Uvazujeme o stavbe domu kde bude obyvacka spojena s kuchynou. Nakolko som s tym doteraz nemala ziadne skusenosti, ra si necham poradit. Viem, ze to ma svoje pre aj proti. Ake mate s tym skusenosti vy? Vyhovuje Vam to ci ani nie? Vdaka
Jedine dve nevýhody sú, že zápach z varenia sa šíri všade a rovnako únik tepla počas vykurovacej sezóny do veľkého priestoru. Ostatne sú len praktické výhody, pri varení mozes pozerať tv, si v kontakte s návštevou, ak niečo v kuchyni ešte chystáš, pri varení sa vieš rozprávať s mužom, deťmi, ktorí sa hrajú, ležia na gauči, otvorený priestor nepôsobí stiesnene, aj keď sú jednotlive miestnosti male, v prípade návštevy si vieš jedálenský stôl posunúť viac do priestoru, že sa nebudete tlačiť a pod..
Zalezi aky velky priestor mate k dispozicii a aky tvar. Mne sa nepacia spojene velke obdlzniky kuchyna stol obyvka ked nevies kde si 😀 podla mna to zalezi od vela faktorov. Najma ako zijete vy ako rodina.....
Ked uz spojene tak skor v tvare L alebo v tvare U.
U nas napr je velka oddelena kuchyna ale ze fakt velka s dvoma linkami a stolom pre 6-10 osob.a vyhovuje nam to tak. Ked su deti mensie mat na ne vyhlad je lepsie . Naozaj sa zamysli ako fungujete ako rodina
ešte pridam jednu nevyhodu. ak pride navsteva, tak vidia "bordel" v kuchyni. Ale tak, zalezi od konkretneho usporiadana, ciastocne predelenie...
ale inak za mna by som jednoznacne chcela spojenu
My máme spojenú kuchyňu s obývačkou veľmi som to tak chcela ale musim sa priznať uz by som dotoho nešla.. Presne ked varim tak všade je to cítiť a ked napr.pustim digestor tak je to samozrejme počuť aj v obývačke.. Ale presne tak záleží na tom aký je priestor veľký.
my sme zrutili stenu v byte ale potom som to lutovala...ked este mala iba lozila tak mi to aj vyhovovalo ked som sa na nu mohla vidiet a varit..ale potom som sa chcela pred nou aj zavriet hlavne poobede ked uz bol muz doma a ja som musela umyvacku nakladat a tam noze a veci co by nemusela porozbijat ...tiez bordel sa neda skryt pred navstevou ,niektore zeny maju radi ked im deti stahuju veci z linky a hraju sa s hrncami..a varia s maminkou..ja to nemam rada...ked bude starsia este sa vymota v kuchyni( budem ju viest k tomu aby mi pomahala)
My máme zvlášť kuchyňu a zvlášť obývačku, hoci dvere nemáme ani do jednej. Chceli sme to tak, lebo, ako tu už bolo spomenuté, v kuchyni je väčší neporiadok, počuť keď je pustená umývačka, keď sa púšťa voda a podobne.
no teraz prakticky vsetko nove co sa postavi je takto riesene ale mne sa to velmi nepozdava, ked volaco v kuchyni zasmrdi tak je to hned citit aj v obyvacke, ked ja hucim s mixerom alebo cimsi tak manzel nadava, ze nepocuje televizor, ked bucham pri vareni a chce si zdriemnut tak musi ist do postele aby sa mohol zavriet. neviem, podla mna to vobec nie je prakticke
Smraaaaad na porazenie!!!!
Ja to mam zvlašt na byte nedala som sice dverw ale asi dam. Nevyhody hluk z kuchyne, keď niečo muž pozera v tv len volume pridava, smrad, a bordel musiš hneď spratať ak ma prisť navšteva. Eštw u našich sme mali spolu, časom dorobena stena ale nechany otvor velky a teraz už su tam zasuvačky 😊. Osobne nechapem tie otvorene priestory ja v tom vyhodu nevydim
@marienka24 sprav kompromis..nechaj spojenú ale iba priečkou ako píše @marienka24 bez dverí..lebo ked vyprážaš vo veľkom tak ti smrdí aj obývačka...a tiež si musíš uchovávať tip top kuchynu ked to máš otvorené na verimboha...
