Uz je dlho aj vam, dievcata? Pocasie take kadejake, vianocna nalada za nami, velkonocna daleko pred nami a ja neviem co so sebou. Vysivam obrus na druhe vianoce, patchworkujem vajcia,ale tych sa mi uz trosku nakopilo a neviem komu ich dam, medzitym sa hram so synom, teda skoro stale, jemu staci, ked rozpravam a on beha s panacikmi a autami- hrame sa s legom.....uvarim, poupratujem, ale sa NUDIM. Je to normalne? Tusim potrebujem zas nejaku novu zalubu, len neviem, co este vymysliet. Este som nehackovala, zeby som skusila to...no ja fakt neviem. 😕 😒 😲 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 Ak mate chut a nejaky napad, poradte
ja veľa času nemám,ale čítam,čítam....
Odpadnem.Mam 7 rocneho syna,ale odkedy sa narodil neviem co je to volny cas, volam to " som bez naroku". Stale sme aktivni, stale v pohybe. Preto je asi aj taky naslapany.Napr. teraz je vonku,naobeduje sa,ideme do Bibiany na Zvukofoniu a potom na basket o 18:00 na extraligu, potom este precita, potom buden citat ja.No neverili by ste, my chodim spavat medzi 22,00 -23,00 a to je este dobry cas.Ako on ani ja neviem co je to nuda,lebo stale kdesi letime. Tak vela inspiracie!
ved ja sa tiez az tak nenudim, musim byt v pohybe, mam rodinny dom, takze stale treba cosi, ale popri hrani treba nieco vymysliet co s neposednymi rukami. ja nerada chodim len tak sediet niekde, ked tak ideme na vyletik do lesa a podobne, ale ked je take skarede pocasie sme dom, hrame dookola hry, mame ich kopu, Jezisko nanosil, hrame sa s legom a autami, citame, robime ulohy z knih, ale stale mam pocit, ze chcem daco robit este. Zamestnat mysel.
@dedincanka toto poznám dôverne z čias materskej, ja som to volala, že - psychicky sa nudím. Samozrejme, roboty bolo veľa, v jednom kuse človek behal, robil, hral sa s malým,....ale stále ten pocit, myslím si, že prežívaš toto isté. Nezávidím 😅 možno naozaj dobré knihy, aspoň na večer, ak si uchmatneš kúsok času pre seba, čo ťa prenesú kdesi inde, z tvojho každodenného kolotoča. Alebo som tu kdesi videla peknú tému, že kto sa pridá na výrobu takých náučných kníh pre deti, páčilo sa mi to. nepamätám názov témy, ale téma bola nová pár dní dozadu a link v nej bol na "montessori doma". to aj vygoogliš a tam bol postup na výrobu tých knižiek. Pekné🙂
No, si šikulka! U nás by si sa rozhodne nenudila. So synom pokiaľ sa nehrám, tak po chvíľke je taký neporiadok, že nudiť by si sa určite nenudila. Teraz mi zaspal a ja si konečne užívam aspoň hoďku pre seba. A určite nie pri robote! Ale môj obdiv určite máš!!!!!!!!!!!!!!!!!
Len tak sediet niekde : D, to je super postreh! Syn ma 7,5 roka a hra basket, takze chodime aj na mladsich ziakov, aj na extraligu, k tomu hra od 4 r.na flautu od 7 r. na klavir tak si chodime len tak sediet do SND na operu, na balet, na koncerty, hlavne si chodime len tak niekde sadnut ked vystupuje ZUS, do kt.chodi syn, este si chodime len tak sadnut pravidelne na sach. turnaje, lebo syn hra sach v klube, casto si chodime len tak sadnut do galerie alebo na vystavu lebo syn chodi na vytvarnu.Pane Boze, ved ja cely zivo si stale chodim len tak niekde sadnut, preco mam pocit, ze stale nic nestiham? Hlavne syn je 3 lingvalny, takze vela cestujeme, jeho 2.rodna zem je Rakusko, Boze co sa ja nasedim v aute kym prejdeme z bodu A do bod B. Asi mi treba hlavne hrube teplaky ked stale iba vysedavam. OK, sme sisi rozlietani z BA. :D Ja som k tomu byv.basketka, kde sme trenovali cca. tak 7 hod.denne, vsak syn si este zabeha ako bude rast. : D Vsetko dobre! Dom som nechcela, lebo viem co je okolo toho roboty, klobuk dolu, ja toto nie.
