Obklad do kúpeľne a čistenie vodného kameňa

zveva
10. jan 2017

Potrebovala by som poradit. Ideme kompletne prerabat kupelnu. Neviem sa vsak rozhodnut pre povrch obkladu. Rada by som vedela vase skusenosti. Paci sa mi napodobenina kamena (foto)...na povrchu je uprava (asi glazura), no povrch je taky drsny, hrbolaty...Mate niekto nieco take? Ako je to s vodnym kamenom a cistenim?

iukas
11. jan 2017

ak mas tvrdu vodu, stale ho bude vidno, ale na strukturovanom a este aj melirovanom obklade, ako mas na obrazku bude najmenej viditelny. Na hladkom lesklom obklade bude viditelny najviac, takze matny akoby neglazovany povrch je vzdy lepsi. Vodny kamen nebije tak do oci😉

zveva
autor
11. jan 2017

@iukas vdaka. To si myslim aj ja. No po case sa daky ten kamen objavi urcite. Vraj sa leskly obklad cisti najlepsie a takyto tazko, preto vaham.

iukas
11. jan 2017

Dôležité je, akú mate vodu, ak mate tvrdú, tak určite mas skúsenosti s čistením, ak nie, tak to nie je take podstatne. Na hladkom lesklom obklade aj po super čistení hneď nasada vodný kameň, aj ked na prvý pohľad bude vsetko hladké, pri stekani vody uvidis, ze úplne vyčistený nikdy nebude. Na drsnom povrchu to take viditeľne nie je. Mame teraz v dome hladke obklady, aj štrukturované, aj akoby drsne kameninove, na tých drsných je vodný kameň a vôbec striekance od vody najmenej viditeľne.

zveva
autor
11. jan 2017

@iukas ja neviem, ci je tvrda. Asi ani nie. V konvici sa velmi neusadza.
Kupili sme dom, teraz su v kupelni leskle obkladacky, no neviem, ci to vobec niekedy niekto cistil. Skusala som to drhnut hocicim aj octom, ale nula bodov. Tento kamen tam uz musi byt roky. Leskle obkladacky sa mi ani velmi nepacia. Tak sa asi predsa len dam na tu imitaciu kamena. Vdaka za radu.

iukas
11. jan 2017

@zveva drzim palce, nech sa vam rekonstrukcia vydari🙂

zveva
autor
11. jan 2017

Fuuu...no mame co robit. Vdaka 🙂