Nudím sa, chcem zmeniť svoj život ale neviem ako

aranel16
3. jan 2019

ahojte rada by som sa opytala, maminy na MD co cely den robite, same ci s dietatom? Este nejaky cas potrva kym mi pojde dieta do skolky a idu u nas dni jeden ako druhy, nic ine okrem varenia a trochu pratania nerobim (aj to malo, uvarim zial len obed, obdivujem zeny co aj veceru-ja nikdy neviem co), neviem co mam robit a rada by som sa poradila lebo si uvedomujem ze je to blbe a nechcem to takto.Chodime aj vonku ale nie na dlho.Napriklad dnes som sa uz aj na to pratanie a varenie vykaslala a pozeram jeden film za druhym od rana alebo sedim a pozeram do blba, maly rozpravky alebo sa hrajeme tie iste nudne hry a mam hrozne vycitky, mam neustale pocit ze nieco by som mala a urcite aj mam robit, ale neviem co,nic neviem vymysliet.Mam aj vazne psychicke problemy tak aj s pracou to bude narocne nejaku si najst aj ked velmi chcem (na doma asi ziadna normalna nieje),do toho by som vsak rada nieco zmysluplne vymyslela, co cez den robite vy???Dieta nemam s kym nechat , dobre kamaratky tiez nemam... hackovane a podobne veci neviem, nebavia ma a v podstate mam pocit ze neviem nic a velmi ma to stve, naozaj to chcem vsetko zmenit, ako zacat..

elzena2
3. jan 2019

Ked uz sedis na internete, najdi si nejakeho influencera, najlepsie ak to bude niekto zahranicny. Pozries si par videi, pocvicis pritom pocuvanie cudzieho jazyka a trosku ta to nakopne zacat so sebou nieco robit.

lula313
3. jan 2019

@aranel16 nemam veľa casu, lebo dieťa mi cely deň vrieska, keď pri nej nie som, takze sa jej musím venovat(tv nepozerá, ani chodak, či pavúka nepoužívame), ale kupila som jej nejaké nemecké knizky a z casu na čas si púšťame audio nemecké(bude chodit do Rakúskej škôlky, takze potrebujem, aby trosku nemčine rozumela). Deti by mali byt denne aspoň 3 hodiny vonku, treba odlepiť seba a dieťa od telky a ist von na vzduch.. otázka je, že keď odkladas dieťa k TV, možno by mu bodli aj jasle, kde by sa aspoň trochu rozvíjal a ty by si šla do prace a nenudila by si sa..

beky1813
3. jan 2019

My sme von vzdy, ked sa da, tulame sa mestom, lesom, aj nakupnymi centrami

s1m.one
3. jan 2019

ahoj pravdepodobne si vo faze trosku vyhorenia, treba, aby si aj ty zmenila prostredie, tie jasle by boli super, aby si mala aj ty cas na seba pripadne pracu a potom sa venovala dietatku, ak sa to zmenit neda - ist do prace, zacni cvicit alebo tak nejak, s dietatkom rob nejaky aktivity ako citanie, robenie uloh, neviem kolko ma rockov.. nieci primerane, telka asi nebude to prave orechove, skus si spravit z vychovy dietatka svoj "projekt" a pracuj na nom, uvidis vysledky ako sa dietatku dari a tesi sa z tvojej pritomnosti, si pren velmi dolezita, teraz ta potrebuje hoc budes pri nom iba sediet a citat si knihu kym sa bude ono hrat napriklad s legom, pravdepodobne ti teraz chyba aj trosku slniecka, a tam preto taketo myslienky

caroline_
3. jan 2019

Meditovanie, čítanie kníh joga, náučné videa... Atď

majcika
3. jan 2019

Ah sedet pred tv a pozerat filmy, to by som aj ja chcela. Lenze ja som tak akcna, ze v jednom kuse nieco vymyslam, varim, upratujem, momental som aj rusnovodickou pri hre s dietatom a tych vzacnych 5 min kym uteka pre dalsie kolajnice idem rychlo kuk aspon reklamu v tv.

