Objednávali ste z Temu?

13. jan 2024

Objednávali ste už z Temu nejaký tovar? Platí sa aj clo a DPH? Prišlo Vám niečo zaplatiť dodatočne? Za ako dlho tovar prišiel a boli ste spokojní s kvalitou?

3009
13. jan 2024

To je ako alliexpres čo sa týka kvality tovaru. Tovar príde normálne nič sa dodatočne neplatí. Tovar príde tak za 8-12 dní.

methexis
13. jan 2024

Teraz mi prišla 1. objednávka po 11 dňoch od objednania, nedoplacala som nič. A s tovarom som celkom spokojná. Kvalita taká priemerná, ako bežne v obchodoch.

krasolienka1
13. jan 2024

@methexis a ako je to s veľkosťami napríklad keď nosím s objednať vecsie?

wishes
13. jan 2024

a aka spolocnost dorucuje balicky z temu? 🙂

vanilkovazmrzka
13. jan 2024

Ak ti to bude dorucovat slovenska posta, velmi pravdepodobne si to clo zaplatis

kacusik69
13. jan 2024

@vanilkovazmrzka ak tak to posielaju postovym kurierom a neplati sa nic…

kacusik69
13. jan 2024

@wishes Packeta (pobocku vyberaju oni podla kapacity a blizkosti k bydlisku), DPD, SPS a posta (postovy expres kurier) - clo ani DPH sa neplati, tovar pride cca 7-14 dni zo skusenosti

mima172
13. jan 2024

Áno, objednávame. Zatiaľ 2 objednávky, v každej cca 20 položiek a teda spokojnosť. Oblečenie tam nekupujem, no mám teraz v košíku nejaké mikiny, tak skúsim. Nič naviac sme neplatili. Prvá objednávka bola doručená na Packeta odberné miesto, druhá ide spoločnosťou SPS, v pondelok na 99% príde (je v ZA). Dnes asi objednám látkový košík na hračky pre dcéru a hodím tam aj tie mikiny.

patulik0706
13. jan 2024

Objednávam odtiaľ pravidelne a tovar prišiel vždy tak po 8 dňoch niekedy (hlavne pred Vianocami) to trvá dlhšie ale vždy m prišlo v poriadku, objednávala som odtiaľ naposledy svadobné šaty a som veľmi spokojná. Väčšinou odtiaľ objednávam dekorácie, oblečenie pre psíka a rôzne doplnky ako náušnice, ale mám odtiaľ aj topánky na zimu a mikinu a teda tá stála len 8€ a je kvalitná a teplá. Clo som neplatila žiadne a už vôbec nie dodatočne. Veľa ľudí varuje pred touto stránkou, avšak ja mám len dobré skúsenosti 🙂👍🏼

sardinka32
13. jan 2024

Kočky, na temu pozor...to ze je to neetická firma je jedna vec, ale oni dokážu sťahovať aj peniaze z Vášho účtu - malé čiastky, že si to bežne nevšimnete, mnohým sa to stalo...a tiež si vedia stiahnuť Vaše súkromné a citlivé údaje.

vanilkovazmrzka
13. jan 2024

@sardinka32 za blbost sa plati 🙂

mima172
13. jan 2024

@sardinka32 Toto sa stáva ľuďom (to s tým sťahovaním menších súm peňazí), ktorí si pri platení uložia kartu. To totiž aplikácia akoby podsúva a človek si ľahko nevšimne, že je tam drobným uvedená aj možnosť kartu neukladať. Celú tú kampaň proti nim vnímam z marketingového hľadiska ako veľmi vydarenú. Jasné, ze sa nepáči našim eshopom, že ľudia si kúpia premietačku pre dieťa za 1,78€ a oni tú istú kúpia vo veľkom množstve a tu ju predávajú za 14€.

sardinka32
13. jan 2024

@mima172 Tie ceny su priam zarážajúce, že človeku je jasné, že tam niečo určite nie je v poriadku...za 1,78 e to nevyrobíš...ale kto chce, nech kúpi...len mnohí nevedia, aké sú tam riziká, tak som napísala, aby si dali na to baby pozor...ale áno, más pravdu, priživujú sa na tom viaceré eshopy

miriam11
13. jan 2024

Posledný týždeň mi vyskočili skúsenosti s Temu. Nie pozitívne. Ľudia dávajú reklamácie kvôli kradnutiu platobných údajov. Viac ľuďom sa stalo, že im po nákupe sťahujú z karty peniaze. Museli zrušiť účet. Skús pozrieť k tomu na nete.

