Nový partner po rozvode alebo čo je vo vzťahu dôležité.

2. jan 2020

Ahojte maminky (a oteckovia a iní užívatelia 😀 ),
som po rozvode už asi 3 roky a som sama, bez partnera, mám 2 deti.
Nie je problém, žeby som nemala záujemcov, práve naopak. Ale žiadny potenciálny kandidát sa mi skrátka nezdá taký, že by stál za to. Nejdem ani na rande.
Od puberty som vždy s niekým chodila, vždy som mala nejakého partnera, toto je prvé obdobie, kedy som dlhšie sama.
A tak sa zamýšľam, som príliš prieberčivá? Neplánujem sa trápiť s ďalším chlapom, dosť ma vycepoval život s mojím exmanželom ...
Už mi moji rodičia vyhadzujú na oči, že roky mi plynú, mladá večne nebudem, keď si mám niekoho nájsť, tak teraz ....
Neviem však. Jednak v pozícii matky s deťmi si 1000 x rozmyslím, koho k sebe pustím bližšie a potom, ozaj mám pocit, že som príliš kritická k mužom, všímam si na každom chlapovi hlavne nedostatky. Pritom ja viem, že nikto nie je dokonalý a uvedomujem si, že samozrejme ani ja, to je jasné 🙂
Potom si poviem, že deti mám ešte pomerne malé, obe sa venujú záľubám, ktoré sú náročné na čas, že ma skrátka potrebujú.
Skrátka, som na takom životnom rázcestí a neviem, ako ďalej. Či to má prísť samo, či mám čakať, že sa možno ešte zaľúbim, a vtedy človek až tak nerieši, či mám byť sama a venovať sa deťom ... lenže tie raz vyletia z hniezda a bojím sa, že potom stratím ten životný zmysel, keďže teraz sa môj život krúti hlavne okolo nich.
Neviem, celá táto debata je skrátka taká filozoficko-hypotetická, ale zaujímalo by ma trebárs, rozvedené žienky s deťmi, keď ste sa s niekým dali dokopy, ako ste vedeli, že je to ten pravý? Predsa len, je iné, keď je žena sama bez záväzkov a iné, keď má deti (dajme tomu cca 10-ročné...) Kedy ste zoznámili tohto muža s deťmi, ako ich prijal? Ja si neviem predstaviť fungovanie takejto pozlátanej rodiny a neviem si predstaviť, že by nejaký muž akceptoval v podstate pre neho cudzie deti a staral sa o ne... V podstate vidím na sebe, že uvažujem príliš racionálne a kriticky, ale vzťah z čisto racionálnych dôvodov mať nedokážem, potrebujem tam aj tú príťažlivosť, chémiu.
Keď však každého dopredu odmietam, ani veľmi nemám šancu zistiť, či tam niečo z toho je, ak mi rozumiete 😉
Ospravedlňujem sa za dlhočiznýýý príspevok, snáď som podstatu vystihla .... Kľudne môžeme aj rozvinúť takú hypotetickú debatu, príp konkrétne prípady, ako to bolo so vzťahmi po rozvode u Vás ... ❤

janne318
2. jan 2020

Správne rozmýšľaš. 👍👌 Keď stretneš toho pravého, určite to zistíš aj sama. Keď nie, svet sa Ti snáď nezrúti. A k deťom? Radšej nikoho, než otčima - tyrana.

srandujete
2. jan 2020

to, ze stretnes toho praveho, vycitis podla indicii, instinktu, zhodou okolnosti zapadajucich do seba, roznych nahod, fungujucej chemie a aj tych motylikov, proste bude to muz, pri ktorom si povies- s tymto by som si vedela predstavit spolocne stravene chvile, bolo by mi prijemne, keby sa ku mne pritulil a objal ma, ma vlastnosti pre ktore chcem aby bol vzorom pre moje deti a pod. . .👍 ak si to nevies predstavit, strata casu, nie je to ten pravy. . . .👎 Ale necakaj, ze pride ,,pan Dokonaly" zivot nie je film . . .podla mna by si mala prelomit barieru nedovery a dat sancu nejakemu muzovi, ktory Vas bude mat rad vsetkych troch, lebo si myslim, ze zodpovedny a emocionalne zrely muz Ta bude lubit nie ,, napriek tomu " ze mas dve deti a staras sa o ne, ale ,, prave preto " . . .❤

anita6666
2. jan 2020

Nechcem ti brať ilúzie,možno budeš mať šťastie,no ja som stretla samých kkt... samozrejme na začiatku sa snažil každý no na konci to už bolo iné kafe...každý mal svoj "postih" čo sa ukázalo až po roku dvoch a dovi dopo
Dodnes sa nečudujem,prečo sú tí muži ešte v 40-tke slobodní...teda tí moji exovia

miiceencoovaa
2. jan 2020

Ahoj, no určite keď príde ten praví to spoznať, samozrejme bude tam tá vášeň, príťažlivosť a tie predstavy, že ste spolu 🙂 aspoň to tak mám ja 🙂 ale zas na druhu stranu, mala som toto aj pri ex, s ktorým mám syna a proste moja intuícia ma asi sklamala 🤷‍♀️ Ale teraz som stretla niekoho nového, pocity super, príťažlivosť, túžba 😍 verím, že mám to vyjde a bude nás mat rad, mna a aj synčeka ♥️ Držím ti palce, aby si našla aj ty toho svojho pravého 🍀

siska53
2. jan 2020

janne318 presne vyjadrila moj nazor.

