Obťažujúci pes

4. dec 2021

Pekný deň. Mám takú otázku hlavne ak máte samé doma psíka. Suseda má psa, neviem čo je to za rasu, ale furt šteká. Šteká v priebehu celého dňa keď sú majitelia doma. Chápem, že pes sa doruzumieva štekaním, ale toto je moc. Prečo pes stále šteká keď sú majitelia doma? Susedu sme požiadali o nápravu, ale tá sa na nás osopila.

lenkapap
4. dec 2021

Ahoj, zalezi ake plemeno maju...my mame 4 psov - 3 malych a jednu aziatku (50kg strazne plemeno), ktorej ani podobrotky ani krikom nevysvetlis, ze nema stekat a strazit 🙏 malicki maju na haku, nestekaju, len ked sa hraju, ale ta velka...tiez mame stavy, ze nam to vadi, hlavne ak steka cez den ked nikto nikde nejde po ulici...ale pes pocuje, citi pachy atd. Nasa stazi aj vtaky, cize staci nejaka sojka a je stekot. Nastastie je to mojkac a chce byt vacsinu dna s nami = vnutri, a ked sme vonku aj my, tak ju hned okrikneme. V noci je len vnutri, samozrejme. V noci steka vonku len susedov jazvecik 😀 Tym chcem povedat, ze niekedy aj napriek vycviku a snahe majitela, je fakt tazke psa utisit 🙂 ale drzim palce.

jana_eyre_2
4. dec 2021

Tak prečo pes steká môže byť viac príčin, avšak dôležité je ako sa k tomu stavia majiteľ.. keď sa suseda osopila, tak je asi dôvod jedno, lebo zrejme to nebude riešiť..

Ja mám dvoch malych psov, jedna nájdená na ulici stekne si občas naozaj málo.. druhý adoptovany od mojej netere ktorá sa pre vážne dôvody nemohla o neho starať.. bude u nás pol roka a je dosť ustekany.. ale ja ho vždy upozorním, zakazujem a navyse je dnu takže vonku je menej.. pomaly si zvyká a je to lepsie.. ale prizam sa ja som sa dosť hanbila keď na všetkých vystekoval, ešte aj na prechádzke.. inak je to zlatý, psík poslušný, len ustekany.. aj zavija ked dcéra hra na flaute 🤣🤣 je to u nás ako blazninec..

marsmykkok
4. dec 2021

Sú plemená čo štekajú na všetko (zvuk, ľudia na ulici, vtáky) a aj také čo si myslíš že ani štekať nevedia. Neviem nakoľko je suseda schopná ovplyvniť to, ak to nie je v noci alebo skoro ráno/neskoro večer skúsila by som sa s tým naučiť žiť a nevnímať to.

mamina0078
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanaks
5. dec 2021

Teta mala špica a to bolo protivné, uštekané stvorenie, ktorému sa papuľa nezavrela ani na sekundu, ani keď už bol totálne zachrípnutý. Ujo ho zvykol zahriaknuť, ale efekt bol nulový. Zúfalí boli susedia aj domáci, problém vyriešila až jeho smrť na starobu. Možno za všetko mohol fakt, že prvé roky života prežil ako mojkací bytový pes, potom ako pes kotercový a túto náhlu zmenu nespracoval... Potom mali retrívera a to bol úžasný pes - priateľský, pokojný a tichý.