Ahojte.
Nasi su rozvedeni, buduci svokrovci tiez. Zlate obrucky nasich otcov maju mamy. Obe sa ponukli, ze by nam ich dali, aby sme si z nich urobili obrucky. Partner vraj nie je povercivy, ale vyjadril sa, ze "naco tahat taku pliagu do nasho vztahu" 😁 a ze aj tak budeme platit dost za vyrobenie. Ja som za to, ze vztah s rodicmi mame dobry a beriem to skor ako cest, ze by som nosila nieco "ich".
Mali by ste s tym problem? Ja to vidim ako skvelu prilezitost usetrit, aj tak im len dom lezia a zapadaju prachom
ja osobne by som s tym nemala problem a tiez by som to vnimala ako pamiatku (teda raz)
My máme obrúčky po starých rodičoch môjho muža, zaplatili sme len prebrúsenie a gravírovanie malého srdiečka, dokopy 12e. 😁 Vybavené, ušetrené. Neriešim žiadne povery. 🙂
neuznavam povery,ale ja by som si radsej dala chirurgicku ocel, ak by som chcela usetrit a nie obrucky po rozvedenych rodicoch... Pokial sa to tvojmu priatelovi nepaci,urcite nad tym ani nerozmyslaj
ja mam doma obrucky po starkych ( viac ako 60 r. stare), ale s priatelom sme sa zhodli na tom, ze si dame urobit nove. Nie som poverciva, ale radsej nove. Ale tak ci tak ja chcem uplne ine obrucky ake mali stari rodicia. Takze si ich nechavam len ako pamiatku na nich.
@bessie12
Nasi nam to ponukli ako zlato. Ze si to mame nechat roztopit a vyrobit prstene podla predstav
ani tak by som to nechcela. Uplne nove, vyrobene presne na mieru podla nasich predstav. Nic co by bolo po rodin. prislusnikov nechceme. Aspon co sa tyka svadby.
@bessie12 Coho sa to tyka, ak nie povier? To nedokazem pochopit. Ak priatel mi tvrdi, ze povercivy nie ale, ale odmieta ich. Pochopim akykolvek racionalny dovod okrem "jednoducho nie"
poverciva nie som. To skor moja mamina je. Proste nechceme z dovodu, ze to uz niekto nosil / vlastnil. A my chceme nieco co bude nase. Len nase.
@bessie12 vdaka za vysvetlenie 🙂
Nechcela by som ich ani tak. Nejde o povery, ale o to, že si kúpim nove vlastne niečo čo je moje a muzove
Mozno takto to chce aj tvoj priateľ / snúbenec. Opýtaj sa ho na to. Snáď ti dá normálnu odpoveď. Hoci viem, že s chlapmi je to občas ťažké 😅
Nemala by som problém. Nemám ale nijaký sentimentálny vzťah obrúčkam ako symbolu, ani jeden tie naše moc nenosíme 🙂
ja by som si obrucky nedala robit takto po niekom. retiazku, privesok, nausnice naramok v pohode ale obrucky by som chcela nove svoje. novy vztah nove obrucky. len nase.
ale ono je to vacsinou tak, ze v tom klenotnictve to neroztopia, ale vykupia a na vyrobu pouziju ine zlato. Nam to takto robil znamy a vysvetloval, ze preco takto, ale nezapamatala som si dovod :D ja som inak tiez nebola nadsena, ze by sme mali mat po svokrovcoch, lebo nejako stastne nezili, ale toto mi nevadilo. Ale nevylucujem, ze niekde nepouziju presne to zlato, ktore zakaznik priniesol.
My máme obrúčky po mojich starých rodičoch. Dali sa vyčistiť a vyzerajú úplne ako nové, a to už majú vyše 70 rokov. Pani v zlatníctve, kde ich čistili, sa hneď pýtala, že odkiaľ ich mame, či je to dedičstvo,kedze vyzerajú tak "netradične"😊
@jaskolka mozes foto? Kludne do IP, som zvedava na netradicnost🙈😃😉
@w3ronika77 chirurgovia neodporúčajú chirurgickú oceľ na akýkoľvek druh prsteňa, neprecviknú ju, keby bolo treba… skor na iný šperk ako je retiazka s priveskom, náusnice,..
@autorka kľudne, je to iba materiál, treba to tak brať, vykúpia ho od vás a z neho to ani vyrábať nebudú, netreba stresiť.
