na zaklade toho, ze rasa obyvatelov daneho kontinentu je cierna a nie je ok, ked su ludom upierane ich zakladne ludske prava na zaklade ich sexualnej orientacie.

warholette
27. aug 2013

@rienok ako je tvoja sloboda obmedzena tym, ze sa uzakonia manzelstva ludi rovnakeho pohlavia? ako konkretne tym trpis ty? nuti ta niekto vydat sa proti svojej voli?
priroda/Boh/univerzum sa tiez postarali o to, ze niektore pary su neplodne. preco sa teda tak zufalo ide proti prirode a pomaha sa neplodnym ludom, aby mali deti? ak teda spolocnost moze ist smerom asistovanej reprodukcie pre heterosexualne pary, ktorym "priroda/Boh/univerzum" nenadelili moznost rozmnozovania sa, tak urcite moze ist aj smerom prava na rodinu pre homosexualne pary, ktore maju v podstate rovnaky problem.

marika6
autor
27. aug 2013

v pondelok 2.9., večer - relácia U Nikodéma, o 20:30. Bude to potom aj v archíve 🙂 TV Lux, téma odoberanie detí

terezka1947
27. aug 2013

baby,ja uz mam naozaj niekedy dost tych roznych tem o znasanlivosti,ludskych pravach,atd....uz som z toho unavena 😒
kazdy tuzi po spravodlivosti a prave "skoro navsetko".....ale nemam pocit,ze je ten svet tym,ze tak tuzime po pravach lepsi...nemam ☹ ....co keby sme sa preorientovali na povinnosti....na sucit s okolim,na lasku v rodine,na budovanie manzelstiev a vychovu deti....aby sme raz nenadavali...lebo,to co vychovame sa raz bude starat o nas....
a fakt uz nerozumiem ako nam pomoze rodova rovnost...ak raz nevychovame deti k laske a ucte k obom pohlaviam,nenaucime svojich synov vazit si svoje manzelky a pomahat im,ak sa budemme vecne rypat v sexualnej vychove,no co uz poriesime???nieco ine vymyslime ako nasi rodicia pri nasej vychove???umelo tu niektore baby vytvaraju povedomie o diskriminacii homosexualov,okadecom inom.,....ale ved je to hlupost,nikto nikoho neodsudzuje....ale preco by MNE ako rodicov,mal niekto prikazovat a riadit vychovu???vzor "vyspele"krajiny???
ved prave na tie by sme mali zabudnut a zamerat sa na svoje korene,cerpajme z vychovy a vzorov nasich rodicov,oni pri nasej vychove nedebatovali na MK o diskriminaciach...vychovavali,chodili s nami von,mali nanas cas-aspon sa snazili...teraz???to sa mam uz bat citat rozpravky detom?mam sa bat pokricat,ked bude robit niekomu zle?mam sa bat kazdej modriny,lebo co ked na mna niekto zavola socialku?
nechsihomosexualni partneri pokojne ziju,nech kazdy rodic vychovava deti ako si sam mysli,ze je spravne....ale zakony a nekonecne diskusie k nicomu nevedu....
a ja urcite nemienim detom tvrdit nieco ine ako je,ze existuje princezna a princ a po svadbe budu zit stastne az do smrti...v tej vete je krasne vyjadrena buducnost ludi,kt.sa maju radi a chcu(budu)zit do smrti....

rienok
27. aug 2013

@warholette nech im paci manzelstva, ale tie smiesnosti typu rodic c.1 a rodic c.2 no prepac, matka je matka a otec je otec. Nech mi nehovoria ze vychova dietata 2 osobami rovnakeho pohlavia nenarusi psychiku dietata. V jednom peknom ceskom filme bola riesena problematika matka - syn gay, snazi sa z neho spravit heterosexuala ked v tom z radia hra pesnicka "som gay, som gay" naco ona zareagovala slovami a potom aby z cloveka nebol homosexual..... A je to tak, dnes je moda byt gayom alebo lesbickou, uz nestaci byt slusne vychovany, pracovity a zit podla moralnych zasad. zacinam mat pocit ze biely, heterosexualny, pracujuci rodic je uz neziaduci v tejto spolocnosti. Vzdy sme my rasisti a to ma uz vytaca, ja od nikoho nic nechcem, nikomu do jeho prav nezasahujem tak nech nikto nezasahuje do mojich prav a prav mojho dietata. Vychova na zaklade genderovej rovnosti je podla mojho nazoru zvratenost ktora deti matie

