Dobrý deň idem sa s vami poradiť mala som telefonovať v ktorom mi povedali,že podľa mojej IP adresy zistili moje telefónne číslo a,že som urobila podvod,že som predala kočík a neposlala ide o sumu 40€ a teraz ju vymáhajú odo mňa lebo,že to budú riešiť inak ale nie je to pravda neviem o Tom nič v živote som kočík nepredávala deti mám už veľké takže kočík už dávno nemám ako to mám riešiť? V telefóne mi povedali že pošlú políciu že to budú riešiť moja IP adresa...číslo účtu som sa pýtala na aké poslali no to s mojím vôbec nesedí ale IP adresa podľa ich slov áno ďakujem za všetky rady
Ignorovala bych to. At poslou policajty.
Cely ten telefonat bude asi podvod a sposob ako ta zastrasit a vytiahnuť z teba prachy, aby si mala pokoj. Zatial by som na to nijako nereagovala. A presne ako sa pise vyssie, zavolala by som na policiu ja ze mas taketo otravne telefonaty z taketo a takeho cisla..
Ved nech poslu policiu, ak si nic nepredavala, cislo uctu nesedi, tak co akoze ti kto nasije!?
Asi z teba budu chciet vymamit poslat peniaze, nedvihaj cudzie cisla..
Takže len peniaze chcú vytiahnuť ale nemôžu nič dokázať že? Keďže som hneď pýtala číslo účtu povedali mi a vôbec nesedí s mojím oni sa stále IP adresou bránili že to je dôkaz...
Inak ani nezvyknem predávať raz som predala mixér nový ale pre mňa nevhodný darček potom ešte topánky ktoré mi nesadla veľkosť zle číslo soľ objednala a odvtedy nič...a teraz takýto telefonát
no to nie je ziaden dokaz IP adresa je dynamicka takze nemaju pravdu a posli ich domteolych krajin resp povedz ze este raz a ty das trestne oznamenie za vyrazanie
Jasne ze nemozu nic dokazat, neplas sa.. za prve si nic nepredavala, za druhe nesedi cislo uctu, za tretie ak sa ti este ozvu, kontaktuj policiu vo veci vydierania, vymahania... A len tak na okraj, internet co pouzivas predpokladam doma, je pisany na teba alebo na manzela?
číslo účtu ani nemôže sedieť s tvojím- logicky chcú peniaze na svoj účet nie na tvoj. ak nemali utajené číslo kontaktuj políciu že sa ti z toho čísla vyhrážali a čo s tým oni vedia spraviť.
@malebiele je písaní na mňa wifi používame v celom dome
Aj keby realne niekto ich podviedol, policia velmi rychlo pride kto je majitelom uctu. Ak cislo uctu nesedi, ziadne peniaze ti "neprisli" ako si sa asi mohla obohatit na ich ukor? No ziadno. IP je dynamicka to je blud. Nikto ich nepodviedol, len skusaju kto naleti a posle prachy. Bud ignoruj, ak chces mat svedomie kludne chod na policiu ty, ze ta krivo obvinuju
@bavlnka92 nie oni mi volali že tam som vám ja účet poslala 40€ a ja že kam ako kedy? Pozriem výpis účtu hovorím a oni povedali číslo účtu a úplne iné ako moje
@basullinka toto som sa s nimi hádala že ako to keď moje číslo účtu nesedí a stále mi tvrdili a argumentovali s IP adresou a nakoniec má vypli že zajtra mám očakávať políciu lebo moja IP adresa...
O ničom inom ako IP adrese nerozprávali
Povedali ti ich meno?
Najprv mi volal akože policajt že moje číslo telefónne zistil cez IP adresu a to a to je vo veci a potom mi volala sestra akože tej ktorú som oklamala že mám zajtra očakávať políciu...
Urcite by policajti takto promptne riesili 40 eur :D
@basullinka nie meno vôbec najskôr mi volal akože policajt ktorý sa tiež nepredstavil a potom vraj sestra tej ktorú som oklamala...
@basullinka ale chápeš že nič mi nepovedali stále iba IP adresa
Že to je najväčší dôkaz že mám čakať políciu že môžem byť rada že má upozornili
Na ucte mas doklad o tom ze ti nikto ziadne prachy neposlal, takze sa nemas coho bat... Co sa netu tyka, podla IP adresy mozu akurat tak zistit tvojho poskytovatela, nie cislo telefonne na teba, to nemoze poskytnut ani poskytovatel internetu - ochrana osobnych udajov. Aj keby vedeli ako sa volas a poznali tvoje telefonne cislo, este stale si za prve mozu vymysliet tvoju IP adresu, povedali ti ju, sedi? Btw IP adresa ako sa pise vyssie nemusi byt len dynamicka, ale aj staticka. Aj keby sedela, stale mas doklad v banke ze nikto ti ziadne peniaze neposlal, takze si chranena. Ak sa ozvu, zavolaj policiu ty
Nekomunikovala by som s nimi vobec.....IP adresa sa meni a nechapem ako ju spojili s cislom uctu. by som im povedala, ze na nich podas trestne oznamenie za vyhrazanie sa.... ide o jasny podvod. zablokuj si ich telefonne cislo
este raz a pomaly podla IP adresy ta identifikovat nevedia pokial nemas zaplatenu staticku IP co s takmer urcitostou nemas
IP adresa sa prideluje dynamicky a ak mali poskodeni cislo uctu policia si vie v pohode zistit majitela a sli by podla toho
A ten akoze policajt ti volal z cisla od policie ci z klasickeho ako mame my? A povedal ti cislo odznaku? Pretoze vydavat sa za policajta je tiez minimalne priestupok ak nie trestne cin. Takze napis si cisla, meno toho policajta a chod ty na policiu
@loginexistuje neviem ako mám IP adresu vôbec som ju ešte neriešila proste mám wifi a iné neriešim...
@basullinka policajt sa vôbec nepredstavil volal z normálneho čísla začiatok 0909 nič mi nepovedal len že mi volá na základe toho že moja IP adresa sedí s podvodom ktorý bol urobený na tú a tú osobu...
a este ma napadlo, za 40 eur by do toho realne ani policia nezasahovala... tresnty cin je od omnoho vyssej sumy
Ak vies ich tel.c., asi by som na tu policiu skocila. Urcite volali viacerym. Odpovede si uz dostala. Ja len dodam, ze pre 40€ by ta policia isto neriesila a kedze je to cele vymyslene, nemas sa coho bat. Zablokuj cislo a mas pokoj.
ohlasit na policii a dalej ignorovat.. typicky priklad podvodnikov, ktorym stale niekto naleti..nechapem, ze sa tym vobec zaoberas
Se ti divim, ze s tim vubec ztracis cas. Je to blabol
Tak ich predbehni a kontaktuj policiu ty.