Nie každý mám možnosť posielať peniaze cez účet ,. to že vás niekto oklamal neznamená že to musia robiť všetci.. Pred odpovedou neposielam na dobierku si aspon prečitaj hodnotenie. 🙂 😒 a vieme aj to že dobierka ja drahsia .,.
A kto dnes nema moznost posielat peniaze cez ucet? Kto je na MK, ma internet. Kto ma internet a ucet v banke, moze peniaze posielat na ucet. Internet banking je bezplatna sluzba dnes uz vsetkych bank, ak sa nemylim.
@moniks Ak nemôžeš posielať peniaze cez IB, je tu ešte možnosť platiť šekom cez poštu, trochu dlhšie, trochu drahšie, ale takmer to isté, ako IB. Ak nechceš posielať väčšiu sumu dopredu, lebo sa bojíš, je tu možnosť zaplatiť dvojnásobné poštovné dopredu ako zálohu. Ale toto je na dohode. Musíš aj ty chápať mamičky, ktoré sú už zúfalé zo žien, ktoré prisahajú, že dobierku prevezmú a potom ju neprevezmú. A teraz si predstav mamičku, ktorá takto mesačne pošle napr. 5 balíkov. Suma na poštovnom sa vyšplhá do slušnej sumy a to je strata pre každú osobu.
Jasom cez modrý koník a na dobierku predala detský bicykel za 45 eur plus pošta okolo 6 eur ., kamoške trojkolku .,. kúpila som tu športoví kočík na dobierku za 50 eur .,. tie damy sa nebali poslať .,. Ako môžem veriť niekomu že pošlem peniaze a on mi to pošle .,. tiež ma môže oklamať .,.
Je to vecou dohody medzi predavajucou a kupujúcou...kazda predavajuca ma nejake svoje podmienky, ktore treba citat a to, ze neposiela na dobierku...nuz treba to bud akceptovat alebo u nej nenakupovat, ak ti nevyhovuju jej podmienky.
mám internet .., A nemám učet v banke. vela veci platím na pošte.,.
Je uplne zbytocne sa rozculovat a hlavne nutit kohokolvek, aby robil nieco inak.
Obchod je v prvom rade o dohode a vzajomnom akceptovani podmienok.
Ak predavajuci nechce posielat na dobierku a Ty nechces posielat peniaze dopredu, tak ste sa nedohodli a obchod neprebehne.
Lahke ako facka.
mám 17 hodnotený ako kupujúca .,. a mám jeden inzerát lebo som už dosť veľa vecí predala .,. ja sa s ľudmi viem dohodnúť .,. teraz do piatku mi prídu tri dobierky .,Ale ked. niečo súrne na rýchlo potrebuješ.,.nestihaš posielať peniaze cez šek .,. alebo dvojnasobné poštovné .,. tak si vytvorme diskusiu
s menami ľudí ktorí nepreberajú zásielky ..
Ano o tom to je, o dohode, takze to musis riesit s konkretnou osobou ;) Vseobecne tu zbytocne budes plakat, tym nezmenis pristup a skusenosti predavajucich. Je to vzdy na idividualnej dohode.
Pokial viem, tak tu uz nejaka tema s nedoveryhodnymi osobami existuje. Ale vies ako to je, kto sa tym bude prehrabavat?
NEPLAčEM ešte.,. chcela som vedieť aký mate na to názor., .
@moniks Pozri, ja som napríklad zrušila celý svoj bazár a to kvôli viacerým zlým skúsenostiam. S kupujúcimi, s poštou (v krátkej dobe sa mi stratili dve zásielky), s viaznucou komunikáciou, (eurové položky som predávala pomaly po troch dňoch opisovania farieb a premeriavania zipsov a podobných somarín. Tak, ako si kupujúca môže prečítať tvoje hodnotenia, tak isto si môžeš prečítať ty hodnotenia predávajúcej, prípadne selektovať podľa lokality, v rámci ktorej si ochotná po tovar ísť osobne a vyplácať na ruku. Myslím, že je skutočne ťažké presvedčiť predávajúcich so zlými skúsenosťami, aby práve tebe spravili výnimku a dobierku umožnili.
ved toto .,najdeš nejakú vec ktora sa ti páči.,. a v pomienkach má neposielam na dobierku.,. 🙂 🙂 🙂
Zriad si ucet a mas po probleme ;)
Ci je problem v niecom inom?
Ak v tom, ze sa bojis posielat peniaze dopredu, tak si v tej istej situacii ako ten, co sa boji posielat dovar na dobierku.
no mňa takto pani oklamala tu na MK, poslala som jej peniaze a balíka od mája nikde a keď som jej napísala, že teda ako, kde je balík tak mi napísala, že ho poslala a doteraz balíka niet a to som jak trúba bola dvakrát na pošte sa pýtať, či náhodou tam nieje 😒 takže, ja už teraz by som bola radšej za dobierku. A samozrejme, mi pani ešte šikovná napísala, že ona nemá istotu, či som si ten balík už neprevzala takže ako haha je to dvojsečné. Každopádne ja nemám peniaze ani veci a ona má aj veci aj peniaze tak nech jej oboje dobre poslúžilo.
nuž ale pani konštatovala, že keďže balík nebol posielaný doporučene nemá číslo podacieho lístku. Každopádne len som tým chcela povedať, že po tejto skúsenosti by som preferovala skôr dobierku a keďže mnoho predávajúcich to odmieta je to taká moja dilema, či to opäť risknúť.
to je presne to o čom hovorím... ja mám veríť že mi pošle tovar .,. ked mu ja pošlem peniaze .,. ale on mne neverí že preberiem dobierku .,. 😀 jemu sa vráti apon tovar čo mám ja.,., bez penazí bez tovaru 🙂 😀
Nerieste baby, ak vam nevyhovuje, ze niekto nechce posielat na dobierku, tak proste nekupujte. Ja by som tiez mala problem posielat uplne cudzej osobe peniaze.
ako neriešim však zas čo nariešim že? 😀 možno by sa to dalo riešiť cez nejaké zálohy, že by predávajúca mala vykryté aspoň náklady na poštovné a kupujúci neprišiel keď tak o plnú sumu 🙂 každopádne je to začarovaný kruh
Ja to, ze niekto na dobierku neposiela uplne chapem. Mam kamaratku co ma e-shop a viac ako 20% objednavok na dobierku sa jej vracalo spat. Nikto jej nikdy peniaze za to postovne nevratil. Keby posielanie na dobierku nezrusila, mohla by obchod o par mesiacov zatvorit. Predavajuci nemozu za to, ze ludia sa spravaju takto nezodpovedne a nedodrzia slovo alebo si to jednoducho rozmyslia a zasielku nepreberu. Hodnotenia su fajn, ale ake ma mat potom predavajuci podmienky? Akoze: "To ci Vam poslem zasielku na dobierku si rozmyslim podla vasich hodnoteni?"... to nejde. Jednoducho bud na dobierku posielas alebo nie. Ja by som neposielala.