warholette
27. aug 2013

@rienok a to odkial vies? z filmu? poznas nejakych homosexualnych rodicov? poznas nejaky par rovnakeho pohlavia, co vychovava deti? ja ano a rozhodne sa mi nezda, ze by boli o nieco ini rodicia ako heterosexuali.
ja som biela, heterosexualna matka a chcem, aby rovnake prava ako ja mali aj ini, nebieli a neheterosexualni rodicia.
vychova na zaklade genderovej rovnosti je nieco ako vychova na zaklade rasovej rovnosti. povedala by si svojim detom do oci, ze nie je OK nebyt biely? ze niektori ludia sa sice nerodia bieli, ale nema sa s nimi kamaratit, nema si od nich poziciavat hracky a nema ich volat ku vam domov. ano, ma v triede Vietnamku Tran a cernosku Vanessu, ale radsej nech si k nesada a nech ho ani nenapadne sa v puberte s nimi bozkavat. zda sa ti to OK? zda sa ti to, ze niekto je inej farby, ze to zasahuje do tvojich prav a prav tvojho dietata? a teraz si to predstav s homosexualmi? stale je to OK?

rienok
27. aug 2013

@warholette pleties hrusky s jablkami,..... homosexualov poznam este od dob kedy ste vy vsetci este na nich prskali a oni sa skryvali lebo to nebolo in. Je medzi nimi velmi vela slusnych, pracovitych ludi to nepopieram, dokonca si nemyslim ze by v zasade boli zli rodicia. Len by ma zaujimalo, co to dieta aky vzor fungujucej rodiny si odnesie do zivota. Vsade sa pise, ze dieta prebera vzorce chovania od svojich rodicov, ze tak ako sa chova jeho matka/ otec tak sa v buducnosti bude ono same chovat v dospelosti. Tak ako to je s tou ziskanou homosexualitou? Nemyslis si, ze zena je zena a muz je muz co je dane uz aj fyziologicky, takze si nemozem vyberat ci chcem byt muzom alebo zenou? Toto je fakt, ktory sa nezmeni. to ci chce sulozit muz s muzom alebo zena so zenou pride az v case puberty tak ako aj heterosexualom, ze sa chlapcom pacia dievcata a dievcatam chlapci. neobvinuj ma s rasizmu, ja som proti rasizmu ako takemu ale to neznamena ze musim suhlasit s tym aby si tzv. 4% mensina diktovala ako sa budu vychovavat deti heterosexualov...... opakujem NESUHLASIM s umelym vyrabanim dalsich homosexualov a uz vobec nie ak to maju byt moje deti. To je vsetko a prestan uz konecne obvinovat z rasizmu, lebo ja mam pocit, ako som pisala vyssie, ze biely, heterosexualny, pracovity a slusny rodic je obetou rasizmu a je na neho vyhlaseny lov

warholette
27. aug 2013

@rienok ak dieta prebera doslovne vzorce konania od svojich rodicov, prosim ukaz mi tie stovky a tisice homosexualnych rodin, ktore vytvorili dnesne stovky a tisice homosexualov 😝
zena je sice zena a muz je sice muz, ale napriklad jeden z mojich blizkych kamaratov sa narodil ako muz v zenskom tele. momentalne prechadza procesom zmeny pohlavia. takze nic nie je dane na 100 percent. ani telo, v ktorom sa clovek narodi.
rasizmus je velmi podobny netolerancii voci homosexualom. obe su totiz vrodene. pokial nie si michael jackson, tak sa cierna (alebo zlta alebo hneda) narodis. rovnako aj ked si lesba alebo gay.

evkasus
27. aug 2013

@warholette pozname gen zodpovedny za homosexualnu orientaciu?

rienok
27. aug 2013

@warholette dobre vies ako som to myslela, samozrejme ze urcite percento sa s tym narodi to su tie cca 4%. Nerob zo mna idiota. A tych co sa narodia v inom tele je este menej. Kvoli tomu ma byt vychova vacsiny malych deti menena z tradicnych vzorcov mama+otec+deti= rodina na otec+otec+ deti alebo mama+mama= deti ?

evidentne chces zo mna spravit rasistu. mysli si co chces, je mi to jedno, nepoznas ma. Nie vsetko co sa vymyslelo a praktikuje v amerike je pre nas to najlepsie. nevadi, napisala som co som chcela. OPAKUJEM : ja nikoho neodsudzujem a nech si kazdy robi co chce, pokial nechce zasahovat do vychovy mojho dietata

maminuska
27. aug 2013

Dnes je moda vidiet za všetkým rasizmus, islamofóbiu a neznásanlivosť. Taktiež popieranie akýchkolvek biologických statusov, ich znevažovanie a umelé pretváranie .
Ľudia chcú byt tak tolerantní že im už z toho hrabe, a ten kto s nimi nesúhlasí je okamžite rasista, xenofob, islamofob a neviem čo .
Chcem aby Slovensko zostalo Slovenskom , so svojimi tradíciami a koreňmi , bez multikulturalizmu , bez prisťahovalcov ( s výnimkou odôvodnených prípadov ), nechcem aby bola rozbitá tradičná rodina a detom sa podsuvalo že aj rodina s otec a otec alebo mama a mama su tiež pravá rodina, lebo nie su .
Moja najmenšia vie že má pipinu a chlapci maju pipika, to jej uplne stačí v jej veku a dlho by aj stačit malo. Neviem načo by mala zaťažovat si hlavičku nejakou predškolskou sexuálnou výchovou a mat vedomosti o tom že existuju aj homosexuálne páry.