No my už stávame dom a chcela som všetko otvorené.Teraz som v byte a mám to oddelené.Ked varím tak som sama v kuchyni a moji si kľudne pozerajú telku alebo niečo podávajú.Ked je návšteva taktiež odbieham do kuchyne a niesom s mimi.Mam bratov a jeden má oddelenu a druhý spojenú.Podla toho som sa aj rozhodla ako chcem ja.Ked sme u jedného tak sami sedíme v obývačke kým ona nachysta nejakú kávu...Stále odbieha.Ked sme u druhého a svagrinka ide spraviť nejaké občerstvenie tak kľudne sa môžme baviť ďalej.A Vianoce ja zavretá v kuchyni a oni pozerajú rozprávky.
Ak ti nebude variť vôňa z kuchyne, tak by som sa nebála do toho ísť, práve to je vec, ktorú mnohí považujú za nevýhodu 🙂
Ja v tom vidim len same vyhody a to som uz byvala vselikade takze mam z cim porovnavat. Kuchyna byvala vzdy take centrum domu, vacsina beznych navstev sa tiez rada usadi do kuchyne a caka na svoju kavu, to musi byt fakt nejaka oslava nachystana v obyvacke aby sa ludia premiestnili tam.
My mame malicky dom 70 m2 a samozrejme ze je kuchynoobyvacka, nad inym som ani neuvazovala. V strede je starozitny velikansky stol, to je take centrum diania, sadaju si zan navstevy, dcera pise ulohy, ja obcas nejaka praca na PC tak to prenesiem tam.
Kuchyna je prisposobena tomu ze je sucast obyvacky - dala som si zalezat na vybere digestora ktory je naozaj vykonny a malo hlucny, vedla sporaka je hned okno. Ladnicka aj umyvacka riadu su vstavane v linke.
Bordel v kuchyni nemavame. Spinave riady sme si zvykli davat hned do umyvacky, pri vareni priebezne spratavat a hlavne nenechavat ziadny curbes po dovareni. Takze navstevy sa mozu pohorsovat nad inym bordelom v dome, kuchyna byva v dobrom stave.
Co sa tyka hluku z varenia pri pozerani TV tak to u nas fakt nehrozi. Pozerame film vecer spolu ked je vsetko hotove. Okrem varenia je u nas urcity objem prac ktore musia byt denne - treba zakurit v peci, s dietatom ulohy skontrolovat, psa zobrat na prechadzku - zradlo mu nachystat, raz - dva krat do tyzdna oprat, povesat, zvesit pradlo, pospratavat vseobecny bordel, umyvacku vylozit.. a ked uuplnou naahodou nieje ziadna praca rada zamestnam niekoho v kuchyni a supu mi zeleninu napriklad.
To zase ja som v tomto zasadova, domace prace sa delia medzi vsetkych clenov rodiny takze mi nikto len tak nerelaxuje pred ocami ked ja makam
Podla mna je obyvacka spojena s kuchynou priserna. Mala som to tak v byte skoro 10 rokov a som ledva rada, ze teraz mame obyvacku a kuchynu oddelene. Teraz mam v pohode na linke vylozeny kuchynsky robot, blender (kazde ma cez 10 kil), miesta dost aj na malu ruru a kuchynske hovadinky, v obyvacke by to vyzeralo otrasne. Ak je doma muz, varime spolu (alebo sa motame jeden druhemu pod nohy), decka v obyvacke okupuju televizor a my mame vzacnu prilezitost pokecat si. Pre navstevu mam alebo pripravene vopred alebo sedi v kuchyni. Ak mi prihori cibula, zavriem dvere, otvorim okno a je pokoj. Cucat na televizor pri supani cibule nemusim 😀 Za mna rozhodne oddelene miestnosti.
20 rokov som mala spojenú obývačku s kuchynou. Teraz 4 roky sme v novom prerobenom a kuchyňu mám oddelenú posuvnými dverami.
Nevýhod spojenia 2 miestností je veľa. Ja som pociťovala, že čím sme boli starší /my + deti/ tým mi to viacej nevyhovovalo. Hučala chladnička, umývačka, pubertiaci prišli z rande a začali ješť, hrmotať, nakoniec si neodložili taniere, lebo boli unavení.....My rodičia zapozeraní do TV a ony nás rušili. atd, atd...
