Ahojte baby, chystam sa na turistiku, myslite ze mi teraz v lete budu stačiť nejake sustakove nohavice, tricko, bunda a turistické topanky, pozerala som decathlon celkom pekne maju, alebo kde, čo mi odporučite? Ďakujem 🙂
hlavne dobre turisticke topanky
@viestta ja mam tiez lacnejsie za 35e zo Sportsdirectu, nechcela som davat vela za obuv, kedze moc neturistikujem casto , ja mam tieto https://sk.sportsdirect.com/gelert-ottawa-mid-l...
@pavla013 ...dnes sme boli pri Skoku v Tatrach a neskutocne vetrisko, dazd a zima, pritom dolu na Strbskom bolo celkom fajn...takze som.dakovala za nasu vybavu. Softshelove nohavice, funkcne lahke mikiny, lahke nepremokave bundy a nepremokave clenkove topanky. Takze sme aj s deckami boli v suchu a teple.
Topanky mam z Decathlonu, tam to mam rada lebo maju rozne cenove hladiny. Decka aj muz chodia viac tak maju uz viac rokov Salomony (najlepsie topanky ake sme kedy mali, aj po rokoch su ako nove). Ja chodim ovela menej tak sa mi nechcelo dat 150€ za topanky, moje boli cca 30-40€. Ale vyber si naozaj dobre a pohodlne, a nepremokave. Na ture to ocenis.
@pavla013 ja mam uz 3roky tieto lebo v damskom.mi nic nesadlo (42) https://www.decathlon.sk/polovysoka-obuv-mh100-...
Clenkove kedze nemam pevne clenky lebo tolko nechodim. Su vyborne, pohodlne, nepremoknu.
@ibrunova aj ja mam.tieto, ale starší model - už 4ty rok a som s nimi veľmi spokojná.. chodíme teda ale len na ľahkú turistiku, sice často, ale len po lese, mierne stupaky a pod. Ale nie je to na nich takmer vidno a chodí sa v nich výborne..
V nových topánkach by som na nejakú velku túru nesla...
Treba ich rozchodiť, ibak si donesieš talizman v podobe pekných odtlakov
Poprípade naplaste hned dat....
Ale ako flector naplaste. Niečo take podobne materiálom. . Neviem teraz názov tých lepších náplasti na odlaky...
A nezabudni náhradné tričko, ponožky, a tenká mikina.....
Nepíšeš kde ides. Aka oblasť. Aka dlha tura, ake prevysebie.. Ak je to dedinský kopček tak ti polovicu veci netreba
Ja son ao sebou vždy brala kaser, zvonček na medvede.. Par sme ich na par krokov postrtali
Ale my sme s manželom boli aktívni turisti....
@pavla013
Ja môžem odporučiť tieto.
https://www.decathlon.sk/damska-obuv-mh500-modr...
@pavla013 ..aj ja takto chodim Tatry, jednoduche tury - zo Strbskeho na Popradske, alebo naopak z Popr.na Strbske. Na Hrebienok - viac tras zo St.Smokovca alebo z Tatr.Lomnice, na ten vodopad Skok atd...decka s muzom davaju narocnejsie. A ta dobra zakl.vybava sa zide na vsetkych lebo pocasie sa moze rychlo zmenit a dole moze byt inak ako hore. Este nosim palice, lahke, skladacie. Par krat sa mi zisli.
super baby, ďakujem vam všetkym 🙂
@pavla013 určite topánky členkové, nech máš pevnu nohu , ja odporúčam Alpine pro, slúžia mi už roky a stále super, členkové s pogumovanou špičkou.
Este okrem spomínaných veci je dobre mat funkcne tricko a multifunkcnu satku, ci na hlavu, na krk, ci fuka, poprcha, na všetko mozne 😀
@pavla013
Tak nie som nejaká znalkyňa, ale musíš mať v topánkach nejaké miesto navyše. Choď skúšať s ponožkou, akú budeš nosiť na turistiku, zvyknú to byť hrubšie ponožky. Nesmú ťa ani trošku tlačiť na prstoch, ani byť úzke. Na turistike ti môžu nohy aj opuchnúť, takže to tiež treba brať do úvahy.
Ja som si kupovala topánky cez lockdown, z decathlonu, bola tam taká pomôcka na stránke k výberu topánok a správnej veľkosti. Skús si to nájsť. Ale tak v každom prípade, treba skúšať. Dôležité sú aj dobré šnúrky, aby sa dali dobre regulovať podľa potreby.