warholette
28. aug 2013

@maminuska obdivujem tvoju zanietenost, s akou sa snazis presadit zastavenie vyvoja. nie sme izolovana krajina niekde na ostrove, kde si mozeme dovolit ignorovat zvysok sveta a veci, ktore sa tam deju. nechces multikulturnu krajinu? ved sa pozri do historie, ako velmi sme ovplyvneni madarskom, nemeckom ci ceskom, ani nie pred sto rokmi sme boli castou rakusko uhorska a ludia bezne hovorili dvoma, tromi jazykmi a patrili do dvoch ci troch kultur. ci to uz sa nerata, lebo to je "nase? a co sa tyka imigracie, nech sa potom nikto necuduje, ze sa k slovakom v zahranici spravaju doslova ako k odpadu, ked sa slovaci doma spravaju presne tak isto k ostatnym imigrantom.

maminuska
28. aug 2013

@warholette zachovanie kultúry a jedinečnosti národa je zastavenie vývoja 🙂, to snáď nie.
je rozdiel miešat európsku kultúru postavenú na určitých zásadách a princípoch kam patria európske národy a rodziel miešat kulturu Blízkeho východu , kultúru Afrických národov s europskou kulturou a snažiť sa zlúčit nezlučiteľné klutúry dokopy.Čistá utópia.

syringa
28. aug 2013

@warholette ked sa o tomto zacalo davnejsie hovorit, mna zaujala jedna vec, ak sa dvaja pedofili dohodnu, budu sa tvarit ako homosexualny parik, a adoptuju si deti ktore budu zneuzivat, kto im na to pride??? je to podla mna velmi zneuzitelne ☹ chapem ze homosexualny par moze tak isto tuzit po detoch, ale ruku na srdce, kolko chlapov fakt tuzi po detoch, starat sa o nich, to je skor problem zien, ktore maju materske pudy a tuzia po detoch, ale chlapi? mne je kazdy chlap co ho taha k malym detom podozrivy, vsade je tolko uchylov, ze sa mi zda byt na hlavu postavene este im davat moznost ako sa k vsetkemu dostat legalne 😒
a to nehovorim ze existuje vela psychologickych studii o tom aku ulohu zohrava matka a otec, a kazda tato uloha je velmi dolezita pre vyvoj dietata, dcera - aky ma s otcom vztah podla toho si buduje vztah k inym chlapom, vybera si ovplyvnena otcovym vzorom, jej sebadovera je ovplyvnena vztahom otca k nej, tak isto syn potrenuje chlapsky vzor, s kym sa moze stotoznit, dve zeny akokolvek milujuce nenahradai otca 😒
pamatam si nie na jeden priklad ked deti z rozvedenych rodin, doslova behali za druhymi chlapmi lebo im ten otec velmi chybal, chlapci aj dievcatka

cecil36
29. aug 2013

Mozete mi sem dat niekto realny navrh a nie krestanske kecy? Nikde som totiz nenasla, co a v akej forme bolo predlozene do parlamentu. A ak toto nie je, je zbytocne spekulovat o blbostiach co by bolo keby bolo 😉

marika6
autor
29. aug 2013

copy z prvého príspevku:
Ide o tento dokument:

http://www.radavladylp.gov.sk/celostatna-strate...
Ide o
velmi pravnicky prespekulovany dokument, takze mnohe veci sa z neho daju len
velmi tazko vycitat, ale ak bude teraz v septembri schvaleny, stane sa pre
SR zavaznym a bude nasledovat uprava legislativy a zavadzanie opatreni,
ktore sposobia:

evkasus
29. aug 2013

@cecil36 okrem samotneho dokumentu treba pozriet aj prilohu, ktora tvori podklad a je jeho sucastou. Ma 40 stran. Je na tej istej stranke. O osude strategie rozhodne vlada 4.9.
Pre vlnu kritiky ju mozu oddialit a odporucit na prepracovanie. Mnohi tvrdia, ze tato "strategia" nema ani prvky strategie a je ideologicka.