Ahojte, prosím vás tie ktoré bývate v byte so psom a máte malé detičky. Ako chránite psa pred kliešťami? Máme maltezačku ktorej nechcem dávať chemické tabletky (má dosť citlivé trávenie) a pipety na srsť neviem či sú vhodné.. Malý má 9 mesiacov a začína ju naháňať a hladkať 😅 no a samozrejme že tie rúčky si dá občas aj do pusinky… Alebo sú lepšie pipety na prírodnej báze ktoré by malému nemali nijak uškodiť? Sú vôbec účinné a ak áno, tak ktoré to sú? Pripadne ak máte skusenost s ultrazvukovým príveskom na obojok, sem s ňou. 🙂 vďaka.
Opýtaj sa priamo veterinára, či v lekárni, kde majú vet. liečivá. Naš 13r už nemôže Bravecto, pipety neprichádzajú v úvahu, keďže mame 2 psíkov (plus 9m dieťa) aj psíkovia navzájom si to pooblizuju... Ponúkli nám tablety na odcervenie, ktoré účinkujú aj proti vonkajším parazitom a sú šetrnejšie. Neviem ale presný názov. Starší ich dostal už 2x a zakaždým v pohode a to má už chudák veľké zdravotné problémy. Mladému dávame Bravecto, to je predsa len účinnejšie.
My zvažujeme niečo takéto https://www.dynamicshop.sk/obojky-proti-kliesto... je tam napísané, že je to bezpečné aj pre deti, ktoré sa so psíkom budú hrať
@snehulak77 Noo to vyzerá fajn.. vďaka za tip 🙂
My mame obojok foresto vydrží polroka nikdy nemala kliešťa keď ho mala
@54tinka54 naša dostala Simparicu z iného dôvodu ani nie pred 2 mesiacmi a už nosí veselo zacicaných kliešťov. Tento rok vyzerá byť na klešťe veľmi "bohatý". Na nás používam prírodný repelent na báze eukalyptového oleja, plus sa všetci prezeráme večer pred sprchou. Zvažujem to vyskúšať aj na psov, máme 3 a bývame hneď oproti lesu. Po každej prechádzke psov prečešem a poprezerám, takto sa mi ich darí odhaliť cca 95%. Mnohí odporúčajú pridávať do stravy pangamin, ale pôsobiť začne vraj až za také 2 mesiace. Ešte chcem skúsiť nimbový olej, je veľmi účinný, len nepáchne úplne najpríjemnejšie. Používame ho do prírodných postrekov na rastliny a do domácich mydiel.
@jjanulienka a môže sa aj pri malých deťoch?
@zuzanaam no len simparica má účinnosť 5 týždňov tuším, čiže treba ju dávať dosť často (to je nevyhoda). A striekať tieto prírodné repelenty je fajn len pri bábätku ktoré sa už samo pohybuje hladká psa to asi nie je najlepší nápad.
@54tinka54 nemyslím si, že dieťa natoľko obchytáva psa, aby sa na neho prenieslo veľké množstvo silice. Povedala by som, že skoro nič, keďže sú silno prchavé a nanášanie treba často opakovať. A keby aj, tak určite ublížia menej, ako tie chemické "sajrajty". A ten B vitamín je z tohoto hľadiska bezpečný úplne ako aj vyčesávanie.
@54tinka54 ja mam psika,my mame Bravecto, plus sampon proti kliestom, ale za mna deti maju ten ultrazvukovy privesok proti kliestom, psa po kazdej prechadzke kontrolujeme (je to kratkosrste plemeno s bledymi chlpmi,tak sa to da), plus deti kontrolujem kazdy den pri kupani,ci nemaju kliesta deti (lebo jednak to mozu dostat od psa ale tiez si to mozu doniest na sebe). Plus starsi je ockovany proti encefalitide, ale aj tak kvoli borelioze ktora je rozsirenejsia (za posledny rok ju mali 3ja ludia v mojom okoli) mi povedala pediatricka,ze je lepsie ich kazdy den kontrolovat.
@54tinka54 ci funguje, zatial neviem. Mali sme ho v minulosti na psovi, ale po 3 vychadzkach to zariadenie bolo uplne pokazene (niekde sa stratilo vnutro, kedze pes je “besny”), preto to na nasho psa uz nekupujem (ale ona je iny pripad, v jeden rok mi rozkusala 3 antikliestove obojky…) a tento rok som tie privesky kupila detom, ze uvidim, ci to bude fungovat. Zatial som na nich kliesta nenasla, ale ci je to priveskom,netusim, poviem po sezone 😉
@54tinka54 odporucam sa rovno poradit s veterinarom, moznosti je vela. Obojok nie je ta idealna cesta. Teda zalezi aky a vet vie presne , ze s cim sa da a neda fungovat aj pri tom kontakte