monikafeliz
3. jan 2019

Neviem v akom veku máš dieťatko, ja mám polročného synčeka, ked je hore tak sa venujem jemu, popritom stihnem navariť a upratať, mám ho v ohrádke v kuchyni a stále mu niečo rozprávam, alebo mu spievam. A keď zaspinká (máva ešte tri spánky za deň, dokopy aj 4 hodiny), tak sa venujem sebe. Skús si nájsť niečo čo ťa baví, ja napríklad meditujem, cvičím, zdokonaľujem sa v angličtine, a najnovšie som sa začala učiť španielčinu, čítam knihy, chodievame von s malými s kamarátkami. Alebo si niečo vyrábam, bavia ma ručné práce. Teraz najnovšie šijem malému papučky =). Poskúšaj viacero vecí čo ťa bude baviť, máš more možností, niečo si isto nájdeš =)

29simona29
3. jan 2019

@aranel16 ja som sa presne tomuto chcela vyhnúť ešte pár rokov pred tym, než som mala dieta, vždy som uvažovala tak, že chcel popri MD naďalej pracovať aspoň čiastočne z domu- podarilo sa, pracujem pre pôvodného zamestnávateľa, okrem toho vyucujem na VS...Pracovať sa mi da len vtedy, keď maly zaspi, keď sa zobudi, tak som zase rada, že sa mu idem venovať a oddýchnem si od prace. Tým, že ten čas mám limitovaný, tak všetky domáce prace robim, keď je hore- pričom ho ešte musím mat stále na očiach, lebo začal lozit a objavovať všetko okolo seba..Von chodíme ina raz za den, väčšinou až poobede s manželom, ale ja mám inú situáciu, lebo mám blízko aj rodičov, ktorí si ho aspon cez vikend na pol dňa vedia zobrať... Ale tým, že sa poznám, vedela som, že kebyže sa nemôžem pracovne realizovať, citila by som sa úplne rovnako, ako ty opisuješ..Takze ak Ti môžem poradit, popozeraj sa po nejakej práci z domu, pripadne sa vráť do prace a dieta do jasliciek..Alebo skus detské centra, alebo stretávanie a navštevovanie aspoň z času na čas s kamarátkami. Neviem, čo Ta baví, ale mohla by si skusit aj nejaké jazykové kurzy, cvičenie, kozmetika, kadernicka aspoň raz za čas..Ja si pri malom stíham aj zacvičiť, a tie ženské procedúry absolvujem v pravidelných intervaloch...Alebo si skus ísť zaplávať na plaváreň, proste si pravidelnenajdi čas na to, čo Ta baví a čo si robila aj pred MD..

simapett
3. jan 2019

Prihlas sa na nejaky online kurz (najlepsie plateny, aby si sa na to nevykaslala) skus sa napr. Naucit to hackovanie...nikto to nevie sam od seba, kazdy sa to musi naucit. Chodte do prirody, ta ma vzdy nakopne a citim sa lepsie. Skus pisat napr. Blog, kludne aj o tomto ako sa citis. Citaj, mozem ti odporucit kopec knih, najma motivacnych. Skus cvicit, aj s malou, na youtube je kopec videi....

hettinka
3. jan 2019

@aranel16 zober dieťa a chod von, medzi ľudí. Nájdi si detské centra, krúžky, plávanie, výlety vlakom sk nemáš auto... je toho veľa, čo sa sa robiť.

pieksamaki
4. jan 2019

@aranel16
Daj si nejakú métu...že urobíš niečo cez deň...poprehadzuk nábytok,poupratuj radikálnejšie...malo by ťa to potom tešiť...tá zmena... vôňa po upratovaní...ak si spoločenský typ...tak si nájdi materské centrum a premož sa choď tam...

nikola9922
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elzena2
4. jan 2019

@nikola9922 si jej teda nalozila🙈, akoby som pocula moju babku 😂

nikola9922
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drimonna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drimonna
4. jan 2019

