Nový zubný mostík, je to ok?

makakova
25. júl 2020

Ahojte, 4ty den mam nasadeny mostik, uz nahotovo zacementovany. Chybala mi jednotka, zbrusila mi teda druhu jednotku a dvojku vedľa lebo boli krivé tak kvoli vzhľadu. A este dvojku vedla chýbajúceho. Mostik je super , vyzerá výborne ale tam kde mi chybal zub tam mam pocit ze mam medzeru medzi dasnom a nahradou. Aj keď si zatlačím jazykom zozadu na zub tak mi prejdu sliny tade, citim to take uvoľnené, ked jem tak vždy si musim hned potom vypláchnut usta inak sa citim nekomfortne. Rano tiež citim take pnutie, pride mi akoby bol taky ťažký celý... Je to normálne a zvyknem si alebo bude zle nasadený?

ovaaa
25. júl 2020

Ak mas pochybnosti navstiv svojho zubara. Skontroluje a pripadne nedostatky odstrani.

makakova
autor
25. júl 2020

Logické, ale pýtam sa tých ktorí mostík maju, ci to tak tiež mali alebo nie

ovaaa
25. júl 2020

Nie nemala...

anitka_4
26. júl 2020

Teda ja sice mostík nemám,ale predtým než som si dávala korunky,tak som si o tom vela zistovala a pozerala videa a podobne. A videla som,ze sa priestor medzi mostikom a dasnom ma čistiť špeciálnou zubnou niťou,cize podla mna to nemá byť úplne priliehavé k tomu dasnu. Urcite by som sa vsak poradila so zubarom. Ked ti to robil,tak ti nevravel nieco k starostlivosti?

makakova
autor
26. júl 2020

@anitka_4 práveže nic nehovorila, bola spokojná stým, aj ja , ono dnes to vnímam zas o niečo menej, len neviem ci není chyba to miesto kde prejde voda, respektíve sliny. Az o pár mesiacov sa tam chystám tak sa opýtam. Dufam ze to bude ok, ostatné pilierove zuby su krásne napevno, len ten kde zub nebol je to také uvoľnené.dufam že tak ma byt. , Neviem si predstaviť zeby ho musela dávať dole 😳😀

anitka_4
26. júl 2020

@makakova ja si myslim,ze to bude ok 🙃 ale urcite sa treba poradiť u zubara. Ja som naor mala prvý deň korunky a zdalo sa mi,ze nie su napevno,ale ze sa mi viac zacvaknu,ked zakusnem zuby. Ale bol to len blby pocit prvy den a ja by som vtedy prisahala,ze sa to hybe 🤣 proste ked do niečoho clovek vrazí cez 1000€ a nieco sa mu nepozdava,tak sa samozrejme bojí

amelie2017
27. júl 2020

Podla mna to tak nema byt, malo by to uplne priliehat, aby sa tam nedostali zvysky jedla, lebo mozu sposobit velky zapal. Ja mam zatial len vyberatelnu nahradu, lebo sa neviem rozhodnut medzi implantatmi a mostikom, respektivne viem, ale moje telo uz 2 krat odmietlo regeneracou kosti, ale nevojde mi tam nic. O umely chrup, ci uz implantat alebo mostik sa treba starat viac ako o prirodny, aj ked vela ludi si mysli, ze nie, ale medzera medzi dasnom a zubami by nemala byt, obzvlast, ak si ich nemozes dat dole

makakova
autor
27. júl 2020

Tak som dnes volala zubarke a povedala ze to je normálne, keďže ide o miesto kde zub chýba ,je tak trošku medzierka ,vraj treba čistiť medzizubnou kefkou 🙂

mlpj
7. okt 2020

@makakova dobry den, ciatm vas prispevok uz je to davnejsie ale ako ste na tom teraz,este pretrvava ten pocit akoby ste tam mali nieco, ja mam ten isty pripad, nasadene korunky uz asi 2 mesiace a teraz mam pocit akoby sa mi tam nieco dostavalo, neake jedlo takisto mi tadial prechadzaju akoby sliny, neviem ci to tak mam byt, zubarovi objednana az na november, mam urobene 2 korunky aj s tretim akoby falosnym zubom, tam ma to neuveritelne tahalo po nasadeni, mam to vsetko spolu aj vy tak mate? a uz je to lepsie prosim vas, teda ja som si nemohla zvyknut stale ma to tahalo, tlacilo, bolelo...

makakova
autor
7. okt 2020

@mlpj dobrý deň,ano ono to prešlo, zvykla som si , tie sliny tade idú stále,casto sa ,, stým hrám,, 😀 volala som so zubarkou a povedala ze to je normálne keďže je tam zub chýbal. Dbam na čistenie mostíka ,ale môžem povedať ze po pár týždňoch som si uz úplne zvykla a ani neviem že mám ,, umelé zuby,, 🙂 takže určite aj vy ste ten prípad, predsa je to niečo nové v ústach. Povedzte o tom zubarke, aj psychika môže robiť veľa, ked vás ubezpeči ze to je ok, budete kludnejsia. 🙂

misinka26
7. okt 2020

@makakova Ahoj 🙂 môžem sa ťa opýtať... ten mostík vyzerá prirodzene?? ja idem v novembri ale tak že od 3 po jednotky... mám totiž od detstva robené korunky na jednotkách a teraz musia ísť už von teda jednotky nebudú a aby to vyzeralo dobre tak zbrúsia dvojky aj trojky... teraz mám krásne náhrady ale už neplnia svoj účel tak sa bojím aby to vyzeralo s mostíkom prirodzene... Ďakujem...