Ja by som z takychto obrucok nechcela svoje vlastne. Neriesim povercivost, ale asociacie/pocit. Pozriet sa na obrucku a spominat si, ze su zo zlata od rozvedenych parov. No neviem. Nepacilo by sa mi to. Boli tu spominane obrucky po starych rodicov. Po jednych starych rodicov by som ich s radostou nosila. Mala som ich velmi rada, boli to skveli ludia. Proste boli by tam pozitivne asociacie.
ja si myslím, že každá vec si niečo nesie od predchádzajúceho majiteľa. Pre niekoho určite blbosť, pre mňa podstatná vec. Dala by som na intuíciu ale v tomto prípade by som si kúpila nové obrúčky.
Ludia citajte s porozumenim. Autorka ich chce dat roztoüit a zo zlata dat urobit uplne nove na mieru a podla ich predstav. Z coho myslite robia produkty(obrucky, retiazky, prstene atd.) ? Tiez je to z vykupovaneho zlata.
Môj brat si teraz daval robiť , vyrobili im a ked doniesli zlato tak mu z tej ceny odpocitali. Takze mu ani obrúčky nevyrábali z toho zlata čo priniesli.
asi maloktore obrucky su z "noveho" zlata. zlata je na planete obmedzene mnozstvo, zlatnik zlato vykupi a to zlato sa pouzije na vyrobu dalsich zlatych sperkov. moja znama bezne nosi do zlatnictva zlato po mame, jej mama mala vela zlata, mala k nemu vztah. a kupuje si za to take zlato, ktore sa paci jej.
uprimne, aj keby ste ich zaniesli do zlatnictva, tak vam obrucky nevyrobia z vasho prineseneho zlata ale z ineho v danej hodnote
No...
Nechapem,co tvoj muz riesi.
Ved sa to tak bezne robi.
Bud sa cenne predmety zdedia a schovaju pre dalsie generacie,alebo sa aj nosia...alebo sa da zlato zlatnikovi a ten urobi,co treba.
Dokonca i zlato zo zubov a pod.
Si myslis,ze v zlatnictve maju iba nove zlato.
Ved vykupuju vsetko mozne.
Takze najivne dufat,ze tie vase obrucky budu nieco extra,je ozaj smiesne....
mne osobne by to nevadilo, ano aj je partner povercivy, tak by som ho isto nepresviedcala, aby sme si ich nechali a radsej by som si dala vyrobit nove obrucky
bolo by mi to úplne jedno, ale tak ja obrúčku tak či tak nenosím, vadí mi (nielen obrúčka, ale prstene vôbec), muž je na tom podobne, takže my sme obrúčky mali akurát tak na to, aby sme si mali pri svadbe čo navliecť na prst
Nevadilo by mi to. Dokonca by som ich ani neprerábala. Ak by veľkosťou vyhovovali,tak by som ich len využila na obrad. Obrúčky nenosíme, ani neviem,kde som tie naše dala.
@opica_skorica Ahoj, my máme obrúčky z wolfrámu, nemáme problém, že by nám puchli prsty, preto sa to stáva, lebo páry kupujú presne svoju veľkosť. Ale treba rátať s tým, že tehotenstvom, či teplom sa prstenník zväčší, nuž preto treba kupovať o jedno, či dve čísla väčšiu obrúčku.
Ja mám veľkosť 50, ale obrúčku nosím veľkosť 52, tak sa zbytočne vyhnem problémom.
Ale inak s tebou súhlasím, tieto prstene, či už z chirurgickej ocele, titánu, či wolfrámu sa nedajú ani zmenšiť, ani zväčšiť. Ja, žiaľ iné nosiť nemôžem, som alergická aj na zlato, aj na striebro.
@zuzanaete moji stari rodicia nemali šťastné manželstvo. A aj napriek tomu, že nie som poverciva, tak nie, nechcem ich. Tie obrúčky už boli nosené a my chceme nove. Tie budú len naše. Ako spomína @pralinka25 , nový vztah - nove obrúčky.
@jaskolka ja som tiez zvedava na prstienky 🙂
Nie som poverciva, ale nechcela by som obrúčky, ani prerobené po rodičoch či svokrovcov
Kúpila by som si vlastne
Nech si mama a aj svokra dá spraviť pekný prsteň, retiazku či náušnice