Nový notebook hučí

21. apr 2024

Kúpili sme nový notebook a nejde úplne potichu. Ten ventilátor chvíľu hučí, akoby dnu v ňom fúkal nejaký vietor. Potom stichne na 5-10 minút a znova začne hučať. Je to normálne? Predtým sme mali 2 notebooky a všetky išli ticho ani sme nevedeli že sú zapnuté. Tento má ventilátor hore vedľa klávesnice, staré notebooky ho mali dole pod notbookom. Môže to byť tým? A ešte staré notebooky mali RAM 8GB a tento novy má 16GB. Môže hučať preto, že má väčšiu rámku? Neviem či ho mám ísť vrátiť. Ako to máte vy doma?

sevrin
21. apr 2024

No keď je nový, tak teoreticky je to kvôli tomu, že na pozadí si sťahuje aktualizácie, indexuje súbory a pod., to je záťaž pre CPU a vtedy sa zvykne ventilátor roztočiť. Za pár dní by to malo prejsť, ak je to v tom.

fido69
21. apr 2024

S pamäťou RAM to nemá nič spoločne. Skôr to vyzerá na pokazený ventilátor. Najprv nechladí a potom sa pokúša o rýchle chladenie pri vysokých otáčkach.
Aký je to notebook?

anavixy
21. apr 2024

A kde je ten notebook polozeny? Nemoze sa prehrievat kvoli tomu?

autor
21. apr 2024
autor
21. apr 2024

@anavixy na stole ho mam vzdy. Bez obrusu stôl. 2x som ho zatial len mala zapnutý. Uvidim ešte deň-dva a potom sa rozhodnem či ho vrátim.

drago12587
22. apr 2024

Je to normálne, len nie pri notebooku ktory maš ty.. silne chladenie potrebuju hlavne vykonne/ herne notebooky ( tak nad 1000€) s dedikovanou grafikou, ventilator ide na vyššich otačkach ked teplota cpu/gpu prekroči nejaku hranciu. Ak ti to vadí, išiel by som do iného. Vieš aj manualne obmedzit otačky ventilatorov v biose , možno mas na to aj Acer appku v notebooku, pozrel by som si nejake tutorialy na youtube " how to lower the fan speed on Acer aspire 3" a siel by som podla videa no :D ale z toho čo pišeš to asi bude španielska dedina pre teba.

autor
22. apr 2024

@drago12587 dakujem za radu. Áno bude to dedina. 🙂
Ale ešte prosím o radu. Vypínať každý den poriadne notebook, či stačí len sklopiť veko na noc a vypinat ho len raz za čas? A nemusí byť na nabíjačke sústavne, iba ked budem vidieť že batéria slabá. Tak?