@marienka24 ako vidíš, 100 ľudí 100 chuti, niekto si chváli, niekto to neznáša. My mame otvorený priestor a obývačku spojenú s kuchyňou. Mne to vyhovuje a páči sa mi to tak. Vôňa z varenia sa síce šíri celým domom, ale na spalnach mame dvere, takze tam je to Ok. Osobne mi nevadí, keď dom rozvoniava čerstvo upečenym koláčom. Samozrejme sú aj menej lákavé vône pri varení, ale či tomu pomôžu nejaké dvere v kuchyni som si neni istá. Čo sa týka hluku v kuchyni, u nás sa nezvykne vysedávať moc pri telke, ale keby to niekomu veľmi vadilo môže ísť do bonusovej izby, na poschodí taká rodinná izba s TV, PS, klavír, knižnica, mame tam spoločenské hry a pod. Pri návštevách je tiež vyhodnejsie mat to spojené ako odbiehat niekde do kuchyne. Čo sa týka neporiadku, po varení hneď odkladam, dávam veci do umývačky, umývam, nenechávam veci rozťahané po celej kuchyni, nemám to rada ani v iných izbách, to že návšteva uvidí hrniec na sporáku, umyté riady v drese, či fľašu minerálky na pulte mi nevadí ...
je to super, moderné a keď je kuchyna od obyvačky oddelená iba barovým pultom, je to velmi pekne, teda aspoň mne sa to veľmi páči.
Za mna super,mame to takto vyriesene v byte a nemenila by som🙂
Ja som s tým spokojná, len podľa mňa, lepšie to je tak, aby nebolo z obývačky vidieť neporiadok v kuchyni..
výhoida je že máš prehlad a tzv.všetko pokope. Nevyhoda je že ak variš, vypražaš, je to citit uplne všade. Ale čo ti ožem doporučit. Barovy pult a stoličky. SUper vec.
pači sa mi, ak v takto multifunkčnej miestnosti dominuje vleká sedačka a pekna kuchynska linka
tiež to tak mame a deli nam to barovy pult. Je to super v tom, že možeme byt všetci tzv. v jednej miestnosti. Len pravda je, že ty vone z kuchyne su potom aj v obyvačke. Chce to viac vetrat
My zjeme asi pol roka v novom dome, mame otvorenu kuchyñu/jedaleñ/obyvku v tvare L, a na boku je otvorene schodisko. Kedze sme predtym mali dom, kde bolo vsetko oddelene a nevyhovovalo nam to, vyriesili sme to takto a sme spokojni. Z kuchyne aj z jedalne je vyhlad na bazen a na terasu(tam obedujeme po cely rok), je to velmi pohodlne, z jedalne sa vychadza priamo tam cez obrovske zatahovacie dvere, ktore su po cely deñ otvorene(je tam sietka). Velmi zalezi na zivotnom style rodiny, u nas nejaky smrad z varenia nehrozi, sme skor salatovi a maso ci ryby grilujeme vonku, kedze tu na Kanarskych je najvascia zima 18-20º cez deñ v januari, tak nie je problem.
nove byty, ktore sa teraz stavaju už maju spojenu kuchynu s obyvačkou. Je to uplne bežne. Mne osobne sa to pači, je to moderne. Mam to aj ja a nechala som si to oddělit barovym pultom. Vyzera to velmi pekne
Za mňa toto spojenie je úplne top☝️ a nevýhodu som že 3 roky nenašla. Za mňa je to praktické, stále vidím čo sa v dome deje keďže väčšinou sme v obývačke aj deti. Mám 7 mesačne bábo ktoré sa guľa všade a stále ho vidím. Za mňa je to veľká výhoda. Však ak by vám to vadilo postavíte sadrokartónovu priečku a máte to oddelene
Mám obývačku prepojenú s kuchyňou. Bývam takto 11. rok, ale znova by som takto dom nepostavila....Takže za mňa nie
@marienka24 teraz uz skoro vsetky domy maju spojenu kuchynu s obyvackou...mame to aj my, aj ked mame este taku priecku a za nou je obyv.stena +tv
Nemame to az tak uplne prepojene, z gauca vidime na jedalensky stol a chladnicku a maly kusok linky....ja som chcela, aby to nebolo uplne cele otvorene...