Dobrý deň,
prosím ako by ste postupovali v takomto prípade? Objednala som si nohavice šité na mieru cez instagram od jednej slečny, ktorú sleduje cez 100 tisíc ľudí, mala veľa pozitívnych recenzií a prebehnutých obchodov. Najskôr bol problém, že objednávka bude meškať, lebo je po sviatkoch a nakopilo sa jej toho veľa, potom že jej dodávateľ nedodal načas látky, lebo bol zatvorený sklad. Nakoniec nohavice ušila a ja som jej poslala peniaze na účet, lebo na dobierku neposiela. Ona však tvrdí, že jej peniaze neprišli a nohavice mi nepošle. Bola som aj v banke a platba prebehla v poriadku, skontrolovala som asi 20x číslo účtu a vypýtala som si potvrdenie o platbe a poslala jej ho do mailu, ale ona mi stále neverí. Dokonca už začala o mne pridávať príbehy, ako o neserióznej zákazníčke, ktorá ju chcela oklamať a že to bude písať dovtedy, kým sa to nevyrieši. Ja som už zúfalá, lebo som prišla o peniaze, nohavice nemám, neviem kde sa mám sťažovať a ona mi ešte očierňuje meno.
Ďakujem
Chod do banky a poziadaj o vratenie platby banka ju bude kontaktovat ak ti aj tak nevrati chod na policiu.
požiadaj banku o zrušenie platby a vrátenie penazí. Ked uvedená slečna figuruje ako právnická osoba,kontaktovat SOI. Pridaj komentár k uvedenej slečne o jej postupe. Najbližšie,neobjednávat z neoverených zdrojov s platbou vopred. Ked sa jená o sukromnu osobu,tak jedine trestné oznámenie respektíve sud.Pošli uvedenej slečne mail a upozorni ju,že pokial nezmeníí postoj,podáš trestné oznámenie.
Nemáš náhodou iné meno na účte, že by si nevedela sparovat platbu?
Napadlo mi len ci si neposlala nahodou z ineho uctu ako je tvoje meno napr muz a nevedela by to teraz sparovat s tvojim menom a preto si mysli ze si peniaze neposlala
@jana_eyre_2 presne tak, ved na tom potvrdeni bolo vsetko uvedene. ak by ale stale riesila niekde takto meno, nuz poslala by som na tu stranku screen toho, ze som jej tie peniaze poslala a len ona bohuzial robi problemy
@landsmanka veru, tiež by som všade uviedla dôkaz o tom že chyba je na strane predávajúcej.. predpokladám že zase ide už len o nejaké predpodrazdenie tej čo nohavice sila, možno sa v niečom nezhodli v písanom, tak už ani nie je ochotná poriadne prezriet svoj účet a ospravedlniť sa, tak ide do útoku.. osobne by sa ma veľmi dotklo keby o mne niekto rozširoval takéto.nepravdy.. preto je dobré na všetko mať dôkaz..
Mne to strasne pripomina cyntiu :D
treba ist do banky a poziadat o potvrdenie ze peniaze odisli, potom si to odfot a pricap to aj ty na IG s jej menom a nech laskavo nespini tvoje meno lebo ohovoranie tiez moze riesit policia.
@jana_eyre_2
Áno, také niečo. Nohavice som objednávala cez jej webovú stránku a do formuláru som uviedla na seba kontakt, ona sa mi ozvala do správy a vypýtala si miery a detaily objednávky a sľúbila mi dodanie do 14 dní. Prešiel mesiac a po mojich snahách o kontakt, kde to viazne, mi napísala problém s Vianocami, a potom s dodávateľom. Ja som už bola nahnevaná a pýtala som sa jej, prečo nemá na stránke uvedené žiadne reklamačné a obchodné podmienky a odstúpenie od zmluvy. Ona zareagovala, že reklamácie nerobí, lebo šije veci na mieru a čo by robila s vratkami a že ľudia by to zneužívali, dali si ušiť a potom vrátili. Nakoniec mi však napísala, že nohavice sú hotové a mám jej poslať peniaze a dala mi údaje, a potom ich pošle. Ja som peniaze poslala a poslala som jej doklad o odoslaní a ona, že ich pošle keď bude mať peniaze pripísané na účte. Nohavice však nechodili, tak som ju kontaktovala, kde je zase problém a ona že vraj peniaze na účet pripísané neboli. Ja som išla do banky, kde som sa informovala o platbe, prekontrolovala údaje, všetko prešlo a zaplatila som si oficiálne potvrdenie o úhrade. To som jej poslala na mail, ale ona stále tvrdila svoje, že som si mohla doma v počítači tých potvrdení napísať aj 5 a je falošné, lebo ona peniaze nemá. Neposkytla mi však žiadny dôkaz alebo výpis, že naozaj peniaze nemá, lebo že sú tam jej súkromné údaje. Na to začala pridávať snímky našej konverzácie, že som ju chcela šikovne oklamať. Ja som jej písala, že čo to má znamenať, a ona že jej mám naozaj poslať peniaze, ona mi pošle nohavice a všetci budú spokojní a ona príbehy vymaže. Ja ale spokojná nebudem, lebo za jedny nohavice zaplatím 2x a ešte aj poriadne meškajú a ak mi nebudú dobré, tak mi ich nevyreklamuje. Na stránku sa recenzie pridať nedajú a tie na instagrame schvaľuje a pridáva len ona, takže moju negatívnu nepridá.
A keby si ty pridala fotku dokladu do svojho insta a ju by si označila? Neviem ako to funguje, na instagrame nie som nejaká aktívna, ale asi len tak by sa dalo.. je to možno taká virtuálna vojna, ale je nespravodlivé že ťa ociernuje.. 😡
ved napis meno. Mozno je vas viac takych a vypada to, ze ty si jedina, pretoze sa nie je kde na nu stazovat.
takže podvodníčka. Smer polícia a trestné oznámenie. Až sa v tom začne prehrabávat polícia,bude daleko ustretovejšia.
Ale i ak aj ja by som s tým išla na políciu. Aj s ociernovanim mena
Nie je to náhodou JanaLazarcik? Je o nej dosť na FB popísané. Ak nie,vymažem príspevok.
Ako sa vola?
Napíš aj ty jej meno