Objednala som si tovar kuriérom na dobierku domov ale už o tovar nemám záujem. Dala by sa táto objednávka nejako stornovať alebo je možné povedať kuriérovi keď už bude s tovarom tu že si ho nemám záujem prebrať? Prípadne budem platiť tak či tak za poštovné aj ak tovar nepreberiem ?
Uz sa mi to stalo, normalne som povedala kurierovi,ze si to nechcem prebrat a on ze ok,ze to posiela naspat do obchodu. Moj dovod bol ale to,ze nedodrzali dobu dodania a v kuse sa na nieco vyhovarali,tak som si to kupila inde. Urcite by som to len tak z rozmaru nerobila.
@xkarolina Pozri obchodné podmienky v eshope, či tam nemajú malými písmenkami povinnosť platby. Aj ak by ju tam mali, nemusíš prebrať zásielku, kuriér sa ponáhľa ďalej, nebude sa zdržiavať čakaním. Odstúpiť od zmluvy o kúpe môžeš podľa zákona a umožnenie vrátiť tovar má internetový obchod v zákone do presne určeného času. No nadšení tam z toho nebudú, ale takých zákazníkov majú eshopy na mraky.
@xkarolina Určite rátaj s tým, že eshop má informácie o Tvojej objednávke v systéme veľmi dlho, môže byť prepojení s ďalšími eshopmi s úplne inými obchodnými názvami a podľa histórie správania sa zákazníka budú pri nasledujúcich objednávkach prihliadať aj na to.
@xkarolina tak ako píšu baby všetko záleží od toho ako to majú v obchodných podmienkach neviem či si si to prečítala ľudia to väčšinou nečítajú objednávku môžeš stornovať iba kým nie je odoslaná potom už jedine neprebrať ak to nechceš ale môžu od teba potom požadovať úhradu nákladov spojených s dopravou balením toho tovaru a tak lebo je to porušenie zmluvných podmienok je teraz ťažká doba a neprevzaté zásielky sú problémom pre akúkoľvek firmu
@katkamatka7 a ako na to budu prihliadat ti s ktorymi su prepojeni (inak blbost)? skaredo mi to zabalia? 😀
@xkarolina zavisi ci je to velky obchod alebo maly zivnostnik... napr.taka alza to ani riesit nebude.
@zuzanka.zuzu Neposkytnú zľavu, budú považovať zálohu na potvrdenie objednávky a podobne.
@zuzanka.zuzu Divila by si sa, koľko eshopov je prepojených a názvy úplne odlišné
Myslím to v dobrom, že si na to treba dávať pozor. Tak isto, ako operátori majú medzi sebou poskytnuté databázy o neplatičoch, aj banky, napriek tomu,že ide o úplne iné spoločnosti. Potom pýtajú rôzne potvrdenia, doklady, výpisy. Eshop vystupujúci pod svojou značkou má minimálne jeden malý neznámy bez reklamy.
@xkarolina tak ono je dost svinstvo to neprebrat, eshop ma naklady s dopravou tam aj spat plus balne. Akoze zeny naco si objednavate veci co nechcete? Potom niektore eshopy radsej na dobierku neposielaju, kvoli egoistom
Tak dá sa to neprebrat, ale mne osobne by to bolo blbé ak to eshop už odoslal 🙄