misinka26
7. okt 2020

@makakova Ešte doplním, implantáty, ktoré som chcela nemôžu ísť lebo mi chýba dostatok kosti kde by ich vkladali, preto mostík...

mlpj
7. okt 2020

@makakova dakujem , to uz po psychickej stranke som sa tym vyrovnala, zozaciatku strasneee ,ale to je uz ok, len ten pocit ze akoby som tam mala neake jedlo, ale dnes som volala zubarke tak som objednana na pondelok ..tak uvidim totiz sa mi tam urobila fistula a pri umyvani mi z dasien isla krv..dakujem...

janka1011
20. okt 2021

@makakova ahoj môžem sa opýtať ako ti to nakoniec skončilo s tým mostíkom? Mám totiž ten istý problém a to ten, že mám nový mostík a cez miesto kde nemám zub mi prechádzajú sliny aj vzduch pri rozprávaní hlavne pri sykavkách. Zatiaľ ho mám len pár dní a teda neviem, či je to normálne a zvyknem si na to (čo pochybujem ) a neviem teda ak ho pôjdem reklamovať, či sa s tým dá vôbec niečo robiť. Samé sa to už asi neupraví. Ako si to nakoniec riešila ty?
@mlpj aj ty si mala to isté, ako si to riešila?

misinka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misinka26
20. okt 2021

@janka1011 Ahoj, je to normálne, ja nemám obe jednotky a je tam taká neviditeľná ale citeľná medzera, zvykneš si... kúp si špeciálnu niť na mostíky a čisti si to tam...

janka1011
20. okt 2021

@misinka26 ahoj a tiež ti tadiaľ prechádzajú sliny? Mne to príde také divné, neviem, či si na to zvyknem a celkovo som dosť v šoku z toho mostíka, je to cítiť, že je to niečo cudzie v ústach a väčšie ako boli pôvodné zuby...

misinka26
22. okt 2021

@janka1011 Ja ho mám pol roka a ešte som si nezvykla... ale zase mi to až tak neprekáža lebo zúbky sú naozaj krásne... sliny prechádzaju, aj jazykom si tam chodím čo by som nemala, aj občas jedlo tam zajde... je to šok áno ale verím, že časom sa s ním vžijem...

makakova
autor
22. okt 2021

@janka1011 ahojky, zvykneš si, ono to tak uz bude asi navždy, je to vraj normálne, keďže tam chýbajú zuby. Ja som si po pár mesiacoch zvykla, neriešim, cítim to stále no uz mi to nevadí 🙂

janka1011
22. okt 2021

@misinka26
@makakova đakujem vám, tak už len idem čakať, že si zvyknem ☺

majka2018
28. okt 2021

Ahojte, mam mostík 4dni na pevno 12 horných zubov a teraz mám obavy, lebo keď pijem studene cítim bolesť, ako keď mám odhalené krčky, na viacerých zuboch. Zubár povedal, že pár dni to bude citlivé, ale toto mi nepride v poriadku. Bude sa to dat nejak zachrániť?

ludkai15
7. mar 2023

@janka1011 dobrý deň prosím vás ako dlho vám trvalo zvyknúť si na mostík? Ja mam štvrtý den a mam to hrozne citlivé, cítim akoby tlak mám 10zubov dokopy..dierku mam tiež, tam kde chýba zub

eliskadavidova
3. nov 2023

@ludkai15 dobry den aj ste si zvykli? ak ano po kolko?

ludkai15
16. dec 2023

@eliskadavidova týždeň to bola úplná kataatrofa prve dni som si šla od bolesto vlasy vytrvať..pre mna to bol horor neskutočný
Ale teraz už dobre mám ich 9 mesiacov

kralovamici
25. apr 2024

@janka1011 ahoj. Mam mostik treti den ale mam ten isty problem/pocit. Vychadza minv prdu medzi mostikom a dasnom vzduch ked rozpravam a aj sliny. Je to strasne blby pocit. da sa nato zvyknut? Ako si dopadla ty? Dakujem za odpoved 🙏🏻

kralovamici
29. apr 2024

@makakova dobry den. Zvykli ste si na ten pocit? Ja mam mostik tyzden a tiez mam ten “problem” ze tam kde mi chybali v predu zuby mam medzi mostikom a dasnom ako keby miesto. Je to zvlastne. Sj vzduch mi stade vychadza 🙈

kralovamici
2. máj 2024

@misinka26 ahoj. Ako si dopadla so zvykanim na mostik? Uz si si zvykla? Ja ho mam 10 dni a je to stradne zvlastne este stale.

misinka26
3. máj 2024

@kralovamici Ahoj, už mám aj nový... pre cca rokom sa mi zlomil na polky potom ako som zahryzla do chleba... a tento nový krásne sedí, úplne inak ako ten predtým... takže som spokojná 🙂