Ahojte, prosím Vás preháňam alebo sú moje pocity normálne?
Cez víkend sme mali návštevu, pár (muž, žena), samozrejme som vyluxovala cely dom, urobila pohostenie. Koberce mám svetlé, skoro biele, čisté.
Návšteva vošla dnu obutá so slovami že sa nevyzujú a topánky majú čisté.
Chodili aj po kobercoch. Navyše mám malé deti ktoré sa hrávajú aj na zemi.
No ostala som v nemom úžase. Prišlo mi to vrcholne nevhodné a neslušné. Mala som k dispozícii čistonové papuče ktoré si mohli obuť, ak neradi chodia bosí.
Čo si o tom myslite? Preháňam ak mi to vadilo?
Myslim si, ze mali obute tyzdnove ponozky prave v tej chvili 😂 nevyzut sa mi pripada dost drze a osobne by som ich dovnutra ani nepustila...
Toto by vadilo aj mne,môj dom-moje pravidlá!
Tak niekde je to normalne. Ja by som ich poprosila vyzut aj za cenu ze by sa nahnevali a mali by odist.
Tvoj dom tvoje pravidlá. Jasne by som im dala najavo ze bud sa vyzuju alebo môžu ísť. Vrchol drzosti toto.
A to boli slovaci?
Neprehanas a ja by som návštevu rozhodne takto nenechala obutú behať po dome alebo byte.Pre.mna to je vrchol neslusnosti a drzosti voči hostiteľovi bez ohľadu kto to bol,či rodina alebo šéf alebo kozmonaut.Mala si im.priamo povedať
@kabinka11 netuším aký mali dôvod. Či im bol problém zohnúť sa k topánke alebo fakt neviem. V chodbe mám aj sedačku na prezutie, obuvak, papučky…
A ty si im nic nepovedala?
@prasiatko30 áno slováci
Je to veľmi jednoduché. Ústa sú na to,aby sme ich použili 🙂 Pokiaľ Ti to vadí,treba ich slušne poprosiť,resp.im oznámiť, že sa majú vyzuť,lebo si nepraješ,aby chodili dnu obutí 🤷 trošku asertivity by nezaškodilo, veď Ty si doma 😉
Sa čudujem, ze si im nepovedala...
@kubkovamama
@simsalabim
Mala som už na jazyku že im slušne niečo poviem, bez ohľadu na to ako by to zobrali… ale nakoniec som sa vykašľala na nich. S myšlienkou že ja sa k ním nabudúce tiež nevyzujem!
Chodia k nám asi 2x do roka, stalo sa to prvý krát.
A ty si čo nič nepovedala? Dala by som pred nich prichystané papuče a slušne ich vyzvala aby sa prezuli
Čo sú v americkom filme?
myslím, že len Slováci majú taký milý zvyk vyzúvať a vyzliekať hostí. Ja si ešte pamätám, ako sa hosťom hovorilo, prosím nevyzúvajte sa.
Slušne niečo povedať ak ti na tom záleží by bolo zaiste účinnejšie.
Milujem tieto bezduché výkriky do tmy. Však keď ti to vadilo, mala si si otvoriť ústa. Teraz zbytočne budeš zakladať diskusiu. My sme u teba obuté nebehali.
No nic druhy krat kup navleky v lekarni a pomaly uz mozes kupit aj respiratory dopredu😂😂😂
@sasa1310 píšem otázku, lebo fakt som ostala ako obarená, ja sa nepytam na radu či som mala alebo nemala niečo povedať. Pýtam sa ci je bežné sa na návšteve nevyzuť.
Je to katastrofa, ja by som im povedala, ze u nas sa vyzuvame. Raz som tak manzelovho uja poslala vyzut sa...
Vo vačšine sveta je skor bežné sa nevyzuť.
Hlavne tí ľudia mali mať toľko slušnosti aby sa vyzuli , veď to je samozrejmá vec že keď idem na návštevu tak aj bez toho aby mi ponúkli papuče sa vyzujem .
Toto by vadilo aj mne, ale asi by som sa neozvala. Trápne by mi to bolo aj za nich
Ja by som ich bez toho dnu nepustila
@veronika0122 to je tiež pravda ani ja by som sa asi neozvala 😆 hlavne je to o tých ľudoch a o ich inteligencii.
Načo sa tu stazujes mala si povedať im nech sa vyzuju.
@januska12323 prepáčte viem že sa nemám miešať ale autorka sa pýtala či to je bežné a nesțažovala sa.
píšeš, že chodia dva krát do roka, minule sa vyzuli? Boli medzitým na návšteve v zahraničí a sú z toho celí sfanfrnení? Škoda, že neboli v Japonsku
Hlásam moj dom moje pravidlá, ale nemyslím si že moje pravidlá sú automaticky a bez vysvetlovania aj pravidlá všetkých ostatných. Ak nie sú, je potrebné si ich vyjasniť.
Aký mali dôvod nevyzut sa? K nám keď niekto príde hneď ponúkam papuče.