Inak nic proti vidieku, my chodime na dedinu do Rakuska k nemeckym hraniciam.Vtedy mam volno lebo dieta beha same s detmi z dediny cely den, popolievaju zahradu, chcu kosit, sadit.Vtedy tam mavam volno lebo dieta sa zabavi same, ale mat to kazdy den, urcite by sa mu pivinnosti zunovali a na dome je stale kopa robity.Z toho by som bola ubita.Jedna robota sa skonci, caka dalsia, stale je co robit.Z toho by ma svihlo, pred tymto sklanam.
@dedincanka Jóój, moja zlatá, keď sa nudíš, tak mi príď domov pomôcť, lebo ja neviem, kam skôr skočiť! 🙂 Neviem, či je normálne, že sa nudíš, ja som sa nudila raz v živote, ešte ako dieťa, keď sme mali ísť na výlet a pokazilo sa počasie. Ináč sa nikdy nenudím, skôr mám opačný problém, je milión vecí, ktoré by som tak rada robila, a nemám kedy, lebo vždy je niečo prednejšie. Asi bude chyba vo mne, že to nejak neviem zvládnuť. V každom prípade, buď rada, že sa nudíš, mnohé Ti to len ticho závidíme. 🙂
Inak mi napadlo,v Rakusku dost letia male dekoracne mydielka, podkovicky, snehuliaci, kominari, zajace,... davaju to napr. na Novy rok, k Velkej noci,...pribalia to k balickom ako taku milu pozornost.Na vyrobu malych mydielok,... su aj knihy aj info na nete.Je to nieco, co cloveka moze bavit a zaroven sa to da bud spenazit alebo darovat.
@alami to sa mi celkom paci, musim to kuknut, ty si ma spravne pochopila, dakujem
dakujem vsetkym za kusok reci...aspon sme pokecali, no nie? A ja sklanam hlavu pred tebou e5-ja by som nevedela zas tak lietat ako ty, to zas nieje pre mna. no kazda sme akasi, hlavne, ze sme. Prajem vam krasny vikend
@alami dnes na baskete bolo super, od pol 6 do 10 vecer. Inter mal dnes 2x magickych 99 bodov. By si neverila, isli sme domov az ked zhasinali svetlo. Extraligu si syn odsledoval, ostatne 2 hodiny sme hrali s ostatnymi deckami basket na bocnych kosoch. Hej je multifunkcny. On sa totiz nevie nudit. Je hyperaktivny a nadany. On by sa zblaznil keby ma visiet na prasiaku pri dome. Jeho starsia sestra je muzikal. herecka v Rakusku, Nemecku, Svajciarsku, komunikuje 4 cudzimi jazykmi, a starsi brat je tiez basketak, k tomu robi este dalsie 2 sporty dost intenzivne a inak vystudoval matiku a programovanie IT. Sikovne deti. Vsetci velmi spokojni s tym co robia. Mojmu synovi ocka ziaria stastim, ze najsuper zivot aky moze byt. Cele leto bol na dovolenkach a aktivitach, v lete nemal ani jeden den volny. My tak intenzivne zijeme vsetci. Je to narocne, ale neskutocne super.
Aby ste sa nenudili : D
Nudit sa, je ta najvycerpavajucejsia cinnost aku poznam.A byt psch.unaveny je to najhorsie co poznam. ( mimo riesenie zdravot.probbl.) Vsetko dobre!
@e5 ja mam ciste prakticku otazku: chodite do prace? ... lebo si to nejako neviem predstavit, ako sa da stihat celodenne lietanie a este aj v praci podavat vykony 😉 ... resp. este to sklbit s takou beznou starostlivostou-upratovanie, varenie atd.
