Obrúčky zo striebra sa po pár mesiacoch zničili

14. jún 2024

Ahojte m brali sme sa pred 6 rokmi. Kúpili sme si strieborné obrúčky, keďže sme inak rozmýšľali, že veď ich nebudeme nosiť často, ta načo drahé kúpiť. No a po par noseniach je manželov a taka zničená že sa mi chce plakať. Stále hučim do muža že chcem nové zo zlata y ale špekuluje že on sľuboval s tým..
Ako ste spokojne vy?

bbalin
14. jún 2024

Každý prsteň sa nosením opotrebúva, ak je ,,zošúchaná" nosením (že ste mali napr. matný vzor na povrchu a už je akoby lesklý), tak je to po rokoch bežné ak ju človek nosí denne... diamanty alebo kamienky čistia aj v zlatníctvach.... Neviem do akej miery sú vaše prstene zničené, ale najskôr by som sa skúsila ísť opýtať do zlatníctva, či je možná nejaká oprava, možno vám bude stačiť len to čistenie. Osobne si myslím, že striebro je náchylnejšie ako zlato

autor
14. jún 2024

@bbalin nie vraveli že len leštenie, ale to vec nevyrieši, že manželova ma ryhy až do vnútra prsteňa

sima234
14. jún 2024

Aj zlaté obrúčky sa ti poškriabu, mala by si vidieť naše. Dokonca máme dvojkombináciu biele a žlté a už ani nevidno rozdiel. Zlato je tiež mäkký kov. Ak chceš aby vydržali, tak buď chirurgickú oceľ alebo volfrám.

autor
14. jún 2024

@sima234 mam jeden krásny prsteň z chirurgickej ocele ktorý ani nenosím. K nej som rozmýšľala kúpiť manželovi, ale špekuluje. Že to už nemá taký význam potom

chaerin
14. jún 2024

My sme sa brali pred 4 rokmi a máme obrúčky z chirurgickej oceli, doteraz krásne držia a to môj muž pracuje manuálne

autor
14. jún 2024

@sima234 a co sa týka zlata, tak mi v zlatníctve povedali ze da sa rodiovat ale len biele zlato.. A bude vyzerať ako nové.

mikadooo
14. jún 2024

Úprimne? Je to len VEC. X rokov som ani len nevedela, kde ju mám. Dôležité pre mňa je, že ten muž je tu po mojom boku, keď ho potrebujem. Či je prsteň takový alebo makový, aj tie ryhy môže brať muž ako symbol (možno si robí čiarky 😁). Ja by som tiež nevymieňala, lebo neviemčo. Nikdy mi ho nikto na prste nejak neobzeral, asi tým, že máme úplne obyč zlaté obrúčky, pre mňa je to proste len symbol, keby bol aj dokatovaný, neriešim, možno dám len preleštiť, asi som z kategórie tvojho muža.

autor
14. jún 2024

@mikadooo vy ho dáte preleštiť, upraviť a bude ako novy keďže je zo zlata. Ten typ vedia opraviť a striebro nie

mikadooo
14. jún 2024

No, ja nedám... Podľa mňa je v pohode aj so šrámami 😁. To len keby môj partner naliehal 😁. Ale aj on je úplne v pohode s tým...

autor
14. jún 2024

@mikadooo tak zlato je zlato, ti
O viete dať upraviť a vravím, budú ako nové. Ale tak striebro ma smolu. Ale naša smola, mali sme rozmýšľať vtedy

minenkak
14. jún 2024

My nemáme vôbec obrúčky,chcela som krásne pre mňa s diamantom a muž má zrušil ,že on to aj tak nebude nosiť tak načo

autor
14. jún 2024

@minenkak ste sa brali bez prsteňov?

bbalin
14. jún 2024

@autorka Tak si darujte nové obrúčky k nejakému okrúhlemu výročiu, či? A budete mať kompromis.. Možno aj typovo také isté len zo zlata ak teda to striebro nechcete už...

minenkak
14. jún 2024

Áno,bez prsteňov

autor
14. jún 2024

@bbalin u manžela to uz nemá taký význam jak v deň svadby. Preto špekuluje.

autor
14. jún 2024

@bbalin chcem na 10te výročie čo je o 4 roky, som nu povedala ze som ochotná ešte počkať. A som zvedava v akom stave bude jeho, keďže už teraz je v žalostnom

autor
14. jún 2024

@minenkak ou.. To si zas neviem predstaviť

minenkak
14. jún 2024

Úplná,normálna svadba, ako každá iná

majkamasar
14. jún 2024

A mali ste svadbu v kostole? Kamaratka stratila kupili nove obrucky pred knazom si obnovili manzelsly slub a pozehnal im nove prstene a maju nove.

anickaaa6aaa
14. jún 2024

tak keď je zlato zlato prečo ich teda máte zo striebra?

autor
14. jún 2024

@majkamasar ano v kostole sme mali

autor
14. jún 2024

@anickaaa6aaa vravím že sme inak rozmýšľali a teraz ma to štve.

autor
14. jún 2024

@minenkak to mi je ľúto že nemáte žiadne :(

nevenka
14. jún 2024

@majkamasar takto by som to spravila aj ja, aj svokrovci si to takto spravili, lebo zlate su im male, kupili si strieborne a dali posvatit a obnovili si manzelsky slub. Ak sa brali na urade, tak to je fakt len "vec" a je to jedno.

denithestrange1993
14. jún 2024

Kupovat strieborne bola chyba. To uz fakt radsej chirurgicka ocel.

autor
14. jún 2024

@denithestrange1993 ano prišla som na to... No nič počkám ešte 4 roky do 10 tého výročia a potom si kúpime nové. A budeme to brat ako začiatok nového sľubu, keďže starý manželský sme už toľkokrát porušili..

autor
14. jún 2024

@denithestrange1993 budeme sa snažiť. Kedze vzťah budujú dvaja. Niekedy je to ťažké 🙂

fido69
15. jún 2024

Keby šťastný manželský život záležal len na nosení obrúčok, aké by to všetko bolo jednoduché... 😉

ivanaks
15. jún 2024

Chcela som napísať, či Tvoje manželské šťastie závisí od vzhľadu obrúčky alebo použitého materiálu, ale @fido69 ma predbehol. My s manželom máme obrúčky z bieleho matného zlata, majú už nejaký ten šrám a za 12 rokov nášho manželstva už nie sú úplne matné. Ja som počas tehotenstva dokonca obrúčku prestala nosiť, počas kovidu detto (kvôli dezinfekcii - vadilo mi, keď mi zatiekla pod obrúčku) a už som sa k jej noseniu nevrátila. Manžel ju nosí každý deň, nevyčíta mi, že moja leží v šuflíku. Naše manželstvo nestojí (ani nepadá) na obrúčke. Viem si predstaviť aj lepšie investované peniaze ako do kúpy nových obrúčok. A páči sa mi postoj Tvojho muža - s touto obrúčkou ste si prisahali, no a tá prísaha je predsa to podstatné (nie obrúčka 🙂).

lenkakravcova
15. jún 2024

Máme strieborné a som s nimi spokojná.
Zlaté sú práveže mäkkšie, takže by prsteň poskriabal ešte skôr. A oprava by bola nákladná.
Myslím, že tvojmu manželovi ten škrabanec ani nevadí. Vadí tebe. Otázka je prečo ?
Ak chceš proste zlatý prsteň (kvôli kráse alebo prestíži, lebo funkciu má rovnakú o tej to nie je), tak si ho normálne kúp. Však nemusíte mať ani rovnaké prstene.