Rob niečo čo ťa baví 🙂 Nájdi si nejakú Hobby 🙂 💙 Uvidíš, že ti to pomôže, keď sa začneš niečomu venovať a bude ťa to naplnovať ... Skús povedzme vymyslieť nejaký príbeh... Alebo chodievaj na prechádzky a tak... Tvoje dieťa určite poteší keď jej/mu prečítaš nejaký príbeh ,ktorý ešte nepočul/a , a keď ho ty napíšeš, tak ta to bude baviť ešte viac... Alebo neviem 😀 Určite je niečo,čo by si vedela robiť pri deťoch... Moja mama povedzme plietla košíky z papieru,alebo šije, gorálkuje...A tak...Alebo sa s malou/ým hraj (neviem koľko má rokov) 🙂 A keď nevieš šiť a tieto veci, ako si tam napísala, tak určite existujú nejaké kreatívne veci, ktoré ti idú...Je toho naozaj veľa...Povedzme vyrábanie niečoho z papiera a tak... Alebo nájdi na internete hry a s malým alebo s malou sa zahraj... 🙂))) Určite sú nejaké hry pre také maličké deti, čo ešte nechodia do škôlky ...

drimonna
4. jan 2019

@drimonna Sorry za gramatiku 🙂

aranel16
autor
4. jan 2019

@nikola9922 vidim ze okrem pravopisu ani citanie moc nejde.Kde pisem ze ma nic nebavi, moje dieta ? -zato ze mu jeden den pustim tv? Pisem ze ma nebavia rucne prace a tie iste nudne hry to je dost rozdiel. ,,co my jej mame pisat co robit?" Nikto ta nenuti nic pisat len aby daco napisat, potom to takto vyzera.

nikola9922
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pieksamaki
5. jan 2019

@nikola9922
Ahoj .ak môžeš buď trošku ohľaduplnejsia prosím ta......ak si to ešte raz prečítaš...uvedomis si...že autorka veľmi otvorene priznala že ma psychické problémy....vtedy sa človek nemá zhadzovať už vonkoncom....pretože vieme...že to súvisí atď....nezávidím jej...a cením si že to napisala..aby sme to vedeli ..... ona musí vedieť...a myslím že aj vie...že nakoniec musí prekonať obdobie nudy a nicnebavenia sama...my ju môžme len podporiť bez hodnotenia že je lenivá a inšpirovať ju.preto aj mnohé baby sem píšu.... Aby našli trošku pochopenia a inšpirácie...nech je to akýkoľvek problém. Kazdy máme iný...s inými nadstaveniami...ale buďme k sebe ohľaduplnejsi....kým nechodíme v iných topánkach aspoň dva týždne...nemali by sme hodnotiť.niekedy sa to javí úplne inak ako to je.

pieksamaki
5. jan 2019

@aranel16
Platí pravidlo vsetkeho sa raz preješ......musíš byť tvorivá..aby si objavila čo tak ťa môže naplniť...ja som niekedy vyrábala puzzle z obrázkov pre malého...stačí iba obrázok a nožnice..všelijako postrihaj...a skladajte...chápem že je ešte malý..ale pomaličky také jednoduchšie už moze

nikola9922
5. jan 2019

@pieksamaki ok máš pravdu tak dávajte rady aj toje rada zájsť za odborníkom ktorý ju pochopí

17juraj17
8. jan 2019

@aranel16 Mas miliardu moznosti .... Urcite ako to sitacia dovoluje tak ten cas stravit nejak konstruktivne. Od rucnych prac ( nie len hackovanie ) mozes ja neviem renovovat stare stolicky mozes skusit malovat vyrobit nieco ako malovat vianocne gule. Taktiez skusit dusevnu pracu ako napríklad ja neviem napisat knihu alebo skus sa zaujimat o tvorbu web stranok alebo u nejakého poskytovatela internetového fora ako tu robit admina.... Ono je toho strasne moc. Mozno skusit urobit kurz a skusit nehty. Ono je to o tom na co mas trosku vlohy a co ti pojde do ruky a hlavy aby to nebolo nutene ale spontanne.

hrajka
23. jan 2020

@elzena2 hihi