@dedincanka ja sice nudu nepoznam, ale mozno prave preto, lebo mam vela konickov (keby som stihala vsetko, co si naplanujem, tak by to bolo super) 😉 ... takze, ak Ta bavia rucne prace, tak do toho ... na nete je mnozstvo navodov na hackovanie, strikovanie, sitie-len si vybrat 😉 ... da sa pri tom dobre relaxovat, zivot potom lepsie chuti 😉 ... alebo zacat s nejakymi vytvarnymi cinnostami, do ktorych by si mohla zapojit aj syna (nevidim jeho vek, ale ak uz beha, tak uz moze aj modelovat, kreslit atd. ) ... je toho vela, co sa da robit, bola by skoda nevyuzit cas a nudit sa 😉
Ano, chodim do prace, som SZCO, mam to co si zarobim. Bezne robim aj par hodin v sobotu.
Mam pracu, k tomu v noci studujem - dokoncujem certifikaty, obcas pisem clanky. Nerieste.Mam prioritu dieta, ja som az na 2. mieste. Chcela som vas iba navnadit k aktivite. Castokrat clovek je tak ubity, nevladze vstat, mat pozitivny pristup,....len preto, ze sme velmi unaveni - mnohi. Ked sa mame na co tesit, ze este toto urobim a potom mozem ist robit toto a tamto, s pozitivnym pristupom, ono to potom akosi ide. Tak nam vsetkym zelam vela optimizmu, dobrej nalady, vela pozitivnych vizii. S usmevom do pekneho dna.Vsetko dobre!
takze vidim, ze trosku islo asi inym smerom. ja sa tiez nenudim tak doslovne, myslela som viac na tu psychicku stranku. My zeny mame stale co robit, ale zistis, ze este nieco viac potrebujes a viac...mozno som chamtiva, teraz nemyslim materialne veci, ale chcela by som strasne vela vyskusat a neviem, kde a s cim zacat. Mam nastahovanych kopec veci, strasne vela chcem, nestiham sa tomu venovat naplno asi preto, ze chcem stale nieco nove skusat....potom sedim a rozmyslam cim zacat a to je ta nuda pre mna. Strasne chamtim po rucnych pracach, obdivujem vsetky zeny co to dokazu, obdivujem aj take, co maju plno takych zalub ako e5, ja na to nie som, ale neodsudzujem, predsa nemozeme byt vsetky rovnake ako by to vyzeralo? no nie, len tak som chcela trosku porozpravat s vami, niekedy je dobre, kazda prinesie zaujimavy postreh a hlavne v priatelskom tone a so zabavou. ja som naozaj taka dedincanka, ruky pred od papierovaciek, nevedela by som ani danove podat, mam rada prirodu, kopu sena na poli, zahradu plnu zeleniny a kvetov, zvierata v mastali, sliepky....no co-dedincanka, asi preto mam rada slnce seno.... vsetky ste super, je jedno, co robite
@dedincanka Mala som obdobia na materskej kedy som zazivala tento typ nudy. Bolo to vtedy kym som deti kojila, bola vycucana z vitality, v zime sa s dietatom este nic moc nedalo, kedze casto spalo, intervaly medzi tym boli kratke, vonku sa takym malym v zime nechcelo byt, vsade sedo, ihriska prazdne. Doma aj ked boli kratke casy "volna" kedy som bola ale tak otupena z kolebehu ze sa mi uz sa mi uz nic nechcelo. Ten typ nudy ma ubijal.
Neviem ci by som keby som to mala zazivat znovu vedela na to najist iny recept. Nuda totiz nebola ani tak sposobena nedostatkom invencie, ale roznou kombinaciou malych moznosti a celkovej situacie. Asi len treba zataz zuby a vydrzat. Ked je energia naviac, da sa zlepsovat napr. uroven jazykov, su on-line kurzy, casto aj zdarma, da ucit dialkovo nejaky kurz co by sa neskor mohol hodit...to som aj robila, kym so vladala, ale uplne mi to tu nudu ani tak neodstranilo.