sante81
2. jan 2020

Som na tom podobne, rozvedena 4 roky a stále sama. Na kávu som veľa krát ani nešla, pre mňa strata času, buď boli slobodní a bez záväzkov a neakceptovali fakt že ja som už matka. Alebo chlap žijúci u mamy a on by bol pre mňa ako 3 decko. Ak príde ten pravý, budú aj motýle v bruchu, akurát si vo viacerých prípadoch dávajú dobre na čas 🤔

anita6666
2. jan 2020

@sante81 je to tak,suhlasim...oveľa reálnejšie a uprimmejsie mi príde mať sex.vztah s príjemným mužom a žiť si svoj život,ako vzťahy s magormi....to objatie a veci okolo toho proste aj ženy potrebujú a toto vidím ako cestu....

majkeel
2. jan 2020

Nikto nehovori, ze si musis hned niekoho pustit k telu a musite spolu byvat. Mozte byvat kazdy doma, podnikat spolu veci, takze deti na zaciatku netreba riesit. Idealny partner k vlastnym detom je tiez s dietatom. Je vela pripadov, ze mali zeny dalsie dieta a partner po narodeni prestal mat o predosle deti zaujem. Ak mate kazdy vlastne dieta, ste obaja v rovnakej situacii.
Prieberciva, ci nie. Zlata stredna cesta. Netreba brat prveho a nemat ziadne naroky, na druhej strane byt prilis priebercivy moze znamenat stracat cas, resp. zostat sam. Dve deti a plynuci vek budu tvoj hendikep, takze nedavat si pauzy, pokusov bude treba mozno viac a necakat na dokonaleho partnera z romanov do poslednej chvile.
Ci sa cudzi muz bude starat o cudzie dieta? On sa bude starat o teba, ty a expartner o vase deti. Kazdy zaujem navyse o deti je bonus. Uze len ked budu slusne spolu vychadzat, mozes si gratulovat.

autor
3. jan 2020

Ďakujem za všetky reakcie 🙂 Pravdou je, že som uvažovala aj nad nezáväzným vzťahom, ako píše
@anita6666 , proste sem-tam si vyjsť na kávu, do divadla, zopár príjemných chvíľok, deti do toho v žiadnom prípade neťahať. Ale myslím, že každý človek chce skrátka po čase viac, a pre mňa sú absolútnou prioritou deti.

autor
3. jan 2020

Na druhej strane, keď počúvam a čítam všetky tie ženy, uväznené v nešťastných manželstvách, partnerstvách, ženy, ktoré sa trasú, aby si ich partner nenašiel inú, lepšiu, krajšiu, všetky svoje potreby utláčajú do úzadia, a on si aj tak, alebo práve preto hľadá "šťastie" inde, hovorím si, že takto mi je úplne fajn .... len poznáte to, každý človek má v sebe potrebu byť ľúbený, zažívať prejavy lásky...

anita6666
3. jan 2020

Ono ani to nezavazko v reále nie je také ideálne,ako ty máš predstavu...väčšinou je to iba o sexe,žiadne kino, divadlo...proste sex a dovi dopo...možno sa ti ozve o 2 týždne,mesiac,dáte si znova a to je všetko...bohužiaľ,to je realita....ak by si chcela o Tom pokecať,tak napíš súkromnú správu,ja by som ti teda vedela o tejto téme rozprávať svoje

zuzanaam
3. jan 2020

vitaj v klube, mám to tak isto, som zvedavá na rady a držím palce

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
3. jan 2020

Pekna, dobra a rozumna zena si najde muza v kazdom veku. Ty uz deti mas, tak sa nemas preco stresovat. Vztahy sa buduju hlavne koli detom. Mozes vyberat, preberat ako dlho sa ti zapaci. A pokial ti bude chybat intimita, tak nie je problem sa s niekym nezavazne dohodnut.

autor
3. jan 2020

@kittykat22 Vieš čo, čudovala by si sa, ale aj je. Problém je, že sa mi vačšinou páčia inteligentní slušňáci 😀 Nikdy ma nebrali drsňáci .... Ja zrejme potrebujem byť hormónmi zblbnutá, ako píše aj
@mandzula .. Ale taký slušňák sa na nezáväzné techtle-mechtle proste väčšinou necíti, už som niečo podobné absolvovala 🙊
Na druhej strane, neviem si predstaviť, že mám u seba fešáka, s ktorým neplánujem budúcnosť, a zdola mi zazvonia deti 😝 (ktoré ku mne často chodia, aj keď sú u tatina....)