Obutá návšteva

5. júl 2022

Ahojte, prosím Vás preháňam alebo sú moje pocity normálne?
Cez víkend sme mali návštevu, pár (muž, žena), samozrejme som vyluxovala cely dom, urobila pohostenie. Koberce mám svetlé, skoro biele, čisté.
Návšteva vošla dnu obutá so slovami že sa nevyzujú a topánky majú čisté.
Chodili aj po kobercoch. Navyše mám malé deti ktoré sa hrávajú aj na zemi.
No ostala som v nemom úžase. Prišlo mi to vrcholne nevhodné a neslušné. Mala som k dispozícii čistonové papuče ktoré si mohli obuť, ak neradi chodia bosí.
Čo si o tom myslite? Preháňam ak mi to vadilo?

kabinka11
5. júl 2022

Aký mali dôvod nevyzut sa? K nám keď niekto príde hneď ponúkam papuče.

mable123
5. júl 2022

Myslim si, ze mali obute tyzdnove ponozky prave v tej chvili 😂 nevyzut sa mi pripada dost drze a osobne by som ich dovnutra ani nepustila...

riskoh
5. júl 2022

Toto by vadilo aj mne,môj dom-moje pravidlá!

mima1
5. júl 2022

Tak niekde je to normalne. Ja by som ich poprosila vyzut aj za cenu ze by sa nahnevali a mali by odist.

janka_23
5. júl 2022

Tvoj dom tvoje pravidlá. Jasne by som im dala najavo ze bud sa vyzuju alebo môžu ísť. Vrchol drzosti toto.

prasiatko30
5. júl 2022

A to boli slovaci?

kubkovamama
5. júl 2022

Neprehanas a ja by som návštevu rozhodne takto nenechala obutú behať po dome alebo byte.Pre.mna to je vrchol neslusnosti a drzosti voči hostiteľovi bez ohľadu kto to bol,či rodina alebo šéf alebo kozmonaut.Mala si im.priamo povedať

autor
5. júl 2022

@kabinka11 netuším aký mali dôvod. Či im bol problém zohnúť sa k topánke alebo fakt neviem. V chodbe mám aj sedačku na prezutie, obuvak, papučky…

simsalabim
5. júl 2022

A ty si im nic nepovedala?

autor
5. júl 2022

@prasiatko30 áno slováci

lenullla
5. júl 2022

Je to veľmi jednoduché. Ústa sú na to,aby sme ich použili 🙂 Pokiaľ Ti to vadí,treba ich slušne poprosiť,resp.im oznámiť, že sa majú vyzuť,lebo si nepraješ,aby chodili dnu obutí 🤷 trošku asertivity by nezaškodilo, veď Ty si doma 😉

mata1001
5. júl 2022

Sa čudujem, ze si im nepovedala...

autor
5. júl 2022

@kubkovamama
@simsalabim
Mala som už na jazyku že im slušne niečo poviem, bez ohľadu na to ako by to zobrali… ale nakoniec som sa vykašľala na nich. S myšlienkou že ja sa k ním nabudúce tiež nevyzujem!
Chodia k nám asi 2x do roka, stalo sa to prvý krát.

pribinak
5. júl 2022

A ty si čo nič nepovedala? Dala by som pred nich prichystané papuče a slušne ich vyzvala aby sa prezuli
Čo sú v americkom filme?

kika900
5. júl 2022

myslím, že len Slováci majú taký milý zvyk vyzúvať a vyzliekať hostí. Ja si ešte pamätám, ako sa hosťom hovorilo, prosím nevyzúvajte sa.

ckocka
5. júl 2022

Slušne niečo povedať ak ti na tom záleží by bolo zaiste účinnejšie.

sasa1310
5. júl 2022

Milujem tieto bezduché výkriky do tmy. Však keď ti to vadilo, mala si si otvoriť ústa. Teraz zbytočne budeš zakladať diskusiu. My sme u teba obuté nebehali.

mable123
5. júl 2022

No nic druhy krat kup navleky v lekarni a pomaly uz mozes kupit aj respiratory dopredu😂😂😂

autor
5. júl 2022

@sasa1310 píšem otázku, lebo fakt som ostala ako obarená, ja sa nepytam na radu či som mala alebo nemala niečo povedať. Pýtam sa ci je bežné sa na návšteve nevyzuť.

mimi3008
5. júl 2022

Je to katastrofa, ja by som im povedala, ze u nas sa vyzuvame. Raz som tak manzelovho uja poslala vyzut sa...

ckocka
5. júl 2022

Vo vačšine sveta je skor bežné sa nevyzuť.

pribinak
5. júl 2022

@kika900 tak to sa mýliš. Majú ho aj iné národy

barbaratothovaa
5. júl 2022

Hlavne tí ľudia mali mať toľko slušnosti aby sa vyzuli , veď to je samozrejmá vec že keď idem na návštevu tak aj bez toho aby mi ponúkli papuče sa vyzujem .

veronika0122
5. júl 2022

Toto by vadilo aj mne, ale asi by som sa neozvala. Trápne by mi to bolo aj za nich

jjanulienka
5. júl 2022

Ja by som ich bez toho dnu nepustila

barbaratothovaa
5. júl 2022

@veronika0122 to je tiež pravda ani ja by som sa asi neozvala 😆 hlavne je to o tých ľudoch a o ich inteligencii.

januska12323
5. júl 2022

Načo sa tu stazujes mala si povedať im nech sa vyzuju.

barbaratothovaa
5. júl 2022

@januska12323 prepáčte viem že sa nemám miešať ale autorka sa pýtala či to je bežné a nesțažovala sa.

elizabet173
5. júl 2022

píšeš, že chodia dva krát do roka, minule sa vyzuli? Boli medzitým na návšteve v zahraničí a sú z toho celí sfanfrnení? Škoda, že neboli v Japonsku

ckocka
5. júl 2022

Hlásam moj dom moje pravidlá, ale nemyslím si že moje pravidlá sú automaticky a bez vysvetlovania aj pravidlá všetkých ostatných. Ak nie sú, je potrebné si ich vyjasniť.