Teraz ked deti podrastli tiez nudu nepoznam, co je ale skoda. Niekedy vyslovene tuzim po relaxe, v tejto uponahlanej dobe, len sa tak vyvalit a pozerat do stropu bez vycitiek ze mi uteka nieco co budem musiet dohanat. Len si tak relaxovat, prip. si pospat napr. nieco rano porobit a ist si len tak este pospat naviac aj v strede dna. Len to je uplne luxusna predstava pre mna.
Nakolko so starsimi detmi sa nielen viac uz da ale aj kde co vyzaduju. A prave v meste je toho dost co robit, predstavenia divadielka, zabavne centra, korculovanie, ucenie, tvorenie pri ktorom uz vydrzia dlhsi cas a je to take aj zmysluplnejsie nez s miminom.
Toto vsetko sa otvori akosi same, postupne ked dieta/deti podrastu, treba si pockat, je to potom uplne o niecom inom.
@dedincanka myslim, ze Ti rozumiem 😉 ... ten cas, co od jari do jesene travis napr. v zahrade, tak teraz chces rozumne vyuzit ... ak Ta fakt tie rucne prace bavia, tak si napr. povedz, ze si ustrikujes, alebo uhackujes nieco na jarne obdobie (zima tohto roku aj tak zatial neprisla 😖 ) ... pozri si na nete nejake modely s navodmi a skus to ... su tu aj diskusie zamerane napr. na hackovanie, strikovanie, alebo sitie-ak budes mat problem, tak Ti sikovne baby isto poradia 😉
@zuzkaanicka dakujem pekne
@horana dakujem
@dedincanka ahoj. stara tema ale nasla si nieco? bo momentalne to tak citim ja..mala mi cez obed spi 2-3hodky a ja za ten cas len sedim za pc, boli ma z toho prdel,oci,cely clovek..ale nemam do coho pichnut...
nechce sa mi robit nic svetoborne, na rucne prace tiez nie som,ale nieco...proste nieco by som robila 🙂) taky relax...nieco pohodove...len cisto na tu dobu kedy spinka.
@sosanna88 kedze ma tie gule zo stuh uplne opantali pripravujem sa na Vianoce. co ak nahodou nebudem stihat 🙂 🙂 najidealnejsie by bolo mat staleho odberatela. to by bolo pre mna uplne idealne. takze snivam dalej. naozaj to je zvlastne ze sme totalne zaneprazdnene ale predsa sa NUDIME. ja si tu nudu vyplnam prave rucnou pracou, medzitym zahrada, dom,syn......ale to poznate. a zrazu zistenie, ze sa aj napriek tomu nudite. ja som prisla na to ze som nemala nieco co ma naplna vnutornym pokojom a prave ked si sadnem k stuham a roznym takymto cackam, vtedy som to ja, vypnem mysel a fantazia pracuje na plne obratky. samozrejme ze sa popritom musim hrat aj so synom....dovlecie tie svoje vlaky a on s nimi pohybuje a ja len rozpravam. niekedy to vsetko vyznieva komicky lebo mu sem tam poviem uplne nieco odvedla. ale on je spokojny takze je to super. od septembra nam zacina skola- 1.trieda, ja od polovice augusta do prace takze uvidime ako to budeme obaja zvladat. rada by som ostala doma pri mojom tvoreni, ale neuzivi nas to....takze budeme spajat realitu s mojim svetom. prajem nam vsetkym krasne leto
@dedincanka veliká šikulka jsi že umis takové ruční práce 🙂.Já si ani knoflík nepřišíju 😀.Co takto skočit s nějakou kamarádkou nějak do dětského kutiku.Třeba co má podobně starého chlapce jako ty? Ty pokecás o babskych věcech a Tomáško by si pohral s kamarádem 🙂.Já na ty ruční práce fakt nejsem takže mě napadlo jen tohle 🙂