Obyčajné zásielky sa od 1.1.2025 rušia

3. dec 2024

od Januára sa všetky obyčajen zásielky Rušia :( ak budete chciet poslat čo i len tričko uz to pojdecez poštu ako Balík !!!!!! Dnes mi to oznamila Pani pri okienku ked som posielala obyčajne zasielky

viestta
3. dec 2024

Obycajne listove zasielky sa nerusia, menia sa len pravidla co moze byt ako obycajna listova zasielka poslane

sweet20
3. dec 2024

A kde je problem?

sweet20
3. dec 2024

@viestta to je tiez pravda

janai1
3. dec 2024

No a ešte budú aj zdražovať

suzy2508
3. dec 2024

Pošta je za mňa katastrofálna inštitúcia. Ak nemusím, nikdy si cez nich neposielam a využívam radšej výdajné miesta a balíkoboxy. Už niekoľko rokov sledujem, že úplne zaspali dobu oproti ostatným konkurentným prepravcom a je to podľa mňa cesta do pekla. Napr v mojom okolí ju využíva minimum ľudí a väčšina sa jej oblúkom vyhýba.

sella38
3. dec 2024

@sweet20 že už sa neoplatí nič posielať cez poštu. Ak budeš chcieť poslať - ako píše pani hore - napr. len tričko, tak za poštovné zaplatíš ako za 2kg balík, pritom doteraz si to mohla stále poslať lacnejšie ako "list".

sweet20
3. dec 2024

Staci popozerat na internete.. vsade o tom pisu https://www.techbyte.sk/2024/10/oficialne-posta...

oceanahory
3. dec 2024

Obycajnu postu pouzivaju uz davno iba odvazni ludia...ja som posielala a aj som si davala poslat vsetko doporucene a este aj s tym som mala casto opletacky na poste 🤬....
Ja si uz vsetko davam posielat a aj odosielam iba Packetou. SK posta ma uz ani nevychadza lacnejsie a nestoji mi to za tie nervy, pri dohladavani balicka, hadania sa s postarkou alebo pani pri okienku na poste!

hsara99
3. dec 2024

@suzy2508 presne. Pre mňa bol posledný klinček v rakvy s poštou to, keď mi balík z Čiech prišiel za dva dni a cez postu za 8 dni aj to po niekoľkých telefonátoch. Cele zle

maranco
3. dec 2024

@hsara99 ja som v rovnaký deň ráno poslal doporučený list poštou a cez obed balíček cez packetu, obe šli do Česka do rovnakého mesta.
Balíček packeta prišiel na druhý deň a list poštou na 5. deň.

btus
3. dec 2024

@sella38 no, ale ak to dáš do veľkej obálky, tvrdej, tak nezistia, čo je v nej. A nepoistiť. Či už ani tak nie?

muchotrafka298
3. dec 2024

@btus tam bude dany nejaky rozmer, len som si nepamatala ze kolko cm presne. A vsetko ostatne bude musiet ist ako balik.

princeznazvychodu
3. dec 2024

Uprimne sa priznam, ze som prekvapena tolkou odvahou posty. Ich sluzby su nespolahlive, pracovnicky neochotne, este tou cenou si drzali tych par skalnych zakaznikov. Po tomto kroku uz ich dorucovatelske sluzby nebude vyuzivat nikto.

autor
3. dec 2024

@viestta ano za Listovu zasielku sa povežuje už len List

viestta
3. dec 2024

Takze, listove zasielky posta nerusi, ako pises. Len sprisnila podmienky. To je sakra rozdiel

btus
3. dec 2024

@muchotrafka298 no, ale obálka A4 predsa nemôže ísť ako balík? Veď bežne sa posielajú také obálky.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiwi3
3. dec 2024

zjavne skor ci neskor prejdu na system posta v potravinach a pod, v zasade nieco ako packeta, kedze teraz pridu o cast zakaznikov a inak to ani nebude udrzatelne.
druha vec je, ze takto to funguje skoro vo vsetkych krajinach europy. a aj s tymi zasielkami, ze ako list sa da poslat naozaj iba plochy list.

modry konik by mal nieco robit, ak si chce udrzat navstevnikov, ktori sem chodia prioritne kvoli bazaru. teraz budu jednoznacne profitovat platformy, ktore funguju cez kurierske sluzby. ajtak sa tu 15 rokov nic nezmenilo a je to trochu zastarale.

janai1
3. dec 2024

@btus obálka A4 s dvoma papiermi určite nebude mať rovnakú hrúbku ako tričká v obálke...
Ak ti to tričko prejde cez ten otvor na pošte tak to môžeš poslať ako list
Ide o rozmery a váhu, všetkým je srdečne jedno čo v tej obálke máš

taktotedanie
3. dec 2024

@janai1 u nas na poste mame okienko, ktore je zatvorene a ked pride niekto tak pani postarka ho otvori a tak to ma vela post takze az tak pravda to nieje

elanor
3. dec 2024

@sweet20 tam, ale pise iba o zdrazovani. O zmeni podmienok pre prepravovany baliky/listy, tam niet ani zmienky. (zatial)
A to, ze to rozpravaju postarky, nie je nic oficialne, aj zeny co robia na poste to tu uz v nejednej diskusii priznali, ze zetial nic take neplati, ale ludom to musia rozpravat, lebo na nich tlacia v praci.
Dokial sa oficialne nezmenia podmienky, nieje o com, a posielat ako doteraz sa da len sa netreba nechat odbyt.
Az budu nove podmienky, potom sa treba zariadit inak.

janai1
3. dec 2024

@taktotedanie celkom nechápem na čo reaguješ?

autor
3. dec 2024
lenkakravcova
3. dec 2024

Chcú asi skrachovať. Postupne ale isto. Inak ich konanie nedáva zmysel.

alantroj
3. dec 2024

Postu zo zasady nepodporujem. Je to katastrofalna institucia a o pristupe k zamestnancom nehovorim. Jedine co som posielala boli tieto "listy" cize male "balicky" ked som niekomu za postovne chcela darovat kvety a pod. Takto uz u mna skoncia uplne.

barrilla
3. dec 2024

vidím, že už aj bazarove obchody na MK budú stagnovať

refly
3. dec 2024

Problém: odbúdajú nám zákazníci, lebo naše služby stoja za prd a sme predražení
Riešenie: zdraženie a zrušenie tej jednej dobrej veci, čo máme.

Cool. Jedinú páku, čo pošta mala bolo posielanie mrňavých mini vecí "ako list". Ak to zrušia, tak fakt nie je dôvod zablúdiť na poštu.

muchotrafka298
3. dec 2024

@btus ja nikde nepisem o obalke, pisala som, ze sa bude dat poslat listova zasielka iba do urciteho rozmeru.

muchotrafka298
3. dec 2024

@princeznazvychodu no mna uz tato ich odvaha ani neprekvapuje. Otrasne sluzby, dlhe dodacie lehoty, o ochote niektorych zamestnancov ani pisat nebudem a stale si myslia,ze vlastne je vsetko OK.

snehovakralovna
3. dec 2024

@sella38 mne uz minule odmietli zobrat zasielku ako doporucenu do 2 kg. Musela ist ako balik.