mima172
13. jan 2024

@sardinka32 Podľa mňa realita je taká, že výrobná cena takmer všetkého je tak nízka, žeby sa tomu ťažko verilo. Myslím, že pri tej premietačke je to tiež niekoľko centov. My sme si na vysoké ceny zvykli a považujeme ich za normálne a tak to od nás trh aj očakáva. To, že v Číne sú nedôstojné podmienky práce, o tom sa snáď nemusíme ani baviť 😔 No reálne tak, či tak 90% z nás nakupuje čínske veci, či chce, či nechce, lebo sú všade okolo nás.

vanilkovazmrzka
13. jan 2024

@sardinka32 zarazajuca je hlavne masivna a vysoko obtazujuca reklama. Ale ludia su hlupi, tak nech platia. A zdielaju svoje osobne udaje a data cine 🙂

mima172
13. jan 2024

@vanilkovazmrzka Zaujímavé ako vieš označiť ľudí za hlúpych len preto, lebo niekde niečo nakúpia 🙂

sardinka32
13. jan 2024

@mima172 Nemyslím si, že tá výroba stojí až tak málo, skôr nútia výrobcov neustále podliezať výrobné náklady a tí to potom kompenzujú tak, že zdierajú chudákov zamestnancov...a rôzne iné otrasné veci sú s tou spoločnosťou spojené, ale to by bolo na inú diskusiu. V každom prípade baby nech si dajú pozor, lebo aj keď je to lákavé, môže sa im to nakoniec nevyplatiť.

sardinka32
13. jan 2024

@vanilkovazmrzka Riadne otravná reklama. Ak niekto vie o všetkých tých rizikách a aj napriek tomu tam nakupuje, lebo je to super lacné, tak áno...ak bude mať v budúcnosti nejaké problémy z toho vyplývajúce, je to jeho hlúposť. Mnohí nevedia, nezisťujú info a potom sú zaskočení.

vanilkovazmrzka
13. jan 2024

@sardinka32 ano, vsak o tom hovorim, ked niekto pozna rizika, a potom narieka, je to hlupost. Ale staci pouzit sedliacky rozum… ked nieco rozdavam prakticky zadarmo, ked nieco strkam kazdemu pod nos, neni to preto, ze som samaritan, ale preto, ze ludi opijam rozkom a v skutocnosti ich nejakym sposobom zneuzivam alebo okradam. Ako ked niekto slubuje osemnaste dochodky, pridavky aj na psy a tisicku za volby ;)

kacusik69
13. jan 2024

v porovnani napr. s Aliexpressom je moznost platit PayPalom… mozno to neznamena zakonite bez rizika, ale podstatne je znizene… tie ceny nie su ani zdaleka take extremne nizke ako v reklamach (ktorych je, uznavam, privela) - platia za urcitych podmienok… ak sa bavime o bezne drahsich veciach

strongi
13. jan 2024

Tak hlavne netreba ukladať platobnú kartu, neklikat na somariny a použiť virtuálnu kartu s presným zostatkom peňazí.

lneviemmeno
13. jan 2024

ja tam vzdy zadam jednorazovo vygenerovanu kartu na online nakupy (mam Tatra banku), udaje z karty platia iba na 1 transakciu a potom su uz neplatne, cize si mozu strhavat kolko chcu, platba im neprejde 🙂

1ivanka1
13. jan 2024

@lneviemmeno jejda toto je super napad takto to robit.

viera27
13. jan 2024

@lneviemmeno presne. Ked uz ludia leziete do takychto podivnych shopov,tak jedine s virtualnou jednorazovou kartou.

methexis
13. jan 2024

@krasolienka1 to ti zatiaľ neviem povedať, objednávala som len deťom väčšie veľkosti nech dorastu.

ywett11
14. jan 2024

Objednávam tiež a som spokojná. Do 10tich dní mám balíky doma. Niekedy je kvalita aká je, ale vždy pred objednaním sa snažím pozrieť recenzie produktu ak sú k dispozícii 👍🙂
A platím tiež jednorazovo cez tatra banku 👍😁
Za mňa super. 😁

venusa85
14. jan 2024

@sardinka32 presne pre toto som si to rozmyslela. Citala som presne toto varovanie...

zuzana2bole
14. jan 2024

@patulik0706 dobrý deň prosím vás môžete mi poslať fotku šiat? Lebo aj ja som rozmýšľala nad šatami ale potrebujem spoločenské na svadbu. Ďakujem

zuzana2bole
14. jan 2024

Prosím vas objednávali ste niekto nepremokavu plachtu na terasu? Ďakujem